Zápas

Reportáž: DAC 1904 - Košice 1:3 (1:2)

Reportáž: DAC 1904 - Košice 1:3 (1:2)

A-TÍM
|
Zápas
| so 26.10.2024, Milan Vrábeľ

Do súboja proti Košiciam sme vstúpili v pozícii favorita, ale doma sme napriek tomu nezískali ani bod. Mali sme šance, ale v prvom rade platilo, že sme sa ťažko dostávali cez výborne brániaceho a efektívneho súpera. Nezvíťazili sme vo štvrtom ligovom zápase v rade a práve to budeme chcieť zmeniť v utorňajšej dohrávke proti Podbrezovej.

Po remíze v Ružomberku v poslednom ligovom zápase, nespravil náš tréner ani jednu zmenu v základnej zostave. Verili sme, že práve tento ťah prinesie úspešný výsledok. V úvode bola aktivita na našej strane, ale v šiestej minúte sa Zsigmund pustil do šestnástky po jej ľavom okraji. Nikým nekrytý bez problémov našiel Galloviča a ten sa z výbornej pozície nepomýlil – 0:1. Aj o tri minúty hrozili hostia a konkrétne Faško vyslal technickú strelu k pravej žrdi, Popović si s ňou tentokrát poradil. Postupne sme sa otriasli a vybojovali sme si aj dve štandardky, z ktorých sme však nepohrozili. To bolo na dlhšie všetko, hra sa presunula prevažne medzi šestnástky. V 28. minúte opäť zaútočili hostia a rovno z toho bolo dvojgólové vedenie. Faško si pri štandardke najprv vymenil loptu s Fabišom a následne kolmicou vysunul do šestnástky Galloviča, ktorého strela z ostrého uhla mierne nadskočila a prekvapila nášho gólmana – 0:2. Po druhom góle sme mali ešte viac zviazané nohy, loptu sme kontrolovali, ale do finálky sme sa márne snažili dostať. V závere sme sa však predsa len dočkali iskierky nádeje. Po centri Yapiho nechcene zahral v šestnástke rukou Magda, ale keďže mu ruky lietali ďaleko od tela, tak penalta bola jasná. Loptu si na biely bod postavil Trusa, ktorý suverénne namieril k pravej žrdi, kdežto Šípoš tento zámer neodhadol – 1:2. Po góle do šatne sme hneď boli pozitívnejšie nastavení, opäť sme verili, že obrat je možný.

Do druhej polovice stretnutia nastúpili oba celky so striedaním. Novic Andzouana, ktorý prišiel namiesto Mendeza, slušne oživil našu hru. Takmer hneď po hvizde sme mohli vyrovnať, ale s Vitálisovou hlavičkou si Šípoš predsa len poradil. V 49. minúte sme zostali zarmútení, ale len na chvíľu. Hostia sa dostali do dvojgólového vedenia, ale VAR odhalil tesný ofsajd. Verdikt sme zúročili najlepšie ako sme mohli, dal nám sebavedomie a vďaka tomu sme sa výrazne začali tlačiť za gólom. V 62. minúte zahral Herc loptu nakrátko na Andzouanu, ktorý na bližšej žrdi našiel Trusu hlavičkujúceho tesne vedľa. O tri minúty Andzouana pri dorážke poslal tvrdý a dobre umiestnený pokus, ktorý zamestnal Šípoša. Pokračovali sme v tlaku a vďaka tomu sme aj v 66. minúte mali nádejnú štandardku. Vitálisov center sa po odraze dostal až k brankárovi, ktorý mal čo robiť, aby loptu vytesnil do bezpečia. V 72. minúte sme boli svedkami veľmi nepríjemného momentu. Yapi, ktorý sa v prvom polčase zrazil s hlavou s Magdom, na chvíľu omdlel a musel byť aj vystriedaný. Doterajšie vyšetrenia v nemocnici zatiaľ dobre dopadli, prajeme skoré uzdravenie. O šesť minút sa do slušnej príležitosti dostal Trusa, ktorý nastrelil bočnú sieť. Zahrávali sme jeden roh za druhým (celkovo sme ich mali 14), ale nedokázali sme byť dostatočne nebezpeční. Namiesto nás v nadstavenom čase udreli hostia. Priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti zahral Faško, ktorý šikovne dostal loptu cez múr, zaskočený Popović ju vyrazil len pred seba a Gorosito už prázdnu bránku nemohol minúť – 1:3.

Po štvrtej prehre v sezóne sme sa prepadli na 4. miesto a zároveň sa na nás dotiahol dnešný súper. Najbližšie sa v rámci dohrávky 5. kola uvidíme už v utorok 29. októbra o 18:00, kedy privítame Podbrezovú.

Hodnotenie trénerov
Xisco Muñoz, DAC: „Dnešný zápas určite nebol najlepší z našej strany. Veľa vecí nechcem komentovať. Potrebujeme naplno hľadať cestu z tejto situácie. Nebol to náš najlepší deň, nie sme na tom najlepšie celkovo a potrebujeme sa z toho dostať. Chápem frustráciu fanúšikov, tak ako dnes určite nemôžeme hrať.“
Roman Skuhravý, Košice: „Ako tréner som prvýkrát vyhral v Dunajskej Strede a je to krásny pocit. Aj po nešťastnom zápase v Michalovciach som mužstvu veril. Do 30. minúty sme hrali presne to, čo chceme hrať. Zvyšok zápasu bol z mentálneho aj fyzického dôvodu horší. Stiahli sme sa a stratili sme sebavedomie. Domáci sa preto dostali do množstva štandardných situácií, ktoré sme museli riešiť. Gól do šatne na 2:1 vo mne prebudil „divočáka“. V kabíne som bol cez polčas sprostý a za to som sa aj ospravedlnil. Nechcel som, aby sme sa báli vyhrať. Do druhého polčasu sme vstúpili dobre. Pre mňa bol neuznaný gól na 3:1 sporný. Silou vôle sme podali fantastický výkon. Ubránili sme sa aj so šťastím. Eufória po uznanom góle na 3:1 bola zaslúžená a verím, že bude ďalším dielom našej skladačky, aby sme sa pravidelne mohli rovnať takýmto tímom.“

!!!Pre ŽIVÝ textový prenos zo stretnutia DAC - Košice kliknite SEM!!!

FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA – MFK KOŠICE 1:3 (1:2)
Niké liga, 10. kolo, 26.10.2024, 18.00 h
Góly: 6. Gallovič 0:1, 28. Gallovič 0:2, 45+1 Trusa (11m) 1:2, 90+4 Gorosito 1:3
Rozhodovali: Smolák - Straka, Vitko, 4047 divákov
ŽK: 25. Vitális, 34. Bajo, 88. Ortiz, 90. Brunetti - 83. Šípoš
DAC: Popović - Ortiz, Kacharaba, Brunetti, Mendez (46. Andzouana) - Herc (68. Ramadan), Bajo, Vitális - Yapi (77. Gruszkowski), Bassey (57. Almási), Trusa (K)
Košice: Šípoš - Kružliak, Krivák (K), Jakubko (46. Gorosito) - Fabiš, Gallovič, Zsigmund, Magda (80. Sabolčík) - Faško (90+5 Varga) - Miljanič (77. Jones), Niarchos (77. Santos)

Štatistiky:
Držanie lopty: 49% - 51%
Strely: na bránu 14:7, mimo 7:0
Priame kopy: 19:28
Rohy: 14:0
Ofsajdy: 4:2

×
Dnes v 18:00 | A-tím
DAC 1904
FC Košice