Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekZsolna-DAC 1:2 (0:1)
Zsolna-DAC 1:2 (0:1)
2019 május 05.Szerző: Balázs KissForrás: fcdac.sk
AZ FL RÁJÁTSZÁS 7. FORDULÓJÁBAN:
Zsolna-DAC 1:2 (0:1)

Második hely, klubrekord, Európa Liga! Hirtelen azt sem tudjuk, melyiknek örüljünk jobban! Történelmi tettet hajtottunk végre, Kalmár Zsolt két góljával legyőztük a kizárólag saját neveltjeikkel felálló Zsolnát, ami eldöntötte, hogy az eddigi legmagasabb helyen zárjuk a bajnokságot. Bravó, fiúk!

Határozott céllal utaztunk Zsolnára: végérvényesen eldönteni a második hely sorsát, s ezzel garantálni az Európa Ligában való szereplés jogát. Az előjelek számunkra voltak kedvezőbbek, áprilisban ugyanis nem találtunk legyőzőre, sőt négy meccse a hálónk sem rezzent. Jaroslav Kentoš védencei ezzel ellentétben negatív szériát tudhatnak maguk mögött: négy vesztes mérkőzés és a héten elbukott kupadöntő volt a friss mutatójuk. A kellemesnek erős jóindulattal sem nevezhető májusi időjárás sok nézőt tartott távol a stadiontól, a kilátogatók mégis izgalmas pillanatoknak lehettek szemtanúi. A kitartó eső tetszetős, „fel-alá focit” hozott, mindkét csapat játékában benne volt a gól. Az első próbálkozás a hazaiak előtt adódott, Škvarka kapura lövését azonban magabiztosan fogta Jedlička. A másik oldalon Kalmár szöktette tanárian Divkovićot, a problémát viszont a jól érkező Holec jelentette, aki nem engedte, hogy elgurítsa mellette a labdát. A 11. percben Ronan tette a gyengébb lábára a labdát, ám a zsolnai kapust ez a lövés sem hozta igazán zavarba. Az ellentámadásból Bernát lőtt kapura, eredménytelenül. A 13. percben viszont már nem volt kegyelem: Vida Kristopher ívelt a tizenhatosba, Huk fejjel visszatette Kalmárnak a labdát, aki ballal zúdított a hálóba – 0:1. Ebben a szezonban minden idegenbeli találkozónkon szereztünk legalább egy gólt. Pár perccel ezután Ronan bikázott kapásból Koštrna lekészítése után, de a bombagól ezúttal elmaradt. Vida Krisznek is volt egy kapáslövése, ő azonban nem találta el a kaput. A játékrész hajrájában Bernát hozta ránk a frászt, egy végletekig kijátszott helyzet után azonban csak a jobb kapufát találta telibe.

 

A második felvonásra is ugyanazok a szereplők futottak ki a pályára, és a látottakban sem volt sok változás. Kalmár igyekezett fazont adni a játékunknak, néha csak elakasztani vagy fellökni tudták a zsolnaiak. Más kérdés, hogy ezekben az esetekben a bíró sípja általában néma maradt. A kereken 300 sárga-kék szurkoló remekül érezte magát a kapu mögötti lelátón, kár, hogy a hazaiak részéről ezúttal sem maradtak el a magyarellenes rigmusok. A félidő elején aktívabbak voltak a hazaiak, de Kalmár újabb találata hamar kedvüket szegte. Az 56. percben négy a háromban vezettünk egy kontrát, amely végén Vida Kristopher tálalt precízen Kalmár elé, aki másodszor is bevette Holec kapuját – 0:2. A fiúk ekkor már tudták, ha taktikusan lehozzák a hátralévő fél órát, meglesz a második hely, és ezzel együtt az Európa Liga. Vendéglátóink fiatal játékosai nem indítottak nagy rohamokat, és nekünk sem kellett megszakadnunk egy újabb gólért. Hyballa közben levette a sokat güriző Čmelíket, helyén pedig Herc jutott szóhoz. A 71. percben épp ő fordult le remekül őrzőjéről, csak a továbbítása nem volt elég pontos, mert a harmadik góljára készülő Kalmár előtt összezártak a védők. Negyed órával a lefújás előtt egy újabb kontrából veszélyeztethettünk volna, Holec azonban remekül olvasta a játékot, és a lelátóra bikázta a labdát a lecsapni kész Vida Kristopher elől. Négyperces hosszabbítást jelzett a negyedik játékvezető, de még erre az időre is maradt látnivaló. Az egyik Blackman cselsorozata, amely majdnem góllal végződött, a másik pedig a hazaiak szépítő találata, amely Švarka nevéhez fűződik – 1:2.

 

Ötödik mérkőzésünket is megnyertük zsinórban, és ismét ott vagyunk Európában! Az első félidőben Kalmár egy remek lövéssel előnyhöz juttatta csapatunkat, míg a hazaiaknak csak egy kapufára futotta. Térfélcserét követően pedig egy újabb Kalmár-góllal növeltük előnyünket. Škvarka szépítő találata miatt csak azért vagyunk kicsit szomorúak, mert nem sikerült ötre növelnünk a kapott gólok nélküli meccseink számát. Az öröm azonban így is teljes! A helyszínen megállás nélkül buzdító 300 sárga-kék szurkoló, így boldogan kiálthatja bele az éjszakába: Európa, itt vagyunk! Három forduló azonban még így is vár ránk, de ezek eredményeitől függetlenül mindenki készítheti az útlevelét a nyárra. Előtte azonban még töltsük meg a MOL Arénát a jövő héten, hogy a Szered elleni meccsen megköszönjük a fiúknak a klubrekordot jelentő sikert.

 

Edzői vélemények:

 

Peter Hyballa (DAC): „Az elején igyekeztünk magasan letámadni az ellenfelet, és az első 30 percben nagyon jól játszottunk. Az egész pályán egy az egy elleni küzdelmeket láthattunk, de a félidő utolsó negyed órájában feljött a Zsolna, és igazi vadnyugati stílusban futballoztunk. Fordulást követően kevésbé voltam elégedett a kontratámadásainkkal, mentálisan viszont erősek voltunk, és elértük a klubrekordot. Erre mindenki nagyon büszke lehet: játékos, alkalmazott, szurkoló egyaránt. Igazán különleges pillanat ez edzői karrieremben, amely eddig leginkább egy szinuszgörbéhez hasonlítható. A német futballszövetségtől érkeztem, korábban korosztályos csapatoknál és kluboknál is megfordultam. Marco Rossitól jó csapatot örököltem, de azóta változtattunk a játékstílusunkon, és néhány játékos is kicserélődött. Nagyon büszke vagyok erre az eredményre, de ez nemcsak az én sikerem, hanem a segítőimé is, az asszisztensektől kezdve a játékosokon át az orvosi stábig. A Zsolna ma kizárólag saját neveltjeivel állt fel, ezzel példát mutatnak mindenki számára. Világi Oszkárnak is ez a hosszútávú célja, de ehhez türelem kell.”

 

Jaroslav Kentoš (Zsolna): „Aktív futballra számítottunk a DAC-tól, és sikerült is nekik nyomást kifejteniük. A meccs színvonala átlagon felülinek számít a Fortuna Ligában. Az első félórában a vendégek voltak jobbak, szereztek is egy gólt, Bernát pedig csak a kapufát találta el. A második játékrészben már aktívabban játszottunk, Mihalík ki is egyenlíthetett volna, de egy nagyon jó kontra után mégis 0:2 lett az eredmény. A végét már kontroll alatt tartották a dunaszerdahelyiek, és megérdemelten szerezték meg a győzelmet. Nem véletlen a második helyük. Mi a legjobb játékosainkat küldtük pályára azok közül, akik az akadémiánkon nevelkedtek. Az eredménnyel nem vagyok elégedett.”

 

 

MŠK ZSOLNA - FC DAC 1904 1:2 (0:1) 

Fortuna Liga, rájátszás, 7. forduló, MŠK Zsolna stadion, 2019.05.05., 17:00

Játékvezetők: Kružliak - Somoláni, Hancko

Nézőszám: 2303

Góllövők: 94. Škvarka ill. 13. 57. Kalmár

Sárga lap: 28. Gamboš, 44. Vallo, ill. 25. Čmelík

DAC: Jedlička - Davis, Huk, Šatka, Koštrna - Vida M., Kalmár (91. Blackman), Ronan - Vida K. (84. Bednár), Divković, Čmelík (66. Herc)

Zsolna: Holec - Sluka, Králik, Minárik, Vallo - Škvarka, Gamboš, Myslovič (77. Gerebenits) - Mihalík (87. Sula), Boženík, Bernát (69. Jánošík)

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 53% - 47%

Lövések: kapura: 6:5, mellé: 3:2

Szöglet: 4:4

Les: 1:1

Kapcsolódó cikkek
Kezdőcsapatunk a Zsolna-DAC bajnokin
Hír - 2019.05.05.
Kezdőcsapatunk a Zsolna-DAC bajnokin
Egy különleges nap, jubileummal
Hír - 2019.05.04.
Egy különleges nap, jubileummal
Zsolna-DAC: Szurkolói utazás és jegyinfó
Hír - 2019.05.01.
Zsolna-DAC: Szurkolói utazás és jegyinfó
Hivatalos a 7. és 8. forduló kezdési időpontja!
Hír - 2019.04.17.
Hivatalos a 7. és 8. forduló kezdési időpontja!
DAC-Nagymihály 5:0 (3:0)
Hír - 2019.05.24.
DAC-Nagymihály 5:0 (3:0)