Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekVarannó-DAC 2:5 (2:2)
Varannó-DAC 2:5 (2:2)
2018 október 02.Szerző: Balázs KissForrás: fcdac.sk
A SLOVNAFT CUP 4. FORDULÓJÁBAN:
Varannó-DAC 2:5 (2:2)

Gólgazdag meccsen vívtuk ki a továbbjutást a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjébe! Félórányi játék után 2:2-es döntetlen volt az állás, de a második félidőben már csak mi lőttük a gólokat, és magabiztos győzelmet arattunk.

A csapat már egy nappal a mérkőzés előtt megérkezett a helyszínre, hogy a hosszú út után jusson kellő idő a regenerációra. Peter Hyballa ezúttal sem bízott semmit a véletlenre, és nagyon erős összeállításban küldte pályára a csapatot, mindössze három helyen változtatott a hétvégi bajnokihoz képest. Hogy ezt a meccset sem vettük félvállról, azt rögtön a 4. percben az ellenfél tudtára is adtuk, amikor Bayo mesteri kiugratása után Tretyakov vette be Makó kapuját – 0:1. A varannói csapatnak viszont ettől még nem szállt inába a bátorsága, és az első támadásukból máris kiegyenlítettek. A 9. percben egy mintaszerű akciót vezettek: Straka elfutott a bal szélen, majd az üresen hagyott Digoňnak passzolt, aki nem hibázott – 1:1. Tíz perc alatt máris két gólt láthatott a szép számú közönség, és a folytatásra sem lehetett panasz. Négy perccel később ugyanis Bayo buktatásáért büntetőt ítélt számunkra Marhefka játékvezető, melyet Kalmár magabiztosan értékesített – 1:2. A támadások szövögetésében innentől kezdve mi voltunk jobbak, ám a hazai csapat rendre megakadályozta, hogy újabb gólt varrjunk Makó hálójába. Bednárnak, majd Tretyakovnak is volt lövési kísérlete, ám mindkettejük próbálkozása célt tévesztett, a 28. percben pedig Divković tekert egy méterrel a jobb oldali kapufa mellé. A mi kísérleteink eredménytelenek voltak, ellenfelünk azonban nagyon hatékonyan élt a lehetőséggel, mert a második kapura tartó lövésük is a hálónkban kötött ki. A 29. percben egy sarokrúgás után Kovalčík távoli bombájába Bednár fejjel még hozzáért, de olyan szerencsétlenül, hogy gól lett belőle, vagyis öngól – 2:2. Ezután Digoň szerezhetett volna újabb találatot, de a szünetig már nem változott az állás.

 

Rögtön a térfélcserét követően Kalmár puskázott el egy remek lehetőséget, a Divkovićtól kapott labdát mintegy 9-10 méterről vágta a kapu mellé. Nem dőlt viszont a kardjába emiatt, mert az 52. percben szerzett gólunkból előkészítőként vette ki a részét. Szabadrúgása ugyanis utat talált a védők között Bayóhoz, aki előbb mellel levette a labdát, majd ballal továbbította azt Makó hálójába – 2:3. A vezetés tudatában kissé visszavettünk a tempóból, és percekig csak laza passzjáték folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. A házigazdák derekasan védekeztek, de a támadásokra már nem maradt igazán erejük. Mindkét edző cserékkel próbálkozott felrázni a játékot a végére. A 63. percben Divković egy szép egyéni akció után lőhetett kapura, a labda azonban a döntő pillanatban lecsúszott a lábáról. Ezután Straka beadása okozott kisebb riadalmat a légtérben a másik oldalon, de a labdát váró két varannói csatár egymást zavarta. A mérkőzés végig sportszerű szellemben zajlott, még akkor sem villant a sárga, amikor Herc kapott egy kisebb maflást Kovalčíktól. A megítélt szabadot Kalmár ívelte a kapu elé, ám a címzettet elvétette. Öt perccel a lefújás előtt Davis adhatott volna gólpasszt Hercnek, ha nincs Babjak, aki megakadályozta, hogy a vasárnap 20. születésnapját ünneplő játékosunk a hálóba találjon. Ami neki nem sikerült, az a végére összejött Bayónak – 2:4 és Kalmárnak – 2:5, akiknek sikerült a hajrára elbizonytalanodott hazai védelmet egy-egy góllal mattolniuk.

 

A csapadékos időjárás ellenére igazán nem panaszkodhatott a mérkőzésre kilátogató 1840 néző. Amilyen sűrűn esett az eső, olyan sűrűn potyogtak a gólok is az első játékrészben. Fordulást követően hamar a magunk javára fordítottuk az állást, majd biztosan őriztük az eredményt. A hajrában pedig minden eldőlt, újabb két találatunknak köszönhetően fölényes győzelmet arattunk. A kupában a következő, 5. fordulót október 24-én rendezik. A forduló párosításait külön-külön sorsolják ki. A sorsolást azonban még megelőzi a szombati bajnoki. A MOL Arénában október 6-án az Aranyosmarót vendégeskedik. A találkozó 18.00-kor kezdődik. 

 

MFK VARANNÓ - FC DAC 1904 2:5 (2:2) 

 

Slovnaft Cup, 4. forduló, Stadion MFK Varannó, 2018.10.02., 16:00

Játékvezetők: Marhefka -  Poláček, Jekkel

Nézőszám: 1840 

Góllövők: 9. Digoň, 29. Bednár (öngól), ill. 4. Tretyakov, 13. (11 m), 92. Kalmár, 52., 90. Bayo

Sárga lap: 43. Digoň

DAC: Jedlička - Davis, Kone (60. Šatka), Huk, Vida M. - Bednár (84. Šimčák), Herc, Kalmár - Tretyakov (78. Vida K.) , Divković, Bayo 

Varannó: Makó - Straka, Babjak, Bednár, Lukáč - Mihok (82. Ficko), Kovalčík, Digoň - Sabol (61. Voľanský), Kulich, Bellás (66. Petruk)

 

A mérkőzés statisztikája:

Lövések: kapura: 3:9, mellé: 4:13  

Szöglet: 4:4

Les: 1:0

Kapcsolódó cikkek
Itt követheti élőben a Varannó-DAC kupamérkőzést
Hír - 2018.10.02.
Itt követheti élőben a Varannó-DAC kupamérkőzést
Kedden kupameccs Kelet-Szlovákiában
Hír - 2018.10.01.
Kedden kupameccs Kelet-Szlovákiában
Szenice-DAC 5:1 (1:1)
Hír - 2018.10.23.
Szenice-DAC 5:1 (1:1)
Kedd este már a negyeddöntő lesz a tét Szenicén
Hír - 2018.10.22.
Kedd este már a negyeddöntő lesz a tét Szenicén
Szenice-DAC kupamérkőzés: Szurkolói utazás és jegyinfó
Hír - 2018.10.22.
Szenice-DAC kupamérkőzés: Szurkolói utazás és jegyinfó