Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekEric Davis hálás az edzőnek, a játékostársainak és a szurkolóknak
Eric Davis hálás az edzőnek, a játékostársainak és a szurkolóknak
2018 október 31.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Eric Davis hálás az edzőnek, a játékostársainak és a szurkolóknak

A panamai balhátvéd a 13. forduló után is a Fortuna Liga legmagasabban rangsorolt játékosa.

Eric Davis az eddigi 13 bajnoki fordulóban kilencszer lépett pályára. Szombaton a Nagymihály elleni idegenbeli meccsen pedig megszerezte idei első gólját is. Összesen 70 mérkőzést játszott már a szlovák élvonalban, ezalatt hétszer volt eredményes. Mindez nagyon jó mutatónak számít, tekintve, hogy balhátvédként játszik.  

 

A Fortuna ligás labdarúgók produktivitását értékelő InStat index szerint a huszonhét éves panamai válogatottunk vezeti a játékosok listáját. Az eddig lejátszott teljesítménye alapján 289 pontegység az átlaga, őt követi Moha a Slovanból 270-nel, harmadik pedig a szintén DAC színekben focizó Kalmár Zsolt. A TOP 20-ba hat játékosunk is bekerült:    

1. Davis 289

3. Kalmár 263

5. Vida K. 253

6. Bayo 253

14. Herc 243

18. Šatka 241

 

„Úgy vélem, hogy a szezon eddigi alakulásával elégedettek lehetünk. A második helyen állunk, szép számmal gyűjtögettük a pontokat, sok gólt rúgtunk. Az utolsó két mérkőzés nem az elképzelésünk szerint alakult, kevésbé voltunk koncentráltak, és mindkétszer kikaptunk. Összességében azonban jól állunk, és most már minden erőnkkel a következő mérkőzésre összpontosítunk, mert szeretnénk visszatalálni a győztes útra, és folytatni a megkezdett sikeres sorozatot” – árulta el az idei oroszországi világbajnokság résztvevője.  

 

Saját teljesítményével kapcsolatban megjegyezte: „Mindenekelőtt örülök annak, hogy a nehéz szezonkezdet után ismét formába lendültem. Elsősorban a játékostársaimnak tartozom köszönettel, nélkülük nem értem volna el ilyen mutatókat. Bízom benne, hogy gólokkal és gólpasszokkal tudom meghálálni a segítségüket, és sikeres lesz a csapat.”

 

Davis a legutóbbi hat mérkőzés mindegyike után bekerült a Ligás Klubok Uniója által felállított forduló válogatottjába. „Ez annak köszönhető, hogy fizikálisan és mentálisan is rendben vagyok. Örülök, hogy élvezem az edző bizalmát, és nagy segítséget nyújtanak a csapattársaim, akik nélkül biztos nem lettem volna képes ilyen jó teljesítményre. Még jobban érezném magam, ha a családom is mellettem lenne. Velük most napi virtuális kapcsolatban vagyok.” 

 

Szombaton a Nyitra látogat a MOL Arénába, amely csapat ellen az utolsó három egymás elleni párharc során három különböző eredményt értünk el. A tavalyi vereség és döntetlen után az idei szezonban már sikerült győzedelmeskednünk felettük: augusztusban a saját otthonukban vertük meg őket, elrontva ezzel a kedvüket az ünnepi stadionavatótól. „A Nyitrának rendezett, harcias csapata van, jól szervezett védelemmel. Nem lesz egyszerű ellenük, erre nem is számítunk. Az őszi idényben már csak öt mérkőzés van előttünk, ezeken a lehető legtöbb pontot akarjuk begyűjteni, és meg akarjuk tartani legalább a jelenlegi pozíciónkat. Bízom benne, hogy szurkolóink támogatásával ez sikerülni fog. Ők azok, akik elengedhetetlen részesei a sikereinknek. Már többször is bebizonyították, hogy akkor is mellettünk állnak, ha kevésbé megy a játék. A legjobbak Szlovákiában, a csapattársaim nevében pedig megígérhetem, hogy szombaton mindent megteszünk azért, hogy ők is és mi is elégedetten vonuljunk le a pályáról.”     

Kapcsolódó cikkek
A második DAC-kedd a Villa Rosában!
Hír - 2019.04.07.
A második DAC-kedd a Villa Rosában!
Boldog szülinapot, Eric!
Hír - 2019.03.31.
Boldog szülinapot, Eric!
Válogatott labdarúgóink akcióban
Hír - 2019.03.27.
Válogatott labdarúgóink akcióban
Davisék a brazilokkal, Kalmárék a horvátokkal dacoltak
Hír - 2019.03.25.
Davisék a brazilokkal, Kalmárék a horvátokkal dacoltak
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Hír - 2019.03.13.
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!