Aktuality

Náš tím U14 po skvelom výkone skončil na piatom mieste na prestížnom európskom futbalovom turnaji

Náš tím U14 po skvelom výkone skončil na piatom mieste na prestížnom európskom futbalovom turnaji

AKADÉMIA
|
Aktuality
| st 11.9.2024, Kurucz,Süli

V talianskom Toskánsku sa konal aj európskym štandardom uznávaný turnaj, Memoriál Paola Rossiho, na ktorý bol pozvaný ako majster Slovenska aj náš tím vo vekovej kategórii U14.

V medzinárodnej konkurencii sa o trofej uchádzalo 16 tímov. Náš tím skončil vo svojej skupine na druhom mieste a semifinále mu uniklo len pre horší gólový rozdiel. To však chlapcov neodradilo, pretože ich predvedená hra bola viac ako presvedčivá.

„Náš tím odohral proti Juventusu zápas v mimoriadne dobrom tempe, v ktorom chlapci vydali zo seba maximum,“ zhodnotil turnaj Zsolt Bazsó, hlavný tréner tímu U14. „Hoci konečný výsledok 2:2 znamená, že sa nám nepodarilo získať 3 body, prístup a srdce, ktoré hráči ukázali na ihrisku, je určite chvályhodné. V druhom zápase bolo naším súperom Sedriano. Našim cieľom tu bolo streliť čo najviac gólov, no záver zápasu nám nevyšiel podľa predstáv. Aj keď sa nám podarilo získať 3 body, v posledných fázach sme mohli byť o niečo efektívnejší, pretože sme mohli lepšie využiť svoje situácie."

Náš tím vyhral oba svoje nadchádzajúce zápasy (DAC - Sangiovanese 15:0, DAC - Slavia Praha 3:0), ale napriek tomu mu semifinále uniklo o vlások, takže bolo isté, že o piate miesto bude musieť zabojovať proti tímu AS Roma. Svedčí to o sile kolektívu, že sa nám to aj podarilo, keď sme v bojovnom stretnutí zdolali rímsky tím 5:3. Potešujúcim doplnkom k výbornému výkonu tímu bola skutočnosť, že najlepším strelcom turnaja sa stal Barnabás Bugledits.

„Náš tím U14 vyhral minulý rok majstrovstvá Slovenska, čím získal právo zúčastniť sa jedného z najsilnejších mládežníckych turnajov v Európe. Tím strávil v Toskánsku päť dní, počas ktorých si zmeral svoje sily s elitnými celkami. Sme veľmi hrdí na to, že naši chlapci si získali veľké uznanie aj za svoje výkony a správanie. Na turnaj sme prišli ako takmer neznámy tím, ale po jeho skončení nám všetci gratulovali a som si istý, že si zapamätali názov DAC. Chcel by som zvlášť vyzdvihnúť skutočnosť, že v rámci spolupráce s naším partnerským klubom ETO Győr, posilnili náš celok aj traja vynikajúci hráči z Győru. Som presvedčený, že toto je len začiatok a že táto veková kategória ešte prinesie klubu veľa radosti,“ povedal Krisztián Németh, riaditeľ Akadémie DAC.

Výsledky:

Juventus FC – DAC 1904 (2:2)

Naše góly: Bugledits 2x

FC Sedriani – DAC 1904 (1:2)

Naše góly: Bugledits 2x

DAC 1904 – Sangiovanese (15:0)

Góly: Németh 5x, Bugledits 2x, Vas 2x, Kocsis, Vincze, Szabó, Eliáš, Kohel, Čepo

DAC 1904 – Slavia Praha (3:0)

Góly: Németh, Bugledits, Fekete

Zápas o 5. miesto:

DAC 1904 – AS Roma (5:3)

Naše góly: Kukucs 2x, Bugledits 2x, Vas

Najlepší strelec turnaja: Bugledits Barnabás

Konečný výsledok turnaja:

1. Real Madrid CF

2. ACF Fiorentina

3. FC Juventus

4. FC Porto

5. DAC 1904

6. AS Roma

7. AC Milan

8. SK Slavia Praha