Aktuality

Náš sobotňajší súper: MFK Vyškov

Náš sobotňajší súper: MFK Vyškov

A-TÍM
|
Aktuality
| št 4.7.2024, Milan Vrábeľ, foto: esports.cz

Po remíze s Austriou Viedeň na jej pôde sa v druhom priateľskom stretnutí presunieme do priestoroch domácej MOL Akadémie, kde v sobotu 6. júla o 10:30 privítame českého druholigtu MFK Vyškov. Vstup na zápas je voľný, zároveň si ho budete môcť pozrieť na našom YouTube kanáli a pozor, hrací čas je stanovený na dvakrát 60 minút!

Základné údaje o súperovi:

Názov: MFK Vyškov
Rok založenia: 1921
Klubové farby: modrá a biela
Štadión: Sportovní areál Drnovice (6 616 divákov)
Mesto: Vyškov (20 000 obyvateľov)
Najväčšie úspechy klubu: 2. miesto v druhej českej lige (2022/23); 3. miesto v tretej českej lige (2020/21).

Náš súboj proti historicky najúspešnejšiemu rakúskemu tímu priniesol v úvode prípravy bezgólovú remízu. Po jedinom zápase na ihrisku súpera zvyšné tri priateľské stretnutia už odohráme v našich podmienkach.

Ako prvý k nám počas letnej prípravy zavíta druholigový český mančaft, ktorý v predošlej sezóne bojoval až do poslednej chvíle o historický postup do najvyššej súťaže. Zo 4. miesta narazil v baráži na Karvinú, proti ktorej, rovnako ako takmer počas celej zbabranej jari, pohorel v koncovke (0:1, 0:1). Baráž o postup do najvyššej súťaže mu po sezóne 2022/23 nevyšla druhýkrát za sebou.

Napriek neúspechu sa momentálne každý jeden moment vo vyškovskom futbale píše do kroniky veľkými písmenami. Do druhej najvyššej súťaže si totiž premiérovo vybojoval postup v ročníku 2020/21 a drží sa v nej dodnes. Ničím neobvyklým pred novou sezónou nie je poriadny prievan v kádri, no aj po ňom vedenie deklaruje udržanie kvality.

Zatiaľ najzaujímavejšou posilou Vyškova je útočník Zakaria El Azzouzi, ktorý prešiel vychýrenou akadémiou Ajaxu. Napriek druholigovej príslušnosti je zároveň káder zložený z viacerých bývalých a z dvoch aktuálnych reprezentantov. Fahad Bayo nedávno reprezentoval Ugandu a Santiago Eneme zase Guineu. Jediný Slovák v kádri, žilinský odchovanec Pavol Iľko, český tím opustil po ukončení hosťovania.

Prípravu na nový ročník začal v stredu 19. júna a za sebou má dva priateľský zápasy. Najprv sa so Zlínom zrodila remíza 1:1 a následne proti nám dobre známej Skalici z Niké ligy prehral 0:4. Zápas s nami bude pre tím z približne 20-tisícového mesta tretím zo štyroch plánovaných. Káder českého druholigistu je podľa transfermarktu ohodnotený na 3,97 miliónov eur a náš je pre zmenu cenený na 13,40 miliónov eur.