Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekŠpiriak, Slančík, Bednár és Baumgartner is kivette részét a Fenerbahce elleni sikerből
Špiriak, Slančík, Bednár és Baumgartner is kivette részét a Fenerbahce elleni sikerből
2019 január 11.Szerző: Krisztián NagyForrás: futbalsfz.sk (fotó), fcdac.sk (szöveg)
A-CSAPAT
Špiriak, Slančík, Bednár és Baumgartner is kivette részét a Fenerbahce elleni sikerből

Mind a négy DAC-játékos pályára lépett a szlovák huszonegy éven alatti válogatott mai győztes mérkőzésén a Fenerbahce Isztanbul ifjúsági csapata ellen.

A DAC öt futballistája közül, akiket Adrian Guľa, az U21-es szlovák válogatott szövetségi kapitánya meghívott az év első összpontosítására, végül négyen utaztak el Törökországba. Christián Hercet ugyanis anyaegyesülete, a Wolverhampton Wanderers visszahívta Angliába, hogy két hétig készülhessen az első csapattal.

 

Így a félhold országában Adrián Slančík, Dominik Špiriak, Martin Bednár és Denis Baumgartner képviseli klubunkat, és a mind a négyen pályára is léptek a Fenerbahce Isztanbul juniorcsapata elleni mai felkészülési találkozón.

 

Špiriak és Bednár a kezdőcsapatban kapott helyet, Slančík és Baumgartner pedig csereként szálltak harcba. A legtöbb időt a védekező középpályásként szereplő Bednár töltötte a pályán (60 perc), Špiriak és Slančík egy félidőt futballoztak, míg Baumgartner az utolsó félórában kapott lehetőséget.

 

Guľa szövetégi kapitány védencei remekül zárták a 2019-es esztendő első mérkőzését, hiszen a zsolnai Boženík találatával végül 1:0-s győzelmet arattak.

 

„Nagyszerű mérkőzés volt, sok futással, küzdelemmel és egy komoly játékerőt képviselő ellenféllel. Már az első félidőben volt elég lehetőségünk ahhoz, hogy vezetéshez jussunk, végül a második játékrész derekán döntöttük el az eredményt. A győzelemmel elégedettek vagyunk, és úgy gondolom, a meccsből kihoztuk azt, amit vártunk” - árulta el a csapat több újonca közül az egyik, Dominik Špiriak. Az új selejtezősorozat előtt jelentős változáson ment át a keret. „Kiváló társaság jött össze, ami nem véletlen, hiszen a srácok nagy részével már az ifjúsági válogatottakból vagy a bajnoki mérkőzésekről ismerjük egymást. Az edzők és azok edzésegységei is kitűnőek, nagyon komoly terhelést kaptunk az elmúlt napok folyamán. Remek, hogy természetes borítású pályákon gyakorolhatunk, ideális körülmények között. Az egyetlen gondot az eső jelenti, amit viszont ki lehet bírni” - fűzte hozzá a 19 éves védőjátékos.

 

Špiriak és társai a törökországi edzőtábor végén az üzbég U23-as válogatottal is megmérkőznek. Ezt a találkozót kedden, január 15-én rendezik.

Kapcsolódó cikkek
Válogatottjaink júniusi programja
Hír - 2019.05.31.
Válogatottjaink júniusi programja
Válogatottjaink akcióban
Hír - 2018.11.14.
Válogatottjaink akcióban
Boldog szülinapot, Martin!
Hír - 2019.04.22.
Boldog szülinapot, Martin!
Válogatott labdarúgóink akcióban
Hír - 2019.03.27.
Válogatott labdarúgóink akcióban
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Hír - 2019.03.13.
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!