Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekDAC-Slovan 0:1 (0:0)
DAC-Slovan 0:1 (0:0)
2019 február 16.Szerző: Balázs KissForrás: fcdac.sk
A FORTUNA LIGA 19. FORDULÓJÁBAN:
DAC-Slovan 0:1 (0:0)

Stadionavató vereséggel. Küzdelmes játékot, de a végén mégis szomorú eredményt hozott a tavaszi szezon nyitómeccse. A Slovan csak tizenegyesből tudta bevenni a kapunkat. A pontveszteségre a több mint 12 ezres nézőcsúcs hozott vigaszt.

A tíz ujjunk sem volt elegendő ahhoz, hogy megszámoljuk, az elmúlt két és fél hónapban hányszor tettük fel magunknak a kérdést: mikor lesz már február 16-a? Ekkora érdeklődés talán még soha nem előzött meg egy DAC-Slovan rangadót. A Fortuna Liga tavaszi nyitómeccse nemcsak egy klasszikus derbinek számított, hanem ez volt a MOL Aréna hivatalos megnyitója is. Mára az eddig épülő negyedik lelátó is elkészült, s immár a körbezárt stadionban láthatta a közönség, ahogy Peter Hyballa legénysége harcba száll a győzelemért. És, hogy tényleg harcról volt szó, azt a pályán látottak is igazolták: kemény küzdelem minden egyes négyzetcentiméterért, minimális rizikó, kevés helyzet. A vendégek közül legfőképp Holman, Moha és Šporár jeleskedett elől, de a mieink kellően felkészültek a trióból, és sikerrel akasztották meg az égszínkék próbálkozásokat. A közönség az elejétől fogva ihletetten szurkolt, s bár a vendégszektor is szépen megtelt, a hupikék fővárosiak hangja ritkán szűrődött be a pályára. A 15. percben láthattuk az első veszélyes helyzetet: Šporárnak szorongatott helyzetből sikerült fejelnie. Megcélozta a vinklit, de Jedlička bravúrral szögletre mentett. Ezt követően Greif kapuja előtt vált forróvá a pite: Tretyakov első szögletét Kalmár csúsztatta fölé, a második után viszont Vida remek ollózása izzasztotta meg a vendégvédelmet. Később Moha ugrott ki a lesvonalról, hogy megijesszen bennünket, de Jedlička eszén így sem tudott túljárni. Más kérdés, hogy a lelátón mindenki egy emberként kiáltott lest az akció láttán. Ennél azonban sokkal szebb volt, Vida Kristopher 40. percben megeresztett bombája, mellyel Greifnek meg is gyűlt a baja. A félidő pedig egy Tretyakov helyzettel ért véget, aki egy gyors, álomszerű támadás után gurított mellé. Vida Krisz szerzett labdát hátul, Kalmár egymaga átjátszotta a Slovan középpályáját, majd Taiwohoz passzolt, ő pedig Tretyakovhoz. A végét már nem nehéz kitalálni: mellé ment...

 

A térfélcserét követően hatalmas helyzettel indult a játék: Moha egy az egyben a remekül kivetődő Jedličkába lőtte a száz százalékos ziccert. Óriási védés volt! Kicsivel később csapatunk egykori kapitánya, Ljubičić hozta helyzetbe Šporart, a szlovén csatár lábáról a lövés pillanatában lecsúszott a labda, és jócskán fölé durrantott. A másik oldalon Tretyakov elfutása hozta lázba a teltházas MOL Arénát. Taiwo lett volna a címzett, de ezt Greif is észrevette, ezért a 12 135 néző ezúttal is lemaradt a gólról. A stadionban ekkor mindenki rátett még egy lapáttal a szurkolásra, mert éreztük, hogy a fiúknak szükségük van a 12. játékosra is. Jót is tett a buzdítás, főleg Tretyakovnak, aki rögtön munkát is adott a vendégek hálóőrének egy csípős lökettel. A 67. percben szabadrúgáshoz jutottunk, Kalmár adta középre a labdát, ahol előbb lábról lábra pattogott, majd irányt vett a hálóba, de a szlovákok kirakatcsapatának egyetlen szlovák játékosa, Greif kapus erre is leért. Pedig sokan már kiáltottuk a gólt Blackman lövésénél. Jedlička sem unatkozott, Holman Dávid szabadrúgását kellett visszaöklöznie a mezőnybe, hogy ne legyen nagyobb baj. Ekkor még nem is volt, de jött a 78. perc, amikor Blackman kézzel ért a labdához. Legalábbis a bíró szerint. Glova előbb mélázott egy kicsit, majd a mészpontra mutatott. A tizenegyest Šporár értékesítette – 0:1. Pár perccel később újabb gólt szerezhetett volna a Slovan Ljubičić révén, labdája azonban a felső lécen csattant. Már a hosszabbításban jártunk, amikor Moha kezezett a saját tizenhatosán belül. Nagy kár, hogy ezt meg épp a bíró nem látta. Büntető helyett aztán sárgát adott a leghangosabban reklamáló Kalmárnak, majd Šporárnak is a kékektől. A hosszabbításban már nem jött össze az egyenlítés, így a stadionavató alkalmából rendezett meccs végi tűzijátékot keserű szájízzel kellett végignéznünk.

 

A mérkőzés elején még bizakodtunk, hogy lejjebb faragjuk a nyolcpontos hátrányunkat, a végén azonban el kellett fogadnunk, hogy tizenegyre nőtt a Slovan előnye. A találkozó nagy részében a középpályán zajlott a játék, a kapuk egyik, ill. másik oldalon is csak ritkán forogtak veszélyben. A meccset Šporár tizenegyese döntötte el. Három-négy gólhelyzetünk ugyan volt, de ma ez kevésnek bizonyult ahhoz, hogy megszorongassuk a listavezetőt. Egy hét múlva jön a folytatás: Nagyszombatban lesz lehetőségünk arra, hogy újabb pontokat gyűjtögetve megerősítsük a második helyünket a tabellán.

 

Edzői értékelés:

 

Peter Hyballa (DAC): „A célunk az volt, hogy az első félidőben domináljunk a pályán, többet legyen nálunk a labda. Az első vonalat magasra akartuk feltolni, hogy a Slovan hosszú labdákkal operáljon. Ez azonban nem mindig működött, többször pedig leshelyzetbe kerültünk. A második félidőben úgy álltunk fel, hogy kontrollálni tudjuk a játékot. A 60. perctől aztán már nem volt igazi futball, majd jött a tizenegyes. Összességében jó meccs volt, de ahhoz, hogy le tudjuk győzni a Slovant, igazán tökéletes napot kellett volna kifognunk. A 0:0-ás eredmény igazságosabb lett volna.”  

 

Martin Ševela (Slovan): „Egy sakkparti volt a mai. Tudatában voltunk, mekkora előnyre tettünk szert az ősz folyamán. Tudtuk, hogy az ellenfélnek kell bátrabban játszania, de jól dolgozott a védelmünk. Erős ellenféllel szemben őriztük meg a góltalanságunkat, ami remek mutató. Az első félidőben több helyzetünk volt, melyet gólra kellett volna váltanunk. Örülünk a győzelemnek, nem kaptunk gólt. Sikerült átmentenünk az őszi győzelmi formánkat, ezt akarjuk folytatni a továbbiakban is. Értékesnek tartjuk ezt a győzelmet, de előre kell tekintenük, mégha nagy is az előnyünk. Minden meccsen meg kell mutatnunk, milyen minőséget képviselünk.”

 

FC DAC 1904 - SLOVAN 0:1 (0:0) 

Fortuna Liga, 19. forduló, MOL Aréna, 2019.02.16., 16:00

Játékvezetők: Glova - Benko, Hrčka

Nézőszám: 12 135 néző

Góllövő: 79. Šporar (11-esből)

Sárga lap: 84. Vida K., 91. Kalmár, ill. 66. Ljubičić, 91. Šporar, 92. Moha

DAC: Jedlička - Koštrna, Huk, Šatka, Blackman (85. Kone) - Vida M., Kalmár, Herc (85. Ronan) - Vida K., Taiwo (80. Čmelík), Tretyakov

Slovan: Greif - Suchockij, Božikov, Bajrić, Apau (37. Medvedev )- De Kamps, Ljubičić, Moha, Holman (86. Guzmics), Čavrić (91. Dražić) - Šporar

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 54% - 46%

Lövések: kapura: 4:4, mellé: 2:4

Szöglet: 3:6

Les: 3:2

Kapcsolódó cikkek
Történelmi mérkőzés
Hír - 2019.02.15.
Történelmi mérkőzés
DAC-Slovan: szurkolói információk
Hír - 2019.02.14.
DAC-Slovan: szurkolói információk
DAC-Slovan: teltházas hazai szektorok!
Hír - 2019.02.11.
DAC-Slovan: teltházas hazai szektorok!
DAC-Slovan: link az online árusításra
Hír - 2019.02.11.
DAC-Slovan: link az online árusításra
Aktuális jegyinfó a DAC-Slovanra: már csak online
Hír - 2019.02.09.
Aktuális jegyinfó a DAC-Slovanra: már csak online