Mérkőzés

Beszámoló: Rózsahegy - DAC 1904 1:1 (1:1)

Beszámoló: Rózsahegy - DAC 1904 1:1 (1:1)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| szo 19.10.2024, DAC 1904

Egy ponttal jövünk haza Rózsahegyről. A végeredmény már egy gyors gólváltást követően az első félidőben kialakult: Bassey fejesére büntetőből válaszoltak a hazaiak. A második játékrész izgalmasabbnak bizonyult az elsőnél, de az eredmény már nem változott.

Kéthetes bajnoki pauzát követően a Niké Liga 11. fordulójában Rózsahegyre utazott a csapat, amelynek keretéből hét játékos is meghívót kapott hazája válogatottjába az elmúlt napokban. A szombati meccsnapra azonban már ők is Xisco Muñoz rendelkezésére álltak. Vezetőedzőnknek így hat sérült játékosunkat, Bernátot, Csingert, Dimunt, Redzicet, Szárazt és Gruszkowszkit kellett nélkülöznie Rózsahegyen. „Fontos csata zajlik majd a felsőházért folyó küzdelemben, azt akarom a csapattól, hogy megmutassa a győztes ambícióit” – fogalmazott a mérkőzést megelőzően a spanyol tréner, aki ezúttal a 3-5-2-es hadrendet választotta.

Kellemes, napos idő fogadta a pályára lépő csapatokat. A lelátó egyik felében félmeztelenre vetkőzött hazai drukkerek, a másik, árnyékosabb oldalon kabátba bújt nézők foglaltak helyet a Čebrať hegység alatti stadion tribünjén, ahová a hazaiak vezetőedzőjét is „száműzték” erre a meccsre. Ondřej Smetana ugyanis az előző fordulóban, a Kassa elleni mérkőzésen összeszedett egy piros lapot. A cseh tréner kedve azt követően sem lett jobb, hogy már a 12. percben megszereztük a vezetést. A rengeteget robotoló Herc adott középre az alapvonalról, a magas labdát pedig Bassey fejelte Ťapaj háta mögé – 0:1. Nigériai támadónknak ez volt az első találata a bajnokságban.

Nagyon soká nem örülhettünk a vezetésnek, mert hét perc múlva Kružliak játékvezető a mészpontra mutatott Popović kapuja előtt. Ortiz ért hozzá kézzel a labdához a büntetőterületen belül, s noha megmozdulása nem volt szándékos, a VAR is megerősítette a bírói ítéletet. Popović ugyan jó oldalra vetődött, de a hálóba tartó labdának nem tudta útját állni. A büntetőt Lavrinčík értékesítette – 1:1.

Húsz perc telt el a mérkőzésből, és kezdődhetett minden előröl. A narancsmezesek pontrúgásból veszélyeztettek, egyszer pedig Tučný is kis híján megtréfálta a kapujától távol helyezkedő Popovićot, de a gólt mindkét alkalommal megúsztuk. A mi oldalunkon Herc volt rendkívül aktív, nyolc szögletet is elvégzett az első félidőben, ám egyik után sem rezdült a hazai háló. Yapinak volt még egy veszélyes kapáslövése és egy remek tekerése, a kaput azonban egyik alkalommal sem találta el. Mendez pedig centikkel maradt le Vitális remek beadásáról.

A szünetben csak a hazai oldalon volt csere, Xisco Muñoz még kivárt. Az 53. percben már a 11. szögletünket rúgtuk, de a korábbiakkal ellentétben ez most igazán veszélyes volt. Kár, hogy Bassey fejéről kapu mellé ment a labda. A második félidő pörgősebb, aktívabb játékot hozott az elsőnél. A középpályán szinte alig mozgott a labda, amely hol az egyik, hol a másik támadóharmadban volt játékban. A vendégszektorban helyet foglaló 43 DAC-drukkertől jött is a „Mindent bele!” buzdítás.

A 65. percben nagy helyzetet hagyott ki a hazai együttes. Fejpárbajt vesztettünk középen, Hladík nyargalt el a jobb oldalon, centeréről pedig csak pár centivel maradt le Chrien. A 68. percben az addigra már pályán lévő Ramadan egy távoli pontrúgásból vette be a kaput, de Kružliak érvénytelenítette a találatot, mivel közvetlen szabadrúgást ítélt, melyet szír játékosunk nem rúghatott volna egyből kapura. Felpezsdült a játék, mindkét csapat szerette volna megszerezni a győztes gólt. Az akarat a gyakori szabálytalanságok számában is megmutatkozott. A játékvezető nem fukarkodott a sárga lapokkal, melyekből öt perc alatt négyet is kiosztott: kettő az egyik, kettő a másik oldalon „talált gazdára.”

Rózsahegyi lehetőségek következtek: a csereként beállt Huf közelről nem talált be, Chrien fejesénél pedig Popović helyezkedett remekül. Luterán a tizenhatos vonaláról eresztett meg egy bombát, amely centikkel ment csak mellé, a másik oldalon pedig Almási fejese végezte hasonlóképp a 75. percben. Fokozta támadóerejét a liptói együttes: a 79. percben Hladík helyzeténél védett hatalmasat Popović, majd Huf távoli bombáját öklözte szögletre. A ráadás perceiben Kelemen fejese jelentett még nagy veszélyt a kapunkra, de az eredmény már nem változott.


Bassey Niké Ligában szerzett első találatával jutottunk vezetéshez, amire gyorsan válaszolt a hazai gárda. Mindkét csapat hajtott az újabb gólért, mégis pontosztozkodás maradt a vége. 11 forduló után a harmadikok vagyunk a tabellán, innen várjuk a jövő heti folytatást a Kassa ellen a MOL Arénában. A bajnoki meccset azonban még megelőzi a szerdai kupamérkőzés, a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében Vágsellyén lépünk pályára.



Edzői értékelés:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Nehéz mérkőzés volt, melyet az alakulása szempontjából két ellentétes félidőre oszthatunk. Az elsőben kontroll alatt tartottuk a játékot. Különböző helyzeteket dolgozunk ki, az ellenfél kapuja elé kerültünk. A második játékrész már kiegyenlített volt, de itt is sikerült lövőhelyzetbe kerülnünk, voltak lehetőségeink. A végén egy ponttal távozunk egy olyan ellenfél otthonából, ahol nem könnyű a pontrablás. Folytatnunk kell a munkát, hogy hatékonyabbak legyünk a helyzetkihasználásban, és megtaláljuk a csapaton belüli egyensúlyt.”

Peter Tomko, másodedző (Rózsahegy): „Igazából nem tudok mást mondani, mint az ellenfél edzője. Az első félidőben valamivel aktívabbak voltak a vendégek. Kidolgozott helyzetig nem igazán jutottak, inkább pontrúgásokból veszélyeztettek. A második félidő kiegyenlítettebb volt, a két tizenhatos között zajlott a játék. Megérdemelt döntetlen született két taktikailag jól felkészített csapat között. Számunkra jó löketet adhat a meccs az előttünk álló találkozókra.”

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

MFK RUŽOMBEROK - DAC 1904 1:1 (1:1)
Niké Liga, 11. forduló, Štadión pod Čebraťom, Rózsahegy, 2024. 10. 19., 15:30
Játékvezetők: Kružliak - Pozor, Štrbo
Nézőszám: 1033
Gólszerzők: 19. Lavrinčík (11 m), ill. 12. Bassey
Sárga lap: 33. Tučný, 67. Gabriel, 70. Lavrinčík, 91. Kelemen, ill. 41. Mendez, 45. Xisco Muñoz (vezetőedző), 69. Almási, 72. Yapi, 85. Ortiz
DAC 1904: Popović - Ortiz, Kacharaba, Brunetti - Yapi, Vitális (57. Ramadan), Bajo, Herc (84. Andzouana), Mendez - Trusa (K), Bassey (63. Almási)
Rózsahegy: Ťapaj - Gabriel, Köstl, Mojžiš - Gomola (46. Múdry), Lavrinčík, Luterán, Selecký - Hladík, Chrien (K) (88. Kelemen), Tučný (60. Huf)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 33% : 67%
Lövések: kapura: 6:4, mellé: 5:6
Szabadrúgás: 15:21
Szöglet: 4:11
Les: 1:4

article_bannerarticle_banner