Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírek2014-2019, a harmadik év: Fenn és lenn, bajnokverés, varázslatos stadionavatás – avagy a fejlődés második lépcsőfoka
2014-2019, a harmadik év: Fenn és lenn, bajnokverés, varázslatos stadionavatás – avagy a fejlődés második lépcsőfoka
2019 március 06.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
2014-2019, a harmadik év: Fenn és lenn, bajnokverés, varázslatos stadionavatás – avagy a fejlődés második lépcsőfoka

Világi Oszkár 2014. március 4-én lett a DAC többségi tulajdonosa. Sorozatunkban az azóta eltelt 5 év legfontosabb eseményeit elevenítjük fel. Ma következzen a harmadik év! 

Az emlékezetes derbi, bírói tévedésekkel

2016 áprilisában csapatunk a Slovant fogadta teltház előtt (ez akkor 5200 nézőt jelentett). A mérkőzés emlékezetes maradt a DAC-szurkolók számára – de sajnos nem a győzelmünk miatt. A találkozót 2:0-ra a Slovan nyerte, két szigorúan megítélt büntető értékesítését követően. A mérkőzés sokkal inkább a megkérdőjelezhető bírói döntésekről, mint a Slovan lehengerlő játékáról szólt. A Szlovák Labdarúgó-szövetség Játékvezetői Bizottsága később elismerte, hogy a játékvezető több esetben is tévedett.

 

 

2016 júliusában klubunk ismét panaszt nyújtott be a játékvezetői ítéletek miatt, és a Szlovák Labdarúgó-szövetség Játékvezetői Bizottsága ebben az esetben is elismerte, hogy a bíró jogtalan tizenegyest adott meg a nagyszombatiak javára (a mérkőzést ez a találat döntötte el 2:1-re).

 

 

Bajnokverés

Az említett, Slovan elleni rangadó után a címvédő, listavezető és későbbi bajnok Trencsént fogadtuk. A kiélezett mérkőzés végkimeneteléről Pačinda 60. percben szerzett káprázatos gólja döntött. A sárga-kékek ezzel megszakították négymeccses nyeretlenségi sorozatukat, a trencséniek pedig másfél év után kaptak ki idegenben.

 

 

Búcsú a stadiontól

2016. április 23-át egyetlen DAC-drukker sem fogja elfelejteni. Ezen a napon játszottuk az utolsó mérkőzésünket a régi stadionban. A Zólyombrézó elleni 1:0 után következett a szívmelengető búcsúztatás és az új aréna alapkőletétele. A felejthetetlen estét tűzijáték zárta le.

 

 

Edzőváltások

A 2015/2016-os szezon végén, másfél év után távozott a DAC kispadjáról Tomislav Marić. A bajnokságot a 7. helyen zártuk – 12 győzelem, 7 döntetlen és 14 vereség volt a mérlegünk. 2016 nyarán a vezetőedzői pozíciót klubunk akkori sportigazgatója, Németh Krisztián vette át. 2016 októberében – nehéz időszakot követően – helyére egy erdélyi magyar szakember, László Csaba érkezett.

 

Parádés bemutatkozás

A 2016/2017-es idény első mérkőzését Zsolnán játszottuk. A hazaiak a 77. percben már 2:0-ás előnyre tettek szert – úgy tűnt, a mieink számára innen már nincs visszaút. A 89. percben azonban Michalík talált a kapuba, majd nem sokkal később, a ráadás pillanataiban a csereként beállt Vida Kristopher gyönyörű góllal mutatkozott be új együttesénél. Az összecsapás 2:2-vel zárult, és értékes pontra tettünk szert. Vida pedig később zsebre vágta a Hónap góljáért járó díjat is.

 

 

Varázslatos stadionavatás

Hét hónapot követően, 2016. november 19-én csapatunk visszatért dunaszerdahelyi otthonába. A nyári szünet és a szenci átmeneti otthonban eltöltött hónapok után eljött az új (félkész – 6839 hellyel rendelkező) stadion első mérkőzése. Az első vendégünk a bajnoki címvédő Trencsén volt, és ezt a napot is örökre az emlékezetükbe vésték a DAC drukkerek, amihez a győzelem és Zsivkovics elképesztő gólja is hozzájárult (később a Hónap góljává választották). A 2:0-s végeredményt Ľupták a 91. percben állította be.

 

 

Az új stadion B és C lelátói mellett az akadémia építésének első szakasza is befejeződött – elkészült 6 pálya (2 műfüves és 4 természetes borítású). Emellett az öltözők és a technikai hátteret biztosító épületek is átadásra kerültek. „Az új stadionunk építésének első szakasza rekordidő alatt – öt hónap – lett kész. Az, hogy klubunk immár használatba vehette az új otthonát, egy nagyon fontos lépés a dunaszerdahelyi labdarúgás történelmében”nyilatkozta a DAC tulajdonosa, Világi Oszkár.

Kapcsolódó cikkek
A DAC sajtótájékoztatója a Fortuna Liga 2019/20-as idénye előtt
Hír - 2019.07.15.
A DAC sajtótájékoztatója a Fortuna Liga 2019/20-as idénye előtt
Kövesse élőben az új idény előtti sajtótájékoztatót!
Hír - 2019.07.14.
Kövesse élőben az új idény előtti sajtótájékoztatót!
A Somorja lett a DAC farmcsapata
Hír - 2019.06.19.
A Somorja lett a DAC farmcsapata
Jan Van Daele: Az edzői stáb marad! Együtt szeretnénk fejlődni.
Hír - 2019.05.23.
Jan Van Daele: Az edzői stáb marad! Együtt szeretnénk fejlődni.
2014-2019, az ötödik év: Az Európa Liga-szereplés és a megvalósult álmok éve
Hír - 2019.03.08.
2014-2019, az ötödik év: Az Európa Liga-szereplés és a megvalósult álmok éve