Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekMaksym Tretyakov: erősítés Ukrajnából
Maksym Tretyakov: erősítés Ukrajnából
2018 június 14.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Maksym Tretyakov: erősítés Ukrajnából

A 21 éven aluli ukrán válogatott Maksym Tretyakov a támadósorunk erősítéseként érkezik.

Maksym Tretyakov 1996. március 6-án született Troitsko-Safonove községében. A Dnipro Dnyepropetrovszk neveltje, de az élvonalba csak két másik klub színeiben kóstolt bele. A 2015/16-os szezonban mutatkozott be az első ligában, amikor kölcsönjátékosként a harkovi Metaliszt együttesében szerepelt. 2016 nyarán a Csernomorec Odessza igazolta le. Összesen 58 alkalommal lépett pályára az ukrán élvonalban. Az elmúlt idényben stabil tagja volt a „Tengerészek” kezdőcsapatának, és 30 bajnokin 4 gólt is sikerült szereznie.  

 

Tretyakov az U16-os kategóriától kezdve folyamatosan tagja hazája ifjúsági válogatottjainak, jelenleg az U21-es csapat keretéhez tartozik. A jobb lábas támadó középpályás főleg jobb és bal oldali szélsőként, esetleg a csatárok mögött kap szerepet. Erőssége a gyorsulás, remekül helyezkedik és kiválóan lát a pályán, mindkét lábával pontos passzokat osztogat.

 

A huszonkét esztendős és 175 centiméter magas ukrán futballista három évre kötelezte el magát a DAC-hoz. Szerződése a sikeres egészségügyi vizsgálatok után lép érvénybe. A Csallóközben találkozhat honfitársával, Andrii Liashenkoval, és Sergej Korobka (1996-1997) után a második olyan ukrán játékos lehet Dunaszerdahelyen, aki sárga-kékben pályára lépett az élvonalban.

 

„A Maksymról szóló referenciák meggyőztek minket arról, hogy ilyen fiatalon is azonnali erősítést jelenthet a számunkra. Végigjátszotta az ukrán élvonal legutóbbi szezonját, folyamatosan szerepet kap a huszonegy éven alatti válogatottban is, és érkezésével minden bizonnyal megnő a konkurencia a támadósorunkban. Annak is örülhetünk, hogy több ajánlat közül pont a miénket fogadta el, és meggyőződésem, hogy sikeres lesz az együttműködésünk,” szögezte le Jan Van Daele sportigazgató.

 

Üdvözlünk a DAC-ban, Maksym!

 

Kapcsolódó cikkek
Tretiakov: kényszerpihenő izomszakadás miatt
Hír - 2019.04.11.
Tretiakov: kényszerpihenő izomszakadás miatt
Boldog szülinapot, Maksym!
Hír - 2019.03.06.
Boldog szülinapot, Maksym!
Újabb erősítés Wolverhamptonból: Connor Ronan
Hír - 2019.02.01.
Újabb erősítés Wolverhamptonból: Connor Ronan
Kitambala érkezett próbajátékra
Hír - 2019.01.25.
Kitambala érkezett próbajátékra
A Leverkusen fiatal kapusa érkezik kölcsönbe
Hír - 2019.01.23.
A Leverkusen fiatal kapusa érkezik kölcsönbe