Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekMegnyílt a dunaszerdahelyi MOL Football Academy
Megnyílt a dunaszerdahelyi MOL Football Academy
2018 november 16.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
MOL FOOTBALL ACADEMY
Megnyílt a dunaszerdahelyi MOL Football Academy

Ünnepélyes keretek között ma hivatalosan is használatba helyezték a dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub akadémiáját, a MOL Football Academy-t. Az akadémián 300 fiatal játékos tehetséggondozása zajlik 32 edző bevonásával 14 korosztályos csapatban. A MOL Football Academy célja, hogy a régió egyik legmagasabban jegyzett nevelőközpontja legyen.

A komplexum 18 hektáron terül el, ahol tíz reguláris méretű és három speciális pálya (homokos pálya, kisméretű műfüves pálya és a kondicionális képességek fejlesztésére szolgáló pálya) található, továbbá rövid- és hosszútávú futópálya, szabadtéri fitnesz, két 400-400 fő befogadására alkalmas lelátó öltözőkkel, valamint több kiszolgáló egységet tartalmazó épület (öltözők, orvosi szoba, edzői és játékvezetői öltözők, fitneszterem, irodák, szertár) és az ahhoz tartozó parkolók.

 

A tíz reguláris méretű pályából három pálya műfüves és a hét füves pályából kettő fűthető. A pályák összterülete 10 hektár.

 

Az összes épület alapterülete közel egy hektár (8000 négyzetméter), a járdáké és utaké 25.000 négyzetméter, a kinti fitnesz 3000 m2.

 

Az Akadémia tervezője Ambrus Csaba (ADIF tervezőiroda), a főépület építésztervezője Jávorka Tamás (ABJ tervezőiroda).                                                                        

 

Az akadémia teljes beruházási költségei meghaladják a 14 millió eurót.

 

A finanszírozásban segítségül szolgált a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által nyújtott támogatás, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Szlovák Labdarúgó-szövetség hozzájárulása, illetve a klub által biztosított önrész.

 

Az akadémián jelenleg 14 korosztályos csapat működik. A játékosok létszáma megközelítőleg 300, velük 32 edző dolgozik napi szinten.

 

Három és fél évvel ezelőtt ezen a területen puszta föld volt és gyom nőtt. Ma pedig Szlovákia legmodernebb és legnagyobb akadémiáján vagyunk, amelyért Európai szinten sem kell szégyenkeznünk. Adott tehát az infrastrukturális köret, amit a DAC tölt meg szellemiséggel. A játékosok, az edzők, a klub alkalmazottai és a szurkolók. Ők teszik a DAC-ot erőssé. Az akadémia építésének befejezése egy nagyon fontos lépés volt ahhoz, hogy Dunaszerdahely az utánpótlás képzés bástyája legyen, az itt felnővő gyermekek a DAC-ot erősítsék, és az ő segítségükkel is a klub Szlovákia és Európa focivilágának szerves része legyen” - hangsúlyozta Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

 

Az Akadémia hivatása és céljai:

 

A MOL Labdarúgó Akadémia elsődleges célja olyan képzett és sokoldalúan felkészített játékosok kinevelése, akik biztos, megfelelő szintű utánpótlást, jelentős erősítést jelentenek az FC DAC 1904 első csapatának. Másodsorban a cél olyan szakképzett futballisták nevelése, akik megfelelnek a nemzetközi futball elvárásainak és akár külföldi, elit csapatoknál folytatnák pályafutásukat. Terveink eléréséhez magasan képzett, az utánpótlás nevelés területén elismert szakembereket foglalkoztatunk.

 

Célunk olyan akadémiát létrehozni, mely a hazai és a környező országok tehetséges labdarúgóit összefogva magasan kiemelkedik a hasonló intézmények sorából. 

 

A MOL Magyarországról:

 

A MOL Magyarország vállalatcsoport egy integrált olaj-, gáz- és petrolkémiai csoport, mely négy országban van jelen, székhelye Budapest. Nagyobb finomítói és petrolkémiai egységei Százhalombattán, Tiszaújvárosban és Zalaegerszegen találhatóak. A cég Romániában, Szlovéniában és Szerbiában is aktív. A MOL Magyarország, mint zászlóshajó szervezet a nemzetközi MOL GROUP tagja, mely az egyik legnagyobb vállalat Közép-Kelet Európában.

Kapcsolódó cikkek
Nyílt nap és sportnap az Akadémián
Hír - 2019.04.26.
Nyílt nap és sportnap az Akadémián
Kövesse élőben az Akadémia megnyitóját megelőző sajtótájékoztatót!
Hír - 2018.11.15.
Kövesse élőben az Akadémia megnyitóját megelőző sajtótájékoztatót!
Az év végéig elkészül a klub új otthona
Hír - 2018.03.24.
Az év végéig elkészül a klub új otthona
Matthew Rose: „A DAC egy üres tábla.”
Hír - 2017.08.16.
Matthew Rose: „A DAC egy üres tábla.”
A DAC Akadémiája: befektetés a jövőbe
Hír - 2016.02.25.
A DAC Akadémiája: befektetés a jövőbe