Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekA magyar válogatott Vida Máté a DAC játékosa
A magyar válogatott Vida Máté a DAC játékosa
2018 július 03.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-csapat
A magyar válogatott Vida Máté a DAC játékosa

A budapesti Vasas középpályása három évre érkezik a Csallóközbe.

Két Vida is lesz a DAC játékoskeretében! A huszonkét éves Vida Máté (szül. 1996. március 8-án Budapesten) ma hároméves szerződést írt alá klubunkkal, és csatlakozott új csapattársaihoz, ahol névrokonával, Kristopherrel is találkozott.

 

Vida Máté a Vasas neveltje, ahol az eddigi pályafutását is töltötte. A piros-kékek felnőttcsapatában a 2013/14-es szezonban mutatkozott be, mindössze tizenhét évesen. A Vasas abban az időben a második ligában szerepelt, ahol Vida két esztendő alatt 37 alkalommal lépett pályára és egy gólt szerzett.

 

A nagy hagyományokkal rendelkező budapesti klub 2015 nyarán az új igazolásunk hathatós segítségével visszajutott az élvonalba, aki az elmúlt három idényben 85 élvonalbeli pályára lépésén három gólt lőtt. Egy éve végig pályán volt az Európa-liga 1. selejtezőkörében az izraeli Beitar Jeruzsálem ellen lejátszott párharc mindkét összecsapásán.       

 

Vida Máté több korosztályos válogatottnak is tagja volt. 2015-ben – Kalmár Zsolthoz és Mervó Bencéhez hasonlóan – részt vett az U20-sok Új-Zélandon megrendezett világbajnokságán. A felnőtt válogatottban eddig három alkalommal kapott szerepet – itt 2016 novemberében, a Svédország elleni felkészülési találkozón mutatkozhatott be.

 

Vida főleg védekező középpályás, ám a középpálya szélein is gyakran szerepelt. Öccse, Kristóf a Ferencváros fiatalabb ificsapatának a tagja.

 

„Tisztában vagyunk vele, hogy az anyagi lehetőségek terén a szlovákiai klubok csak nehezen vehetik fel a versenyt a magyarokkal. Ezért nem egyszerű dolog Magyarországról igazolni, ám ennek ellenére sikerült megszereznünk az NBI egyik legtehetségesebb fiatal középpályását. Nagyon örülök, hogy Máté elfogadta az ajánlatunkat és dunaszerdahelyi színekben folytatja pályafutását. Sok sikert kívánok neki a klubunkban,” jelentette ki a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.      

Kapcsolódó cikkek
Világbajnoki döntős érkezik a DAC-ba!
Hír - 2019.06.14.
Világbajnoki döntős érkezik a DAC-ba!
Boldog szülinapot, Máté!
Hír - 2019.03.08.
Boldog szülinapot, Máté!
Vida Máté izomsérülése
Hír - 2019.02.21.
Vida Máté izomsérülése
Vida Máté: Jó tavaszt várok
Hír - 2019.02.05.
Vida Máté: Jó tavaszt várok
Újabb erősítés Wolverhamptonból: Connor Ronan
Hír - 2019.02.01.
Újabb erősítés Wolverhamptonból: Connor Ronan