Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekBayo: A hazáért és a családért
Bayo: A hazáért és a családért
2018 szeptember 04.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Bayo: A hazáért és a családért

A DAC fiatal támadója három év után tér vissza Elefántcsontpart felnőtt válogatottjába.

Vakoun Issouf Bayo röviddel a szombati, Szered elleni bajnoki találkozó előtt tudta meg, hogy Ibrahim Kamara szövetségi kapitány meghívta őt a jövő évi Afrika-kupa selejtezőjére, a Ruanda-Elefántcsontpart összecsapásra. „Nem volt gondom a bajnoki találkozóra összpontosítani. Kiváló meccset játszottunk, a nézők egy rendkívül támadó felfogásban futballozó DAC-ot láthattak. Öt gólt lőttünk, ami remek eredmény. Az egész kilencven perc alatt koncentráltak voltunk, mert szerettük volna sikeresen zárni a bajnokság első fázisát. Boldog vagyok, hogy szerepem lehetett az eddigi legnagyobb arányú győzelmünkben. Bár nekem most nem sikerült betalálnom, igyekeztem a csapat hasznára lenni. Mindig az együttes és a végeredmény a lényeg. Győztünk, tehát minden a legnagyobb rendben van,” jelentette ki a 21 éves támadó.

 

A bibliai özönvízre emlékeztető erős záporeső alaposan megnehezítette a játékosok dolgát. Hogyan tekintett erre Bayo, aki dunaszerdahelyi szereplése előtt kizárólag csak Afrikában futballozott? „Már a múltban is játszottam esős időben, ám ennyire vizes pályán még sohasem. Nehéz volt, de az időjárással nem lehet hadakozni – el kell fogadni a meccskörülményeket.”

 

Bayo a 2014/15-ös idény felfedezettje lett hazája, Elefántcsontpart bajnokságában, továbbá a gólkirályi címért és a legjobb játékosnak járó kupát is ő vihette haza. Bár akkor még csak tizennyolc esztendős volt, egy ilyen sikeres szezon után logikusan jött a válogatott meghívó is. A Gabon elleni felkészülési mérkőzést, amely 2015 júliusában zajlott, azonban csak a kispadról követte figyelemmel. Most három év után húzhatja fel ismét a válogatott mezét. „Nagyon boldog vagyok. Ez a második meghívóm a nemzeti csapatba, amiért keményen meg is dolgoztam. Ez volt a DAC-hoz való érkezésem egyik fő oka. Minden befektetett munka meghozta a gyümölcsét. Tényleg nagyon-nagyon-nagyon boldog vagyok.”

 

Ami nem jött össze neki három évvel ezelőtt, azt szívesen pótolná szeptember 9-én, vasárnap Ruandában. Szeretne első alkalommal pályára lépni hazája válogatottjában. „Természetesen szívesen játszanék akárcsak pár percet is, de a szövetségi kapitányon múlik, hogy megkapom-e az esélyt. Bízom benne, hogy lesz lehetőségem segíteni a gárdának. A hazáért és a családért játszani mindegyik labdarúgó legnagyobb álma,” tette hozzá a jelenlegi bajnoki idényben eddig négy gólt szerző játékos.

Kapcsolódó cikkek
Találkozz Bayóval!
Hír - 2019.01.13.
Találkozz Bayóval!
Bayo a Celtic Glasgow csapatához igazolt!
Hír - 2019.01.08.
Bayo a Celtic Glasgow csapatához igazolt!
Bayo mérföldkő előtt
Hír - 2018.12.21.
Bayo mérföldkő előtt
Bayo-siker a novemberi „Hónap Gólja” szavazáson!
Hír - 2018.12.17.
Bayo-siker a novemberi „Hónap Gólja” szavazáson!
A 2018-as Év gólja: Bayo végzett az élen
Hír - 2018.12.07.
A 2018-as Év gólja: Bayo végzett az élen