Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekMartin Jedlička: Ötven százalékos siker
Martin Jedlička: Ötven százalékos siker
2019 április 02.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Martin Jedlička: Ötven százalékos siker

A DAC 21 éves cseh kapusa vasárnap a Slovan elleni mérkőzés során bravúros védéseket mutatott be. „Mindez csupán egy kisebb javítása a második gólnál elkövetett hibámnak” – mondja önkritikusan.

Hogyan látod két nap elteltével a vasárnapi, Slovan elleni találkozót?

„Úgy gondolom, a nézők jó futballt láthattak, mely során három kulcsmomentum döntött. Az első a fél óra játék utáni piroslap volt, majd rögtön a félidei szünet után gólt szereztek, amelyre még ugyan tudtunk válaszolni, de ezt követte az én hibám és a Slovan második gólja. Ezek a pillanatok voltak azok, amelyek leginkább befolyásolták a mérkőzést. Szerettünk volna legalább egy pontot szerezni, ez sajnos nem sikerült, és csalódottan távoztunk.”

 

A Slovan játékosai több fantasztikus védésbe is belekényszerítettek. Melyik volt a legnehezebb?

„Talán Suchockij első félidei szabadrúgása. Elég sok gólt kapok szabadrúgásokból, ezért erre maximálisan összpontosítottam. Sikerült legalább a kapufára ütni a labdát, majd visszapattant hozzám, így egy kicsit szerencsém is volt.”

 

Mennyire voltál felkészülve a büntetőre? Tudtad, hova fogja rúgni Moha?

„Azt mondtam neki, középre rúgja, ott fogok állni. Feltételeztem, hogy valamelyik oldalra rúg majd – ezzel szerettem volna kizökkenteni. A mérkőzést megelőzően néztem videókat, Moha a büntetőket a kapus bal kezéhez lőtte – kicsit felkészültem ebből. Szerencsére most is oda lőtte, és megfogtam, de mindez csupán egy kisebb javítása volt a második gólnál elkövetett hibámnak.”

 

Karriered során mennyi büntetőt sikerült kivédened?

„Az ifjúsági futballban elég sokat, mert döntetlen után mindig tizenegyespárbaj következett. A profi futballban eddig kettőt lőttek ellenem, mindkettőt a Slovan… Ebből egyet kivédtem, így ez mondhatni ötven százalékos siker.”

 

Sokan írtak a Slovan második góljáról, te is már kétszer említetted. Mi történt pontosan? Miért nem próbáltad kézzel megfogni a labdát?

„Azt gondoltam, hogy Dražič közelebb van hozzám, így vártam, hogy lábbal hozzáérjen a labdához, és nem akartam, hogy mellette elrúgja. Kavarogtam a gondolataim… Most már tudom, hogy kézzel kellett volna indulnom a labda felé. Magamra veszem, ez az én hibám volt. A mérkőzés után nagyon szomorú voltam, a játékostársaim és a nézők miatt is. Mindenképp szeretném őket a Zsolna elleni összecsapáson kárpótolni.”

 

Milyen mérkőzésre számítasz a Zsolna ellen?

„Bízom benne, hogy a szurkolók nagy számban kilátogatnak majd a mérkőzésre, és a lefújás után együtt örülhetünk majd a teltházas MOL Arénában. Célunk, hogy megszerezzük a győzelmet és visszakerüljünk a második helyre.”

 

Kapcsolódó cikkek
Martin Jedlička: Bíznunk kell magunkban
Hír - 2019.07.15.
Martin Jedlička: Bíznunk kell magunkban
Válogatottjaink júniusi programja
Hír - 2019.05.31.
Válogatottjaink júniusi programja
Martin Jedlička lett a tavasz játékosa!
Hír - 2019.05.25.
Martin Jedlička lett a tavasz játékosa!
Martin Jedlička lett az áprilisi hónap játékosa
Hír - 2019.05.16.
Martin Jedlička lett az áprilisi hónap játékosa
Újabb DAC-kedd a Villa Rosában, ezúttal cseh ízekkel!
Hír - 2019.05.02.
Újabb DAC-kedd a Villa Rosában, ezúttal cseh ízekkel!