Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekSimon, Zsivkovics, Kwin és Kalmár távozóban a DAC-tól
Simon, Zsivkovics, Kwin és Kalmár távozóban a DAC-tól
2018 június 12.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Simon, Zsivkovics, Kwin és Kalmár távozóban a DAC-tól

A szezon végeztével több olyan játékos is elhagyja a DAC-ot, akiknek lejárt a szerződésük vagy a kölcsönjátékuk.

A 2017/18-as idény befejezésével több olyan labdarúgótól is elköszönünk, akiknek lejárt a szerződésük a DAC-ban. A Noé Achille Kwin, Yves Simon Pambou, Marko Zsivkovics hármas a kontraktusuk lejárta után köszönnek el Dunaszerdahelytől, míg Kalmár Zsolt az idény végéig szerepelt nálunk kölcsönjátékon a német első osztályú Lipcse együttesétől.

 

A fenti négyesből leghosszabb ideig a kameruni védő, Noé Achille Kwin szolgálta a DAC-ot, aki az elmúlt idény játékoskeretéből egyedüliként még a jelenlegi klubtulajdonos, Világi Oszkár szerepvállalása előtt érkezett Dunaszerdahelyre. Kwin 2013 őszétől szerepelt sárga-kékben, és összesen 85 bajnoki mérkőzést abszolvált nálunk, ezeken négy gólt szerezve. A hátvéd elmúlt másfél évét jelentősen befolyásolta a 2016 novemberében elszenvedett, komplikált térdsérülése, a legutóbbi hónapokban csak a harmadik ligás tartalékcsapatunk színeiben lépett pályára néhány alkalommal.

 

A Párizsban született, ám az ősei révén a kongói válogatottat erősítő, huszonkét éves Yves Simon Pambou 2015 nyarától volt a DAC futballistája. A szorgalmas középpályás három dunaszerdahelyi szezonja alatt 63 alkalommal lépett pályára a Fortuna Ligában, ezeken a fellépéseken egy gólt lőtt.

 

A szerb szélső védő, Marko Zsivkovics 2016 elején csatlakozott hozzánk. A belgrádi Partizan neveltje 55 élvonalbeli találkozót abszolvált a DAC színeiben, ezeken két alkalommal talált be. Az ő neve mindörökre összeforrott az új Arénában szerzett első góllal: egy parádés lövéssel a trencséni AS kapuját vette be, megszerezve ezzel felújított otthonunk első találatát.

 

A kilencszeres magyar válogatott támadó középpályás, Kalmár Zsolt tavaly augusztustól szerepelt kölcsönjátékosként a Csallóközben. A lipcsei Red Bull kötelékébe tartozó labdarúgó 25/5-ös mérleget produkált a Fortuna Liga elmúlt idényében.

 

„Szeretnénk köszönetet mondani az említett négy játékosnak mindenért, amit az elmúlt időszakban a klubért tettek. Külön köszönet jár Kwinnek, aki a DAC átalakulásának a legelejétől velünk volt. A klub történetébe természetesen a többiek is vastag betűvel írták be neveiket, több, tényleg gyönyörű pillanatot is átéltünk közösen. Simon főleg az elmúlt idényben játszott kiválóan, ám ő a klub szerződéshosszabbítási ajánlata ellenére három év után új kihívást keresett. A jobbhátvéd pozíciójáért folyó konkurenciaharc miatt úgy egyeztünk meg Zsivkoviccsal, hogy két és fél év után elválnak útjaink. Ami Kalmárt illeti, az ő vendégjátéka május 31-én lejárt. Természetesen nyíltak vagyunk az elmúlt idény egyik húzóemberével való további együttműködésre, de ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy a piacon nagy a kereslet a Zsoltihoz hasonló minőségű játékosok iránt. Mind a négyüknek mindenekelőtt jó egészséget és sok sikert kívánunk a labdarúgó- és a magánéletükben egyaránt,” mondta honlapunknak Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Kapcsolódó cikkek
A nagyszerű ősz még jobb lehetett volna
Hír - 2017.12.11.
A nagyszerű ősz még jobb lehetett volna
Davisék a brazilokkal, Kalmárék a horvátokkal dacoltak
Hír - 2019.03.25.
Davisék a brazilokkal, Kalmárék a horvátokkal dacoltak
Az első gól döntött
Hír - 2019.03.22.
Az első gól döntött
Kalmár és Šatka: Bárhogy is végződik, a meccs után mezt cserélünk
Hír - 2019.03.21.
Kalmár és Šatka: Bárhogy is végződik, a meccs után mezt cserélünk
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Hír - 2019.03.13.
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!