Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekKarsten Ayong a DAC következő erősítése
Karsten Ayong a DAC következő erősítése
2019 január 14.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Karsten Ayong a DAC következő erősítése

A húszéves támadó a cseh élvonalbeli Příbram együttesétől igazol Dunaszerdahelyre.

Bastian Karsten Ayong a DAC második érkezője a téli átigazolási időszak során. A kameruni származású cseh csatár az 1. FK Příbram csapatától szerződött a Csallóközbe. Két és fél évre szóló szerződésben állapodott meg klubunkkal, amely az orvosi vizsgálatok sikeres abszolválása után lép érvénybe.

 

Ayong 1998. január 20-án született a kameruni Ombessában. Tizenkét éves korában a családjával Csehországba költözött, ahol először a prágai Slavia színeiben kezdett futballozni, majd 2012-ben a České Budějovice együtteséhez került. 2014-ben a Příbram ifjúsági korosztályos csapatába igazolt, és itt egyből felhívta magára a figyelmet. A „zöldek” színeiben pályára léphetett az ifjúsági Bajnokok Ligájában, ahol a lisszaboni Benfica elleni nyolcaddöntőn sikerült is a kapuba találnia. Abban az időben csapatunk kapusa, Martin Jedlička is a csapattársa volt.

 

2016 decemberében 18 esztendősen mutatkozott be a cseh élvonalban, ahol eddig összesen tizenegy alkalommal lépett pályára. A 2017/18-as szezonban hat góllal járult hozzá a 2. ligában elért 2. helyhez és az ezzel kiharcolt feljutáshoz. Az elmúlt őszt a lengyel Ekstraklasában, a Piast Gliwice együttesénél töltötte kölcsönben.    

 

„Basty”, ahogy a barátai becézik, kétszer a cseh U20-as válogatottban is pályára lépett. A jó testfelépítésű támadó holnap csatlakozik együttesünkhez.

 

„Karsten egy érdekes múlttal rendelkező, fiatal játékos. Már hosszabb ideje figyeltük őt és most lehetőségünk nyílt leigazolni, hiszen nyáron lejár a szerződése a Příbramnál. Egy jó testfelépítésű, erős csatárról van szó, aki képes megtartani a labdát. A DAC-nál ismét találkozhat egykori csapattársával, Martin Jedličkával, akivel Příbramban és a húsz éven alatti cseh válogatottnál futballozott együtt. Bízom benne, hogy a kapusunk segít neki az új környezet mihamarabbi megszokásában,” nyilatkozta Ayongról a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.    

Kapcsolódó cikkek
Dominik Veselovský szerződést írt alá
Hír - 2019.07.14.
Dominik Veselovský szerződést írt alá
Eric Ramirez erősíti a DAC támadósorát
Hír - 2019.07.09.
Eric Ramirez erősíti a DAC támadósorát
Matej Oravec a DAC játékosa
Hír - 2019.06.28.
Matej Oravec a DAC játékosa
Üdvözlünk a DAC-ban, Dominik!
Hír - 2019.06.28.
Üdvözlünk a DAC-ban, Dominik!
Erősítés a csatársorba: Jakub Švec
Hír - 2019.06.16.
Erősítés a csatársorba: Jakub Švec