Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekVilágbajnoki döntős érkezik a DAC-ba!
Világbajnoki döntős érkezik a DAC-ba!
2019 június 14.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Világbajnoki döntős érkezik a DAC-ba!

A fiatal ukrán hátvéd, Danylo Beskorovainyi az új szezonban a DAC mezét viseli majd.

A húszéves ukrán védőjátékos, Danylo Beskorovainyi (született: 1999. február 7-én) a DAC első nyári erősítése. A Dnyipropetrovszk városából származó futballista már egy évvel ezelőtt klubunk játékosa lett – akkor hároméves, 2021 júniusáig tartó szerződést írt alá, majd rögtön egyéves kölcsönjátékra távozott a Nagymihály csapatához.

 

A 194 cm magas védő a zempléniek mezében összesen 22 bajnoki mérkőzésen játszott, s egy gólpasszt jegyzett. Szlovákiába érkezése előtt olyan ukrán csapatokban szerepelt, mint az FC Kovel-Volyn és az FK Voliny Luck, legutóbb pedig a litván FK Atlantas Klaipėda együttesében. A litván élvonalban összesen öt mérkőzésen jutott játéklehetőséghez.

 

A tehetséges védőjátékos a védelem közepén, illetve bal szélén vethető be. Keleti szomszédjaink U20-as válogatottjában is játszik, mely a napokban kiemelkedő teljesítményt nyújt a lengyelországi korosztályos vb-n. Előbb legyőzték az USA-t 2:1-re és Katart 1:0-ra, majd 1:1-es döntetlent értek el Nigériával szemben, s mindez a D-csoportban való elsőségüket jelentette. A nyolcaddöntőben 4:1-re ütötték ki Panamát, a negyeddöntőben pedig Kolumbiát küldték haza 1:0-s győzelmük után, akárcsak az elődöntőben Olaszországot. A fiatal ukránokra tehát holnap, azaz szombaton este 18:00-kor a világbajnoki döntő vár, ahol Dél-Korea lesz az ellenfelük.

 

Beskorovainyi az U20-as vb eddigi összes mérkőzését végigjátszotta, s nagy valószínűséggel az aranymeccsből is kiveszi majd a részét. Csapatunk felkészüléséhez a tervek szerint rövid szabadsága után, június 25-én csatlakozik.

 

„Danylo útja remek példa a fiatal profi labdarúgók számára. Tavaly nyáron egyértelmű volt számunkra, hogy nagy lehetőség rejlik benne, de tudatában voltunk annak is, hogy megoldást kell találnunk, hogy minél több játékpercet tölthessen az élvonalban, s mindezt akkoriban a DAC-nál nehéz lett volna megoldani. Besko bizalmat kapott, és ezt viszonozni is tudta, hiszen jó teljesítményt nyújtott és fejlődött a Nagymihály csapatában. Kapcsolatban álltunk a játékossal, a menedzserével, és az egész szezon során nyomon követtük a fejlődését. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki dolgozott azon, hogy Danylo fejlődni tudjon, különösképpen menedzserének és a nagymihályi klubnak. Sok sikert kívánok neki a DAC-ban“ – jelentette ki Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Kapcsolódó cikkek
Dominik Veselovský szerződést írt alá
Hír - 2019.07.14.
Dominik Veselovský szerződést írt alá
Eric Ramirez erősíti a DAC támadósorát
Hír - 2019.07.09.
Eric Ramirez erősíti a DAC támadósorát
Danylo Beskorovainyi: Folyamatosan bizonyítanom kell majd, hogy világbajnok vagyok
Hír - 2019.06.30.
Danylo Beskorovainyi: Folyamatosan bizonyítanom kell majd, hogy világbajnok vagyok
Matej Oravec a DAC játékosa
Hír - 2019.06.28.
Matej Oravec a DAC játékosa
Üdvözlünk a DAC-ban, Dominik!
Hír - 2019.06.28.
Üdvözlünk a DAC-ban, Dominik!