Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekVamos, Eric!
Vamos, Eric!
2018 június 18.Szerző: Krisztián NagyForrás: fifa.com (fotó), fcdac.sk (szöveg)
A-CSAPAT
Vamos, Eric!

Történelmi lesz a DAC számára ez a mai nap?

A négymillió lakosú Panama ma délután történelme során először lép pályára világbajnokságon. A Los Canaleros táborából érkező legfrisseb hírek szerint a VB egyik titkos esélyese, Belgium elleni összecsapáson a DAC játékosa, Eric Davis is szerepet kap.

 

Davis esetleges pályára lépése történelmi tett lenne klubunk számára, ugyanis ő lehet a dunaszerdahelyi labdarúgás első játékosa, aki megmutathatná magát egy világbajnokságon. A DAC eddigi egyetlen, vb-t megjárt labdarúgója Fieber Péter volt, aki azonban az 1990-es olaszországi megmérettetésen nem kapott szerepet.

 

Panama főleg a Csendes- és az Atlanti-óceánt összekötő csatornájáról híres. A nemzeti csapat szövetségi kapitánya a 62 éves kolumbiai Hernán Darío Gómez, aki nagyon érdekes figurája a világ labdarúgásának. Csak ő és a francia Henri Michel voltak képesek három különböző országgal is kijutni a világbajnokságra. Gómez 1998-ban hazáját, Kolumbiát, négy évvel később Ecuadort, most pedig Panamát vezette ki a vb-re. További bravúr, hogy Ecuador és Panama Gómez színrelépése előtt még sohasem kvalifikálta magát a viadalra!

 

A panamaiak a FIFA legújabb ranglistáján az 55. helyen állnak, Oroszországban pedig kemény feladat vár rájuk. A csoportban fokozatosan Belgiummal (jelenleg 3. a FIFA rangsorában), Angliával (12.) és Tunéziával (21.) mérik össze erejüket.

 

A DAC huszonhét éves balhátvédje, Eric Davis eddig 38 alkalommal szerepelt a válogatottban. A világbajnoki selejtezőkön négyszer kapott szerepet. A vb-n a 15-ös számú mez lesz az övé, és ő a Fortuna Liga egyetlen világbajnoki szereplője. Csak összehasonlításképpen: a cseh és a magyar élvonalból sincs egy játékos sem a megmérettetésen.

 

„Mindannyian türelmetlenek és pozitívak vagyunk, bár tudjuk, hogy egy nagyon erős ellenfél vár ránk. Viszont bízunk a képességeinkben. Ez Panama legelső világbajnoki mérkőzése, így mindenekelőtt szeretnénk kiélvezni a találkozót. Biztos vagyok benne, hogy jó benyomást keltünk majd,” üzente nekünk egyenesen a mai összecsapás helyszínéről Eric Davis. A csapat világbajnoki céljaival kapcsolatban hozzátette: „Szeretnénk legalább egy győzelmet aratni, kiélvezni a torna minden pillanatát és tanulni.”

 

Panama programja a 2018-as vb-n – G csoport:

 

Belgium – Panama (június 18-a, közép-európai idő szerint 17.00, Szocsi)

Anglia – Panama (június 24-e, közép-európai idő szerint 14.00, Nyizsnyij Novgorod)

Panama – Tunézia (június 28-a, közép-európai idő szerint 20.00, Szaranszk)    

 

Hajrá, Eric! Vamos, Eric!

 

ň

Eric Davis röviddel az Oroszországba való megérkezést követően.

Kapcsolódó cikkek
A második DAC-kedd a Villa Rosában!
Hír - 2019.04.07.
A második DAC-kedd a Villa Rosában!
Boldog szülinapot, Eric!
Hír - 2019.03.31.
Boldog szülinapot, Eric!
Válogatott labdarúgóink akcióban
Hír - 2019.03.27.
Válogatott labdarúgóink akcióban
Davisék a brazilokkal, Kalmárék a horvátokkal dacoltak
Hír - 2019.03.25.
Davisék a brazilokkal, Kalmárék a horvátokkal dacoltak
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Hír - 2019.03.13.
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!