Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekGyere velünk a DAC-ra: kisiskolások nagy napja
Gyere velünk a DAC-ra: kisiskolások nagy napja
2018 október 11.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Gyere velünk a DAC-ra: kisiskolások nagy napja

A hegyétei alapiskolások élménybeszámólója mellett felfedjük az idény második sikeres jelentkezőjének kilétét, és egyúttal elindítjuk a harmadik regisztrációt.

A múlt szombati DAC-Aranyosmarót bajnoki mérkőzés volt az első a 2018/19-es idényben, amelyen iskolásokat fogadtunk a nagy sikerű „Gyere velünk a DAC-ra!” projektünk keretén belül. Ezúttal a Hegyétei Magyar tanítási nyelvű Alapiskola és Óvoda gyermekei és tanítói voltak a vendégeink (az ő élménybeszámolójukat a cikk végén olvashatják).

 

Tegnap éjfélig lehetett jelentkezni a következő találkozóra. A jövőheti DAC-Zólyombrézó (2018.10.20., 17:00 óra) ligameccs iránt is óriási volt az érdeklődés, összesen tíz jelentkezési ívet kaptunk. Ezek közül a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskola I.c és V.c osztályos diákjaira esett a választásunk.

 

Az iskola indoklása így szólt: „Fiatal, de lelkes és tettre kész csapatunk célja bejárni és megismerni az alsó tagozatos csapatunkkal városunk emlékhelyeit, ikonikus pontjait, jelképeit s e többéves túra első állomása így a MOL Aréna küzdőtere lehetne, ahol megerősödve erőt meríthetnénk mi is, az alsó tagozat négy évét átívelő terveinkhez. Nem adjuk fel, DAC-olunk, és ezért mindent megteszünk határtalan szenvedéllyel!

Vámbérysek vagyunk,

Szurkolni akarunk!

Hajrá DÉ-Á-CÉ!“

 

Egy fotót is kaptunk az elsősökről, akik már nagyon várják, hogy végre közösen ellátogathassanak a DAC-stadionba.

 

Az összes többi jelentkezőnek is köszönjük a regisztrációt, és máris indítjuk a következő regisztrációt:

 

Mától lehet jelentkezni DAC-Nyitra rangadóra, amelyet 2018. november 3-án, 17:00 órai kezdettel rendeznek a MOL Arénában.

 

A határidő 2018. október 24., szerda 24:00 óra. A jelentkezési formanyomtatványt innen töltheti le; kérjük, hogy kitöltése után küldjék el azt a jatek@fcdac.sk email címre. A jelentkezési lapra kérünk egy rövid indoklást, hogy miért éppen az ön iskoláját, szervezetét válasszuk. A legfrappánsabb választ beküldő a mérkőzés mellett a DAC játékosainak látogatását is élvezheti a MOL Arénában.

 

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

 

A DAC hazai összecsapásaira szervezett élménykirándulás az ide- és hazajutás biztosításából, a belépőkből, fotózásból és emléktárgyakból áll. A fiatalok továbbá megtekinthetik a stadiont, és a pályára is ráléphetnek. Az előző idénytől a projekt immár a Futballmánia égisze alatt fut.

 

A projektben iskolák, csapatok és szervezetek vehetnek részt, Dunaszerdahely 100 kilométeres körzetében. A maximális létszám 30 gyermek és 2 felnőtt kísérő pedagógus.

 

Az FC DAC 1904 a következő programot biztosítja (nagyjából 3-4 óra időtartamban)

- Felveszi a diákokat az iskola/szervezet helyszínén (2 órával a mérkőzés kezdete előtt)

- Az emléktárgyak átadása

- A DAC találkozójának megtekintése

- Fotózás

- A mérkőzés után a gyerekek autóbusszal jutnak vissza az iskolához

 

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!

 

A hegyétei iskolások élménybeszámolója a DAC-Aranyosmarót bajnoki mérkőzésről:

 

„Már nagyon vártuk a nagy napot. Október 6-án délután izgatottan szálltunk be a csapat buszába, amivel mérkőzésekre is utaznak a játékosok. Miután leszálltunk, egy vezető várt bennünket, aki mindenkinek ajándékba egy csodás kék-sárga sálat adott. Ennek minden gyerek nagyon örült. Ezek után megtekintettük a DAC Múzeumot. Itt sok megnyert kupát, fényképet, labdát és emléktárgyat láthattunk. A stadion kapuját este fél hatkor léptük át. Helyet foglaltunk a kék-sárga székeken. A két csapat közben bevonult a pályára bemelegíteni, majd a tömeg hamarosan rázendített a Nélküled című dalra. Jó érzés volt hallgatni a sok embert együtt énekelni. Nem sokkal ezután már el is kezdődött a meccs. A 24. percben a hazai csapat berúgta az első gólját, és ekkor hatalmas ujjongás tört ki a stadionban. Nem sokkal utána a vendégcsapat kiegyenlített. A DAC nem váratott sokat magára, az első félidő végén megszerezte második gólját. Ismét zengett a MOL Aréna, mindenki őrjöngve kiabálta: góóóóóóóól!!! A szünetben lehívtak bennünket a pályára, ahol pár játékos dedikálta az ajándéksálakat. Képek is készültek rólunk. A második félidőben csapatunk a harmadik góljával ismét nagy boldogságot szerzett szurkolóinak.

Igaz, nagyon szerettünk volna találkozni minden játékossal a csapatból, de ennek ellenére is hatalmas élmény volt számunkra ez a nap. Hajráááá DAC!!!“

A 3.a osztály tanulói, MTNY AI és Óvoda, Hegyéte

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek
Rózsahegy-DAC 1:0 (1:0)
Hír - 2019.05.18.
Rózsahegy-DAC 1:0 (1:0)
Kezdőcsapatunk a Rózsahegy-DAC bajnokin
Hír - 2019.05.18.
Kezdőcsapatunk a Rózsahegy-DAC bajnokin
Jubileum: 750. élvonalbeli mérkőzésünk
Hír - 2019.05.17.
Jubileum: 750. élvonalbeli mérkőzésünk
Csapataink hétvégi bajnoki programja
Hír - 2019.05.17.
Csapataink hétvégi bajnoki programja
Eric Davis már várja a hazatérést, előtte hat pontot szeretne begyűjteni
Hír - 2019.05.16.
Eric Davis már várja a hazatérést, előtte hat pontot szeretne begyűjteni