Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekÜnneprontók ünnepe
Ünneprontók ünnepe
2018 augusztus 06.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Ünneprontók ünnepe

A felújított nyitrai stadion megnyitója dunaszerdahelyi örömünneppel ért véget.

Nyolchónapnyi szünet után tért vissza Nyitrára az élvonalbeli bajnokság, méghozzá a 7246-os hivatalos befogadóképességgel rendelkező, felújított stadion tegnapi megnyitásával. A stadion három új lelátója a szenicei, a poprádi vagy a miavai arénára emlékeztet. A rangadó 6068 nézőt vonzott, ebből 477 a DAC sikeréért szorított.

 

Peter Hyballa vezetőedző több változást is végrehajtott a kezdőcsapatban. Néhány ezek közül kikényszerített volt, a többinek pedig taktikai okai voltak. A kezdő tizenegy legidősebb tagjaként a 24 éves Kristián Koštrna lépett pályára, míg a csapat átlagéletkora klubunk élvonalbeli történelmének a legfiatalabbja volt!

 

Tomáš Huk: A karszalag megtiszteltetést és felelősséget is jelent

 

Tomáš Huk viselte a csapatkapitányi karszalagot, aki már néhányszor kipróbálta ezt a funkciót, ám eddig még sohasem a kezdő sípszótól. „Szerencsére nem kell befizetnem semmit a közös kasszába. Ezt már a Nagyszombat ellen elintéztem, amikor először volt rajtam a karszalag. Nagy megtiszteltetés volt kivezetni a csapatot a pályára. Nagy felelősséget éreztem, hiszen egy kapitánynak lelkesíteni és irányítani kell a csapatát. Igyekeztem a lehető legjobban végezni a dolgom, és nagyon örülök, hogy a srácok győztes debütálással ajándékoztak meg,” összegezte érzéseit a 23 esztendős, kassai nevelésű labdarúgó.

 

A csapat 3:2-re győzött, bár több mint egyórányi játék után még kétgólos hátrányban volt. Összességében a szezon négy győzelméből hármat is fordítás után és a hosszabbításban lőtt góllal szereztünk. Így volt ez Tbilisziben, Zólyombrézón és harmadjára Nyitrán is. „Ez a csapat mentális erejéről tanúskodik. Megérdemelten győztünk, az első perctől az utolsóig futballozni akartunk. Igyekeztünk kombinálni, voltak helyzeteink, aktívabbak voltunk. A Nyitra főleg a rögzített játékhelyzetekből veszélyeztetett, amelyeken még dolgoznunk kell. 0:2-es állásnál az futott át az agyamon, hogy még nem adjuk fel. Bíztunk benne, hogy legalább egy pontra jók leszünk. Miután Pači pályára lépett, szerzett egy gyönyörű gólt, majd Bayo is betalált Kalmár Zsolti szép beadása után. Rögtön 2:2 lett, de mi győzni akartunk. Ami a Nyitra szögleteit illeti, pechünk is volt. Sokszor csak a szerencsén múlik, hogy a labda eljut-e a játékoshoz. Nem voltunk határozottak, amin még dolgoznunk kell,” jelentette ki önkritikusan.

 

Viszont az utolsó másodperces győztes gól mindent felülmúlt. „Eufória volt, az ilyen győzelmek a legédesebbek. Ezúttal azzal tettük fel az i-re a pontot, hogy a gólunk után a játékvezető le is fújta a meccset. Természetesen nem lenne baj, ha valamivel korábban szereztük volna meg a győztes találatot,” tette hozzá mosolyogva.

 

Erik Pačinda megfogadta az edző szavait

 

A mérkőzés menetété Erik Pačinda pályára lépése változtatta meg. Mindössze pár másodperccel a becserélése után megszerezte a nagyon fontos szépítő gólt. Később a gólpassz előtti átadást is ő jegyezte Kalmárnak, a mindent eldöntő találatnál pedig Bayo fejére ívelt. „A pályára lépésem előtt azt mondta az edző, hogy vállalkozzak és én végezzem el az összes rögzített játékhelyzetet. Megfogadtam a szavait, és örülök, hogy sikerült fordítanunk. Látszik, hogy erős csapat vagyunk, és a bekapott gól sem tör le minket. Még ha hátrányban is vagyunk, fel tudunk állni. A meccs addig tart, amíg a játékvezető le nem fújja – mi pedig a legvégéig futballozunk,” állapította meg a DAC legjobb góllövője az elmúlt három szezonból.

 

A hasonló győzelmek mindenképpen a legszebbek, ám a szurkolók idegrendszerének biztosan jobb lenne, ha hamarabb döntésre vittük volna a dolgot. „Nem volt egyszerű idegenben teltház előtt futballozni, méghozzá az új stadion megnyitójának alkalmából. Nehezen találtuk a ritmust, két standardszituáció után két gólt kaptunk. El kell ezeket kerülnünk, és hamarabb belőnünk a helyzeteket. Örülök annak, hogy a sikerhez én is hozzájárulhattam, ugyanis Nyitrán nem igazán szeretnek az emberek, ami plusz motivációt adott.”

 

A kisgyerekektől kezdve egészen a válogatott szövetségi kapitányáig mindenkit a támadóászunk egészségügyi helyzete érdekel a legjobban. „Luki Hačkulič fizioterapeutával és az orvosokkal azon dolgozunk, hogy a sérülés ne hátráltasson a meccseken. Kicsit hosszadalmas a dolog, hiszen a csigolya nyomja az ideget. Sokat kell edzenem. Lukival egész héten stabilizációs gyakorlatokat végeztünk, ami kicsit enyhítette a fájdalmam, de folytatni kell a munkát. A tegnapi meccsen abszolút nem éreztem fájdalmat,” osztotta meg a jó hírt Pačinda a szurkolókkal.

 

Nincs sok időnk a pihenésre, hiszen már szerdán Puhón lépünk pályára kupamérkőzésen. „Teljesen máshogy kell beállítanunk a gondolatainkat, mint az Európa-ligára és a Fortuna ligára. Koncentráltnak kell lennünk. A Puhónak nincs vesztenivalója, ezért a játékosaik harapni fognak, hiszen ez egy ünnep lesz a számukra” figyelmeztetett a háromszoros válogatott.

 

Bayo az utolsó percek embere

 

A tegnapi, nyitrai rangadó utolsó másodperceiben Pačinda végezte el csapatunk nyolcadik szögletét. A labda egyenesen Bayo fejét találta meg, akinek fejese Taiwo segítségével előbb a kapufát érintette, majd bejutott a tehetetlen Hroššo háta mögé. Csak a mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvéből tudtuk meg, hogy Kružliak játékvezető a hazai Taiwo öngóljaként tüntette fel a találatot. „Ezt most hallom először,” mondta a mai edzés előtt az elefántcsontparti támadó. „Hát, a foci már csak ilyen. Az a legfontosabb, hogy nyertünk, hiszen nem volt egyszerű a meccs. Az első félidőben nem voltunk kellően határozottak a tizenhatosban. A szünet után továbbra is domináltunk, letámadtuk az ellenfelet, és Pačinda beállásával a rutin is megérkezett a pályára. Pont ő hozta a szükséges pluszt, ami döntött. Előbb kiegyenlítettünk, majd a győztes találatot is megszereztük,” mondta Vakoun Issouf Bayo, akit bátran nevezhetünk az utolsó percek emberének. Ezt Tbilisziben és tegnap Nyitrán is bebizonyította. „Részben szerencse is kell hozzá. Természetesen a 94. percben győztes gólt lőni mindig remek érzés, tehát nagyon boldog vagyok.”

 

Kapcsolódó cikkek
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Hír - 2018.09.12.
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
A DAC válogatottjai: Davis megküzd a vb-részvételért, Huk, Pačinda, Šatka, Herc és Almási is meghívót kapott
Hír - 2018.05.17.
A DAC válogatottjai: Davis megküzd a vb-részvételért, Huk, Pačinda, Šatka, Herc és Almási is meghívót kapott
Pačinda és Huk is szerződést hosszabbított
Hír - 2017.10.02.
Pačinda és Huk is szerződést hosszabbított
Tomáš Huk: Magunk elé tekintünk
Hír - 2019.03.19.
Tomáš Huk: Magunk elé tekintünk
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant
Hír - 2019.01.15.
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant