Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekA legtöbb gól, pont, győzelem
A legtöbb gól, pont, győzelem
2019 március 12.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
A legtöbb gól, pont, győzelem

A 22. forduló után még sohasem álltunk ennyi ponttal és lőtt góllal!

Az elmúlt hétvégén csúcsosodott ki bajnokság alapszakasza, mostantól pedig a rájátszás tíz izgalmas fordulója következik. A felsőház a bajnoki címért és az európai kupahelyekért, míg az alsóház elsősorban a kiesés elkerüléséért csatázik. 

 

A Fortuna Liga második éve zajlik ebben a lebonyolítási formában, és a tavalyihoz hasonlóan a DAC ezúttal is beküzdötte magát a felső hatosba. Mivel az elsőtől egészen a 21. fordulóig folyamatosan a 2. helyen álltunk, így a felsőházi részvételünk talán egy pillanatra sem volt kérdéses. A 22. forduló után a szezonban először estünk vissza a dobogó harmadik fokára, ám most is csak a Zsolnához viszonyított rosszabb gólkülönbségünk miatt.

 

Az első négy helyezett csapat tabellája az alapszakasz után tavaly és most:

 

2017/18

 

2018/19

 

A jelenlegi idényben több klubrekordot is sikerült felállítanunk. Hogy csak kettőt emeljünk ki – először vonulhattunk téli szünetre a tabella második helyéről és a DAC történelmének legjobb, őszi megszerzett pontszázalékát produkáltuk.

 

A 22. forduló után is van három olyan kulcsmutatónk, amelyek aláhúzzák a rekordhalmozó idényünket: a bajnokság e fázisában még sohasem álltunk ennyi győzelemmel (13), ponttal (44) és lőtt góllal (42)!

 

Egy éve azzal a céllal vágtunk neki a rájátszásnak, hogy negyedszázad elteltével ismét visszatérjünk az európai kupaporondra. A jelenlegi fő motivációnk nemcsak e siker megismétlése, hanem az eddigi legjobb élvonalbeli helyezésünk felülmúlása is. Korábban háromszor végeztünk bronzérmesként (1988, 1994, 2018), most pedig reális esélyünk van a történelmi sikerre. A fennmaradó fordulókban még 30 pontért folyik a harc, matematikailag tehát még a bajnoki cím sem elérhetetlen, bár pillanatnyilag a Slovan előnye behozhatatlannak tűnik. A labdarúgás viszont azért is gyönyörű sportág, mert nemegyszer képes váratlan pillanatokat hozni.

 

Előttünk áll tehát a rájátszás, amelyben a DAC 115 éves klubtörténelme legjobb eredményéért száll harcba. Ebben a küzdelemben a csapatnak a tizenkettedik játékos segítségére is szüksége lesz – lehet, hogy jobban, mint azelőtt bármikor. Várjuk önöket a lelátókon, először mindjárt most vasárnap a Rózsahegy elleni bajnokira!    

Kapcsolódó cikkek
Klubrekordok: mi van már kipipálva, és mihez kell még a szurkolók segítsége?
Hír - 2019.05.09.
Klubrekordok: mi van már kipipálva, és mihez kell még a szurkolók segítsége?
Negyedik érmünk a legfényesebb!
Hír - 2019.05.07.
Negyedik érmünk a legfényesebb!
A hatodik ötszámjegyű nézősereg
Hír - 2019.04.30.
A hatodik ötszámjegyű nézősereg
Az első idegenbeli ötös
Hír - 2019.04.16.
Az első idegenbeli ötös
A MOL Aréna ismét a kihasználtsági lista élén!
Hír - 2019.01.08.
A MOL Aréna ismét a kihasználtsági lista élén!