Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekTomáš Huk: Bízom benne, hogy az ősz végéig megelőzzük a Slovant!
Tomáš Huk: Bízom benne, hogy az ősz végéig megelőzzük a Slovant!
2018 október 12.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Tomáš Huk: Bízom benne, hogy az ősz végéig megelőzzük a Slovant!

Csapatunk kapitányával a bajnoki idény alapszakaszának első felére tekintettünk vissza.

Lezárult a szezon alapszakaszának az első fele. A táblázaton a második helyen állunk, a kupában pedig már a nyolcaddöntőben járunk. Csapatkapitányként hogyan értékelnéd az idény első részét?

„Pozitívan, hiszen a bajnokságban csak egy alkalommal szenvedtünk vereséget, a kupában pedig legyőztük mindhárom eddigi ellenfelünket. A tabella második helyén tanyázunk, de természetesen mindig van miben fejlődni, javulni. Az együttes minden edzésen és mérkőzésen igyekszik a lehető legtöbbet nyújtani. Ezt érezni lehet a csapattársaimon is, egészséges harc folyik a kezdőtizenegyért. Jelenleg elégedettek vagyunk, ám semmiképpen sem szabad hátra dőlnünk, továbbra is folytatni kell az eddigi eredményességünket és teljesítményünket. Minél hamarabb be akarjuk biztosítani helyünket a felsőházban. Szintén szeretnénk a Slovan nyomában lenni, és bízom abban, hogy az ősz végéig meg is előzzük őket.”

 

A szezon nem túl hagyományos módon kezdődött a számunkra. 25 év után a klub ismét megmutathatta magát az európai kupaporondon, és az ottani első két összecsapás után edzőcsere is bekövetkezett. Hogyan tekintesz vissza arra a turbulens időszakra?

„Nem volt egyszerű, hiszen a már zajló idényben az edzőnek nem volt lehetősége a velünk való hosszabb felkészülésre, de szerencsére a bajnokságban jöttek az eredmények. Három győzelemmel indítottunk, ami remek dolog volt annak tükrében, milyen rövid ideje dolgoztunk együtt. Természetesen akkor még érezni lehetett Rossi edző kiváló munkáját. Kár a Dinamo Minszk elleni kiesésért, de azon már muszáj tovább lépnünk. Egy nehéz időszak volt az akkori, mert a játékstílusunk is megváltozott, a 4-3-3-as felállásra tértünk át. Most támadóbb szellemű focit játszunk, a bajnokság legtermékenyebb csapata vagyunk, ami fantasztikus dolog a szurkolók számára. Remélem, hogy ez folytatódni fog és a gólvágók sem lőtték még el a puskaporukat. Talán idén a gólkirály is Dunaszerdahelyről kerül majd ki.”

 

Egyrészt sokkal több gólt szerzünk, mint a múlt szezonban, másrészt viszont többet is kapunk. Védőként mi a véleményed erről?

„Természetesen egyik a másikat csak nehezen ellensúlyozza. Rossi irányítása alatt egységesebbek voltunk, védekezőbb felfogásban futballoztunk. Most inkább a támadójátékra helyezzük a hangsúlyt, a védekezést gyakran a két leghátsó emberre hagyjuk. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nagy kockázatot rejt magában, ám meg kell tanulnunk együtt futballozni ezzel. Ha továbbra is ennyi gólt lövünk, akkor kaphatunk is párral többet, viszont a legfontosabbak a győzelmek.”

 

A bajnokságban már az összes ellenféllel találkoztunk. A konkurenciával összehasonlítva hogyan látod a csapat erejét?

„Az alsóház együttesei ellen javultunk, hiszen ezzel problémáink voltak a múltban. Most egy pontot sem veszítettünk ellenük. Ezzel ellentétben, a jobb gárdák ellen 1-3-1-es mérleggel rendelkezünk, ellenük pedig a múlt szezonban szerepeltünk jobban. Ez a játékstílusunkból fakad, képesek vagyunk több gólt lőni a gyengébbeknek. Viszont az erősek meg tudják büntetni a hibáinkat. Bízom benne, hogy a védekezésben is javulunk még. Az öltözőben is gyakran beszélgetünk arról, hogy nem szabad mindenkinek támadni, valakinek védekeznie is kell. Az őszi idény végén még vár ránk egy nehéz meccsekből álló sorozat, amely során a Rózsaheggyel, a Trencsénnel és a Zsolnával is találkozunk. Meglátjuk, mi lesz, jelenleg azonban a legközelebbi összecsapásra kell összpontosítani és arra, hogy odahaza legyőzzük a Zólyombrézót.”

 

Biztosan örültök a szurkolói visszajelzéseknek, melyek szerint tetszik nekik a csapat játéka. Végtére is, erről a nézőszámok is tanúskodnak. Érezhető, hogy az együttes és a szurkolók között jó az összhang…

„Igen. Az Aranyosmarót ellen is hétezer ember látogatott ki. Jelenleg Szlovákiában sehol sem jár ennyi szurkoló a meccsekre. Ez egy remek dolog, érezzük a lelátókról jövő támogatást és emiatt fantasztikus dolog futballozni. Halljuk őket, hajtanak minket előre, ez pedig csodálatos érzés.”        

Kapcsolódó cikkek
Tomáš Huk a K.O. után semmire sem emlékezett
Hír - 2019.05.14.
Tomáš Huk a K.O. után semmire sem emlékezett
Tomáš Huk: kapitányból százados
Hír - 2019.04.28.
Tomáš Huk: kapitányból százados
Tomáš Huk: Magunk elé tekintünk
Hír - 2019.03.19.
Tomáš Huk: Magunk elé tekintünk
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant
Hír - 2019.01.15.
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant
Boldog szülinapot, Tomáš!
Hír - 2018.12.22.
Boldog szülinapot, Tomáš!