Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekBayo mérföldkő előtt
Bayo mérföldkő előtt
2018 december 21.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Bayo mérföldkő előtt

Csapatunk legjobb góllövőjére egy életre szóló átigazolás vár az év végén.

Nagyon különleges lesz az év vége Vakoun Issouf Bayo számára: az ősz legeredményesebb DAC-játékosa ugyanis megnősül! Ezt megelőzően azonban még a legközelebbi hozzátartozói körében tölti a karácsonyi ünnepeket. „Vegyes vallású családból származom. A négy éve elhunyt édesapám után muszlim vagyok, míg az édesanyám evangélikus. A családban mindig megünnepeltük a karácsonyt, és ez most sem lesz másképp – még annak ellenére sem, hogy elég messze lakunk egymástól,” állapítja meg a huszonegy éves támadó, akit tizenöt esztendős korában több száz kilométerre sodort otthonától a futball, méghozzá Elefántcsontpart legnagyobb városába. A négymilliós Abidjanban élete szerelmét is megtalálta, Gisèle személyében, aki idén februárban egy fiúgyermekkel ajándékozta meg.

 

A karácsonyt velük, az édesanyjával és a testvéreivel tölti Bayo. „Az édesanyám, az öcsém és a húgom már velünk vannak Abidjanban és karácsony után is itt maradnak, hiszen december 29-én megnősülök. Az esküvőre a bővebb család is eljön, összesen nagyjából 300 vendég kapott meghívást.”

 

Térjünk vissza az ünnepekhez és a hagyományokhoz, amelyek Bayo családjában a karácsonyhoz fűződnek. „Nekünk is van karácsonyfánk, alatta ajándékokkal. A nők finomságokat készítenek nekünk. Nincs kimondott tipikus karácsonyi menünk, de az a nap így is különbözik a többitől, mert a szentestéhez a bőség és az ételek nagyobb választéka tartozik. Anyukám az éjféli misére is ellátogat, ahol az emberek többnyire tradicionális ruhadarabokat viselnek. Idén számomra főleg a pihenésről és a kisfiammal töltött időről szól az ünnep, akit az év során szinte alig láttam,” mondja a kétszeres elefántcsontparti válogatott, aki a jövő év elején ünnepli a 22. születésnapját.      

Kapcsolódó cikkek
Találkozz Bayóval!
Hír - 2019.01.13.
Találkozz Bayóval!
Bayo a Celtic Glasgow csapatához igazolt!
Hír - 2019.01.08.
Bayo a Celtic Glasgow csapatához igazolt!
Bayo-siker a novemberi „Hónap Gólja” szavazáson!
Hír - 2018.12.17.
Bayo-siker a novemberi „Hónap Gólja” szavazáson!
A 2018-as Év gólja: Bayo végzett az élen
Hír - 2018.12.07.
A 2018-as Év gólja: Bayo végzett az élen
A kétszámjegyű Bayo illusztris hármas társaságba került
Hír - 2018.12.04.
A kétszámjegyű Bayo illusztris hármas társaságba került