Zápas

Reportáž: Ružomberok - DAC 1904 1:1 (1:1)

Reportáž: Ružomberok - DAC 1904 1:1 (1:1)

A-TÍM
|
Zápas
| so 19.10.2024, Milan Vrábeľ

„Ruža“ tvrdo vzdorovala počas celého stretnutia, a aj preto je výsledkom len zmierlivá remíza. Ako sme boli blízko víťazstva, tak sme mohli prehrať. Deľba bodov je preto spravodlivým vyústením stretnutia, ktoré chceli do poslednej minúty zlomiť vo svoj prospech oba tímy.

V porovnaní s posledným ligovým stretnutím spravil náš tréner v základnej zostave tri zmeny. Mimo nej sa ocitli Andzouana aj Ramadan a pre zranenie z nej vypadol Csinger. Namiesto nich dostali príležitosť presvedčiť o svojich kvalitách Ortiz, Yapi a Bassey. Prvé dve minúty patrili domácim, ale potom sme iniciatívu prebrali my. Aktivitu sme v dvanástej minúte aj zúročili v otvárací gól. Herc rozohral roh po zemi Mendezovi a akonáhle dostal loptu späť, tak výborným centrom je poslal priamo na hlavu Basseyho, ktorý nedal šancu Ťapajovi v bránke – 0:1. Dlho sme sa neradovali, keďže v osemnástej minúte zahrala „ruža“ prísnu penaltu po ruke jedného z našich obrancov. Loptu si na biely bod postavil Lavrinčík, ktorý výborne umiestnenou loptou k pravej žrdi znemožnil zákrok Popovića napriek tomu, že ten odhadol smer – 1:1. V ďalších minútach sa hral opatrnejší futbal. Až v 35. minúte zabrnkali na nervy našich fanúšikov naši hráči. Kacharaba neposlal Popovićovi ideálnu malú domov a náš brankár až v poslednej chvíli zabránil Tučnému dostať sa do šance. O tri minúty sme mohli ísť do vedenia. Už šiesty roh poslal Herc mimo pokutové územie na Yapiho, ktorý po skvele pripravenej akcii vypálil z prvej tesne vedľa. Až do konca polčasu sme sa snažili a gól do šatne vďaka tomu visel vo vzduchu. V nadstavenom čase bol napríklad Vitális výborne vysunutý na kraj šestnástky, odkiaľ ideálne poslal loptu pred bránku, kde Mendezovi chýbal ani nie polkrok k dorážke do prázdnej bránky. V úvodnom dejstve sme boli lepší aj nebezpečnejší, ale keďže sme naše šance nevyužili, tak nám musel stačiť aj remízový stav.

Do druhej polovice stretnutia sme na rozdiel od Ružomberka nastúpili v nezmenenej zostave. Náš tréner si svojich žolíkov šetril na neskôr. V 56. minúte zahral Herc už jedenásty roh, loptu po zemi posunul Mendezovi, ktorého center len tesne minul Basseyho. V 65. minúte sa Hladík dostal do zaujímavej streleckej príležitosti, ale z ostrého uhla o kúsok minul priestor troch žrdí. Následne si zápas slušne rozbehol. V 68. minúte dal Ramadan gól zo štandardky, ale išlo o nepriamy voľný kop. O tri minúty sa zase Huf dostal do extrémne nebezpečnej pozície, kde ho Kacharaba zablokoval až v hodine dvanástej. V 74. minúte sa po centri poriadne oprel do lopty hlavou Chrien, ale Popović stál na správnom mieste. Na druhej strane Mendez nacentroval loptu priamo na Almásiho hlavu, no náš útočník vo vyloženej šanci prestrelil. V 79. minúte sa Hladík po dlhom nákope predral cez dvojicu Ortiz-Brunetti až k nebezpečnej strele, ktorú vytesnil skvelý reflexívny zákrok Popovića. Hra sa prelievala zo strany na stranu, no o niečo viac horeli naše obranné rady. Aj preto už o minútu tvrdo vypálil Huf a predviesť sa musel náš gólman. Aj záver bol divoký, keďže sa ani jeden z tímov nechcel uspokojiť s remízou. Napriek tomu, že sa oba celky tlačili dopredu, tak sme už ďalšiu vážnu šancu nevideli.

Po tretej remíze v ročníku zostávane na 4. priečke. Ďakujeme všetkým 43 fanúšikom, ktorí nás dnes prišli povzbudiť. Najbližšie uprostred týždňa vycestujeme do Šale, kde sa v rámci 4. kola Slovnaft Cupu predstavíme v stredu 23. októbra o 15:00. V Niké lige zase o týždeň v sobotu privítame Košice.

Hodnotenie trénerov
Xisco Muñoz, DAC: „Bol to náročný zápas s dvomi rozdielnymi polčasmi. V prvom sme mali kontrolu nad dejom, vytvorili sme si šance, dostávali sme sa pred bránku. Druhý už bol vyrovnanejší, no aj v ňom sme mali dobré strelecké príležitosti. Berieme bod z ihriska kvalitného súpera, kde sa ťažko získavajú body. Zostáva nám pokračovať v práci, aby sme premieňali šance a boli vyvážení.“
Peter Tomko, Ružomberok: „V prvom polčase bol o niečo aktívnejší súper, ale nedostal sa do výraznejších šancí. Hrozil najmä zo štandardiek. Druhá polovica stretnutia už bola vyrovnanejšia. Hrala sa najmä medzi šestnástkami a výsledkom je zaslúžená remíza s dobre takticky pripraveným súperom. Pre nás je tento výkon pozitívom a povzbudením do ďalšej práce.“

!!!Pre ŽIVÝ textový prenos zo stretnutia Ružomberok - DAC kliknite SEM!!!

MFK RUŽOMBEROK - FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA 1:1 (1:1)
Niké liga, 11. kolo, 19.10.2024, 15.30 h
Góly: 12. Bassey 0:1, 18. Lavrinčík (penalta) 1:1
Rozhodovali: Kružliak - Pozor, Štrbo, 1033 divákov
ŽK: 34. Tučný, 67. Gabriel, 70. Lavrinčík, 90+1 Kelemen - 41. Mendez, 45+4 Muňoz (tréner), 69. Almási, 73. Yapi, 85. Ortiz
DAC: Popović – Ortiz, Kacharaba, Brunetti – Yapi, Vitális (57. Ramadan), Bajo, Herc (84. Andzouana), Mendez – Trusa (K), Bassey (63. Almási)
Ružomberok: Ťapaj – Gabriel, Köstl, Mojžiš – Gomola (46. Múdry), Lavrinčík, Luterán, Selecký – Hladík, Chrien (K) (88. Kelemen), Tučný (60. Huf)

Štatistiky:
Držanie lopty: 33% - 67%
Strely: na bránu 6:4, mimo 5:6
Priame kopy: 15:21
Rohy: 4:11
Ofsajdy: 1:4

×
Odehrané v 15:30 | A-tím
MFK Ružomberok
DAC 1904