Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekBrazíliának, Argentínának és Panamának szurkolnak
Brazíliának, Argentínának és Panamának szurkolnak
2018 június 05.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Brazíliának, Argentínának és Panamának szurkolnak

Erik Pačinda és Ľubo Šatka szezonja is véget ért már.

Szlovákia tegnapi, Marokkó elleni felkészülési mérkőzésével (1:2) klubunk két játékosa, Erik Pačinda és Ľubomír Šatka számára is lezárult a 2017/18-as idény.

 

A 2018-as világbajnokság öt afrikai résztvevői közül az egyik, Marokkó volt a Ján Kozák szövetségi kapitány által vezetett szlovákok ellenfele. Šatka a kezdőcsapatban kapott helyet, és végig is játszotta a találkozót, Pačinda pedig a második félidőt töltötte a pályán. Mindkettejüknek ez volt a harmadik válogatottbeli fellépésük, és a Thaiföld felett aratott győzelem, majd a Hollandia elleni döntetlen után a harmadik lehetséges eredményt is megtapasztalták.

 

Marokkó számára ez volt a világbajnoki felkészülés utolsó barátságos összecsapása. Az afrikaiak legnagyobb csillaga a torinói Juventus védője, Medhi Benatia, és olyan klubokban szereplő játékosokat is a soraikban tudhatnak, mint a Real Madrid, Ajax, Feyenoord, Schalke vagy a török Fenerbahce és Galatasaray. Az ellenfél mezőnyfölénye ellenére Szlovákia szerzett vezetést, am az „Atlasz Oroszlánjai” megfordították a mérkőzést, és végül megérdemelten győzedelmeskedtek 2:1-re.

 

„Lehet, hogy nálunk egy kicsit lebecsülik Marokkó erejét, ám számomra nehezebb volt az afrikaiak elleni meccs, mint a hollandok elleni. A játékosaik agresszívek, gyorsak és jók a labdatartásban. Megérdemelten jutottak ki a világbajnokságra,” kezdte az értékelését Erik Pačinda. Gólnélküli állásnál pont az ő lábában volt a szlovák vezetőgól, ám nem tudta lövéssel befejezni Nemec kiugratását. A jobblábas lövés helyett inkább a kapu elé akart passzolni, de a védelem blokkolta az átadását. „Megnéztem a visszajátszást, el kellett volna vállalnom a lövést jobbal. Két gondolat volt a fejemben, és rosszul oldottam meg a helyzetet,” mondta önkritikusan a szezonja utolsó mérkőzését követően. Már várja a megérdemet pihenőjét. „Ma délután érkeztünk haza, és holnap már repülök Törökországba nyaralni. Ľuboval (Šatka) június 18-án, hétfőn kapcsolódunk be a felkészülésbe,” tette hozzá a DAC elmúlt három idényének legeredményesebb játékosa.

 

Bár elismerte, hogy szüksége van egy kicsit megfeledkezni a futballról, a világbajnokságot nem hagyja ki. „Az egyértelmű favoritom Brazília. Természetesen Panamának is szurkolni fogok, hiszen a soraikban ott lesz a csapattársam, Eric Davis is,” jelentette ki Pačinda.

 

Ľubomír Šatka tegnap az Inter Milan 23 esztendős védőjével, Milan Škriniarral alkotta a szlovák válogatott belső védőpárosát. „Jól ment a játék, remekül éreztem magam a pályán. Hatalmas élmény és remek tapasztalat volt számomra ilyen minőségi labdarúgók mellett és ellen szerepelni. Viszont kár azért, hogy ilyen gólokkal fordították meg a meccset a marokkóiak,” foglalta össze tömören a meccs utáni érzéseit a sárga-kék védelem 22 esztendős pillére, aki szintén nagyon várja már a nyári szünetet. „Néhány nap plusz szabadságot is kaptunk, amelyet elsősorban pihenéssel akarok tölteni. A családommal és a barátaimmal leszek otthon, de lehet, hogy végül mégis lesz egy kis nyaralás is.” Šatka számára a Messivel felálló Argentína lesz a világbajnokság legnagyobb esélyese.

 

Fotó: futbalsfz.sk

Kapcsolódó cikkek
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Hír - 2018.09.12.
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Hét válogatott játékosunk lesz akcióban
Hír - 2018.08.29.
Hét válogatott játékosunk lesz akcióban
Pályafutásuk legerősebb ellenfele
Hír - 2018.06.01.
Pályafutásuk legerősebb ellenfele
Pačinda és Šatka bevetésre készen
Hír - 2018.05.29.
Pačinda és Šatka bevetésre készen
Šatka és Pačinda a hollandok és Marokkó elleni keretben
Hír - 2018.05.22.
Šatka és Pačinda a hollandok és Marokkó elleni keretben