Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekDAC-Dinamo Tbiliszi 1:1 (1:1)
DAC-Dinamo Tbiliszi 1:1 (1:1)
2018 július 12.Szerző: Balázs KissForrás: fcdac.sk
AZ EURÓPA-LIGA 1. SELEJTEZŐKÖRÉNEK 1. MÉRKŐZÉSÉN:
DAC-Dinamo Tbiliszi 1:1 (1:1)

Negyed évszázadnyi várakozás után döntetlent játszottunk az Európa-ligában. Az első találat a grúzok első kapura tartó lövéséből született, majd Bayo remek fejessel egyenlített, a folytatásban azonban már nem született több gól. A továbbjutó sorsáról a visszavágó dönt.

Hatalmas várakozás előzte meg a mérkőzést. Csapatunk autóbuszát a meccs előtt mintegy 300 sárga-kék szurkoló kísérte a Bonbon hoteltől egészen a stadionig. Már a bemelegítés alatt látható volt a játékosok arcán az elszántság és, hogy nagyon koncentrálnak a találkozóra, amely a bosnyák Irfan Paljto sípszavára már reflektorfényben kezdődött. A 25 évnyi hosszú várakozás után minden egyes jó passzt és labdalevételt biztatással fogadott a csordultig megtelt lelátó. A közönség a 8. percben kiálthatott volna először gólt, miután Ljubičić mélységi indítását remekül tartotta meg elől Bayo, aki Vidához passzolt, ő pedig Hercet hozta játékba. A gyönyörű akciót befejező lövés centikkel kerülte el Buliskeria kapuját. Két perccel később Pačinda balról érkező lapos labdája csúszott ki a grúz hálóőr kezéből, ám nem volt a közelben sárga-kék mezes, aki a hálóba bikázta volna a labdát. Az első negyedórában a játék minden elemében jobbak voltunk ellenfelünknél, mégis a Dinamo jutott vezetéshez, amikor védőinknek nem sikerült megállítani a grúzok gyors akcióját. A 15. percben Zivzivadze kapott remek labdát Kiteishvilitől a tizenhatosban, melyet higgadtan gurított Macej háta mögé – 0:1. A vendégeknek ez volt az első kapura tartó lövésük. Nem illetődtünk azonban meg a gól után, és tovább próbálkoztunk. A folyamatos nyomásnak pedig a 30. percben meg is lett az eredménye, amikor Vida és Pačinda kis szöglete után Bayo mesterien fejelt a Dinamo hálójába – 1:1. Nem sokkal az egyenlítő találat után Vida perdített fölé, majd Ljubičić és Huk is távoli lövéssel próbálkozott, az eredmény azonban ebben a játékrészben már nem változott.

 

Mindkét gárda cserével kezdte a második félidőt. A csapatunk színeiben bemutatkozó Šimčákot Kalmár Zsolt váltotta, akinek pályára lépését a szurkolóink hangos tapsa kísérte. Az ünneplés csak fokozódhatott volna, ha Bayo a kapus helyett a hálóba lövi a száz százalékos helyzetet. Az 50. percben viszont már a grúzok hozták ránk a frászt, mikor Šatkáról a saját hálónkba pattant a labda, a bíró azonban les címén érvénytelenítette a találatot. Az 54. percben  Kharabadze kínálta meg egy egészséges lökettel Macejt, kapusunk azonban fogta a labdát. Az iram ezt követően kissé alábbhagyott, jobbára mezőnyjáték zajlott a pályán. A Dinamo játékosai pedig talán már az időt is húzták, mert rövid időn belül négyszer is pályára kellett hívniuk az orvosi stábot, noha komoly sérülést egyik játékosuk sem szenvedett. Közben az ukrán Tretyakovnak is bemutatkozási lehetőséget adott Marco Rossi, aki a hazai búcsú meccsét mindenképp győzelemmel szerette volna zárni. A szurkolókon ezúttal sem nem múlott semmi, a találkozóra jegyet váltó 8759 néző végig kitartóan buzdított. A végén pedig a vendégszektorban helyet foglaló mintegy húsz Dinamo-drukker ugrott fel a helyéről, a ráadás perceiben ugyanis a felső lécet találta el a tbiliszi csapat. Ljubičić labdavesztését követően Ninua törhetett teljesen egyedül a kapura, lövés helyett azonban a passzt választotta, Vatsadze viszont a felső lécre helyezett. A csattanó tehát a kapufán csattanó labdának köszönhetően elmaradt, a továbbjutás sorsáról a tbiliszi visszavágó dönt majd.  

 

Az első meccs után a Dinamo Tbiliszi áll továbbjutásra. A találkozó dinamikus játékot és a két gól mellett sok kimaradt hazai helyzetet hozott. Az ellenfél helyzetkihasználásban ma jobb volt nálunk, mi sajnos többszöri próbálkozás után csak egyszer tudtuk mattolni a vendégek kapusát. Marco Rossi így döntetlennel búcsúzik a DAC hazai kispadjától, ám keserűségre így sincs semmi ok, hiszen egy hét múlva a grúz fővárosban még meglehet a továbbjutás.

 

Edzői értékelés:                    

Marco Rossi (DAC): „A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón azt hangsúlyoztam, hogy a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt. Sajnos a 15. percben már vezetést szereztek a vendégek, az utolsó pillanatokban pedig akár a győzelem is az övék lehetett volna, de ilyen a foci. Šimčákot taktikai megfontolásból cseréltem le a szünetben, Kalmár pályára küldésével pedig a 3-4-1-2-es felállásról átálltunk a 4-3-3-as hadrendre, de ez sem hozott gólt. Nem haragszom a játékosaimra, mindent megtettek, ami erejükből tellett. Tovább kell dolgoznunk a héten, hogy győzni tudjuk a visszavágón. Nem láttam még a mai meccs statisztikáit, de biztos vagyok benne, hogy a játék minden elemében jobbak voltunk ellenfelünknél, 7-8 gólhelyzetet is kialakítottunk. Az elmúlt bajnoki szezonban is sokszor voltunk eredményesek idegenben, ebben bízunk a jövő héten is. Több szerencsére is szükségünk lesz a tbiliszi visszavágón. Akárcsak a szurkolóink, én sem vagyok boldog ma este, mert egyértelműen győzelemmel szerettem volna búcsúzni a MOL Arénától.”

Kakhi Katcharava (Dinamo Tbiliszi): „Az elején jól játszottunk, gólt is adtunk, de utána egy hibát követően hagytuk kiegyenlíteni az ellenfelet. A második félidőben változtattunk a taktikánkon, a csereként pályára küldött játékosok jól léptek be a meccsbe. A hazaiak előtt a térfélcserét követően is adódott lehetőség, a végén azonban mi dönthettük volna el a találkozót. A továbbjutásról a visszavágó fog dönteni.”

 

FC DAC 1904 - DINAMO TBILISZI 1:1 (1:1)

 

Európa-liga, 1. selejtezőkör, 1. mérkőzés, MOL Aréna, 2018.07.12., 21:00

Játékvezetők: Irfan Peljto (bosnyák) - Senad Ibrisimegovics (bosnyák),  Davor Beljo (bosnyák)

Nézőszám: 8759

Góllövők: 30. Bayo, ill. 15. Zivzivadze

Sárga lap: 54. Bayo, ill. 90+ Buliskeria

DAC: Macej - Záhumenský, Šatka, Huk - Šimčák (46. Kalmár), Ljubičić, Koštrna, Herc, Vida K. (67. Tretyakov) - Pačinda (79. Divković), Bayo 

Dinamo Tbiliszi: Buliskeria - Kharabadze, Lochosvili, Kobouri, Rukhaia - Ninua, Ivanisenia, Ivanishvili (46. Ergemlidze), Kiteishvili, Shulaia (81.Kardava) - Zivzivadze (72. Vatsadze)

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 54% - 46%

Lövések: kapura: 7:4, mellé: 6:2

Szöglet: 9:1

Les: 0:4

Kapcsolódó cikkek
DAC-Dinamo Tbiliszi: szurkolói információk
Hír - 2018.07.12.
DAC-Dinamo Tbiliszi: szurkolói információk
Isten hozott, Európa!
Hír - 2018.07.11.
Isten hozott, Európa!
DAC-Tbiliszi: indul az online jegyvásárlás!
Hír - 2018.07.06.
DAC-Tbiliszi: indul az online jegyvásárlás!
A DAC-Tbiliszi mérkőzésre szóló belépők árusítása
Hír - 2018.06.30.
A DAC-Tbiliszi mérkőzésre szóló belépők árusítása
DAC-Dinamo Tbiliszi este kilenckor
Hír - 2018.06.26.
DAC-Dinamo Tbiliszi este kilenckor