Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekSzenice-DAC 5:1 (1:1)
Szenice-DAC 5:1 (1:1)
2018 október 23.Szerző: Balázs KissForrás: fcdac.sk
A SLOVNAFT CUP 5. FORDULÓJÁBAN:
Szenice-DAC 5:1 (1:1)

Szertefoszló kupaálmok. Meglepő, egyben súlyos vereséget szenvedtünk a bajnokság utolsó helyezettjétől a kupában. A Szenice ma begyűjtötte a skalpunkat, és öt gólt lőve teljesen megérdemelten jutott tovább a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe.

Egy hónapon belül másodszor látogattunk az Erdőhátra, de míg szeptember 29-én három bajnoki pontért jöttünk, most azzal a céllal, hogy továbbjussunk a Szlovák Kupa negyeddöntőjébe. Peter Hyballa a lehető legerősebb csapatot küldte pályára, de ellenfelünk is három támadót nevezett a kezdőbe. A meccs pedig szinte ugyanúgy kezdődött, mint három napja a Zólyombrézó elleni bajnoki, mert akárcsak szombaton, most is a 4. percben szereztük meg a vezetést. A különbség csupán az volt, hogy ezúttal Tretyakov talált a hálóba egy pazar lövésből – 0:1. Utána Jedlička kapuja előtt vált forróvá a helyzet: előbb Zezinho lőhetett teljesen tisztán, majd Petschi ismételt, de kapusunk mindkét esetben hárítani tudott. Pár perccel később ismét neki kellett öklöznie egyet, de Vida Máté segédletére is szüksége volt, aki ezúttal a takarító szerepét vállalta magára. A gyorsan megjátszott ellentámadásból Divković hozhatta volna nehéz helyzetbe a hazai védelmet, ha nem könnyelműsködi el a helyzetet. Bayo, Vida és Kalmár is próbálkozott ezután egy-egy lövéssel, sőt, utóbbi a kapufát is eltalálta. A hazaiak azonban a 27. percben kihasználták a pontatlanságunkat. Könnyelműen eladtunk ugyanis egy labdát a pálya közepén, ezzel lekontráztak, Castaneda pedig fejjel kiegyenlített – 1:1. A gól meghozta a vendéglátók lövő kedvét, és csak kevésen múlott, hogy nem fordították maguk javára a mérkőzés állását. Kissé szervezetlennek tűnt ezekben a percekben a játékunk, mégis megvolt az esélyünk a gólszerzésre. A 40. percben Davis egy nagyon pontos labdával kínálta meg Bayót, aki mintegy öt méterre a kaputól az égbe rúgta a ziccert, egy perccel később pedig Tabordát vette célba, s ugyanígy tett a lefújás előtt Tretyakov is, aki egy fű alatti lapos bombával próbálkozott.  

 

Tretyakov fejesévél indítottuk a második félidőt. Utána Deretti szintén fejjel próbálkozott, de Jedlička bravúrral szögletre mentett. Ekkor viszont már sejteni lehetett, hogy újabb próbálkozások jönnek a hazaiaktól. És jöttek is, sőt! Az 55. percben megfordította a meccset a Szenice, Deretti fejjel volt eredményes – 2:1. És, hogy teljes legyen a tanácstalanság játékosaink között, egy percen belül jött a harmadik hazai találat is. Ezúttal Azankpo egy hosszasan előrevágott labdát juttatott a hálónkba – 3:1. A vendéglátók ekkor már nagy kedvvel fociztak, és érezték, hogy megvan az esélyük a visszavágásra a bajnokságban elszenvedett vereségért. Az első félidőben mutatott játékunkból szinte semmit nem mentettünk át a másodikba: a passzaink pontatlanok voltak, lövési kísérletünk szinte alig akadt. A szeniceiek viszont nagyon hatékonyan használták ki a helyzeteiket. A 66. percben Zezinho végezhetett el egy szabadrúgást, beívelt labdáját pedig Kay értékesítette – 4:1. Nem volt kérdés, innen már nem tudjuk még csak döntetlenre sem menteni a meccset. A fiúk elkeseredetten és sikertelenül próbálkoztak a támadások szövögetésével. A csereként pályára lépő Záhumenský a baloldalon még megforgatta kicsit a védőket, de azok rendre megoldották a feladatukat. Kalmár is kiosztott két gyors kötényt a középpályán, de azon kívül, hogy szemre szép volt, sokra nem mentünk vele. A kegyelemdöfést Castaneda adta meg számunkra a 81. percben. Ekkor már az eső is kitartóan esett, s talán kicsit bennünket is sirattak az égiek, mert biztossá vált, hogy számunkra befejeződtek a kupaküzdelmek.

 

Talán a legvérmesebb szurkolóink sem emlékeznek arra, mikor kaptunk utoljára öt gólt. Ma viszont belefutottunk egy – remélhetőleg kijózanító – pofonba, s kiszálltunk a kupaküzdelmekből. Bár gyors góllal megszereztük a vezetést, utána mégis szellős védelemmel és sok hibával futballoztunk, aminek meg is lett az eredménye. Nem marad más, mint a bajnokság, amelynek következő mérkőzését szombaton játsszuk idegenben, a Nagymihály ellen.

 

Edzői értékelés:    

                

Peter Hyballa (DAC): „Gratulálok az ellenfélnek, teljesen megérdemelt vereséget szenvedtünk. Jól kezdtük a meccset, de a Szenica megfordította az állást. Ha folyamatosan nyer a csapat, mindig éhesnek kell lenni a következő győzelemre. Az mérkőzés előtt rossz előérzetem volt, ez nem a mi napunk volt. Az 5:1-es eredmény is megérdemelt. Csapatként győzünk, csapatként kapunk ki. A kupa számunkra véget ért, marad a bajnokság.”

 

Frederico Ricardo (Szenice): „Ilyen a futball. Ugyanaz az edző ül itt, és az ország egyik legjobb csapata, akitől kikaptunk egy hónapja. A mai a mi napunk volt. Nagyon boldog vagyok, és büszke is. Remélem, ez a győzelem erőt ad a további küzdelmekhez.”

 

 

FK SZENICE - FC DAC 1904 5:1 (1:1)

 

Slovnaft Cup, 5. forduló, FK Szenice Stadion, 2018.10.23., 19:00

Játékvezetők: Chmura - Chládek, Jekkel

Nézőszám: 484

Góllövők: 27., 82. Castaneda, 55. Deretti, 56. Azankpo, 66. Kay, ill. 4. Tretyakov

Sárga lap: 35. Azankpo, ill. 59. Kalmár, 65. Huk

DAC: Jedlička - Davis (72. Bilenkyi), Huk, Šatka, Vida M. - Herc, Kalmár (84. Bednár), Vida K. - Tretyakov, Divković (67. Záhumenský), Bayo 

Szenice: Taborda - Asmah (78, Nirennold), Dias, Kay, Kotula - Otrísal, Petshi (85. Solano), Zezinho - Deretti (82. Kováč), Azankpo, Castaneda

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: % - %

Lövések: kapura: 8:9 , mellé: 3:10  

Szöglet: 5:4

Les: 4:1

Kapcsolódó cikkek
Kedd este már a negyeddöntő lesz a tét Szenicén
Hír - 2018.10.22.
Kedd este már a negyeddöntő lesz a tét Szenicén
Szenice-DAC kupamérkőzés: Szurkolói utazás és jegyinfó
Hír - 2018.10.22.
Szenice-DAC kupamérkőzés: Szurkolói utazás és jegyinfó
A Szenice-DAC kupameccs kedden, október 23-án lesz
Hír - 2018.10.12.
A Szenice-DAC kupameccs kedden, október 23-án lesz
Varannó-DAC 2:5 (2:2)
Hír - 2018.10.02.
Varannó-DAC 2:5 (2:2)
Itt követheti élőben a Varannó-DAC kupamérkőzést
Hír - 2018.10.02.
Itt követheti élőben a Varannó-DAC kupamérkőzést