Rozhovor

Jubilant Matej Trusa

Jubilant Matej Trusa

A-TÍM
|
Rozhovor
| so 5.10.2024, Nagy Krisztián, foto: Fekete Nándor

„Z pohľadu tímovosti je Žilina za mňa momentálne najlepšie mužstvo v lige.“ Najlepší strelec a kapitán nášho mužstva Matej Trusa sa pripravuje na svoj jubilejný stý štart v Niké lige.

Matej Trusa odohral v drese Michaloviec 61 zápasov, v našich farbách zatiaľ 38, zajtra si teda pripíše jubilejný 100. štart v Niké lige. Kým za Zemplínčanov skóroval 13-krát a vo svojej najlepšej sezóne dal 6 gólov, u nás si v minulom ročníku pripísal 12 presných zásahov a iba jeden mu chýbal na korunu kráľa strelcov ligy. Teraz mu po ôsmych odohraných zápasoch svieti pri mene 5 gólov a má nakročené k prekonaniu vlaňajška. Dodajme, že v českej lige za Plzeň a Hradec Králové nastúpil do 22 stretnutí a strelil 2 góly.

„Nejako špeciálne to nevnímam, ale keď už je to také okrúhle číslo a navyše hráme doma, tak na to chcem spomínať ako na úspešný zápas, s dobrým výkonom a víťazstvom, ideálne aj s mojím gólom,“ odpovedal Matej Trusa na otázku, akú spomienku si chce odniesť zo svojho jubilejného vystúpenia.

„Z pohľadu tímovosti je Žilina za mňa momentálne najlepšie mužstvo v lige. Samozrejme, majú aj skvelé individuality. Budeme sa im musieť vyrovnať po fyzickej stránke, rýchlejšou hrou na lopte a takisto pohybom bez lopty. Možno budú mať častejšie loptu, takže potrebujeme byť trpezliví a počkať si na svoje šance,“ prezradil možný recept na úspech 23-ročný útočník DAC-u, ktorý sa pred októbrovým zrazom ocitol v širšom kádri slovenskej reprezentácie.

×
Dnes v 18:00 | A-tím
DAC 1904
MŠK Žilina