Hír

Remek teljesítménnyel ötödikek U14-eseink a rangos európai focitornán

Remek teljesítménnyel ötödikek U14-eseink a rangos európai focitornán

AKADÉMIA
|
Hír
| sze 11.9.2024, Kurucz,Süli

Az olaszországi Toszkánában rendezték az európai mércével is elismert Paolo Rossi emléktornát, melyre szlovák bajnokként U14-es korosztályos csapatunk is meghívást kapott

A nemzetközi mezőnyt felvonultató rendezvényen 16 csapat versengett a trófeáért. Csapatunk a második helyet szerezte meg csoportjában, és csak a gyengébb gólkülönbség miatt csúszott le az elődöntőről. Ez azonban nem szegte kedvét a fiúknak, hiszen a mutatott játék több mint meggyőző volt.

„Csapatunk rendkívül jó tempójú mérkőzést játszott a Juventus ellen, ahol a fiúk maximálisan kitettek magukért – értékelte a tornát Bazsó Zsolt, az U14-es csapat vezetőedzője. – Bár a 2:2-es végeredmény azt jelenti, hogy nem sikerült megszerezni a 3 pontot, a pályán mutatott hozzáállás és a szív, amit beleadtak, mindenképpen dicséretre méltó. A második mérkőzésen a Sedriano volt az ellenfelünk. Itt az volt a cél, hogy minél több gólt szerezzünk, azonban a meccs vége nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Bár a 3 pontot sikerült begyűjtenünk, az utolsó fázisokban kicsit több hatékonyságra lett volna szükség, hiszen jobban ki lehetett volna használni a helyzeteket.”

Csapatunk mindkét soron következő mérkőzését megnyerte (DAC – Sangiovanese 15:0, DAC – Slavia Praha 3:0), az elődöntőről egy hajszál híján mégis lemaradt, így biztossá vált, hogy az AS ROMA csapata ellen kell megszerezniük az ötödik helyet. A társaság erejét mutatja, hogy ez sikerült is, hiszen egy küzdelmes mérkőzésen 5:3 arányban legyőztük a római csapatot. Örömteli adalék a csapat remek teljesítményéhez, hogy a torna legjobb góllövője Bugledits Barnabás lett.

„Az U14-es csapatunk tavaly megnyerte a szlovák bajnokságot, ezzel kiharcolva a jogot, hogy részt vehessenek Európa egyik legerősebb korosztályos tornáján.

Öt napot töltött a csapat Toszkánában, ezalatt elit csapatokkal mérkőzhetett. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy növendékeink teljesítményükkel és viselkedésükkel is nagy elismerést vívtak ki. Szinte ismeretlen csapatként érkeztünk a tornára, de utána mindenki gratulált, és biztos vagyok benne, hogy megjegyezték a DAC nevét. Külön kiemelném, hogy partnerklubunkkal, a győri ETO-val való együttműködés keretén belül három kiváló győri játékos is erősítette a csapatot. Meggyőződésem, hogy ez még csak a kezdet, és hogy ez a korosztály még rengeteg örömet fog szerezni a klubnak” – nyilatkozta Németh Krisztián, a DAC Akadémia igazgatója.

Eredmények:

Juventus FC – DAC 1904 (2:2)

Golszerzőink: Bugledits 2x

FC Sedriani – DAC 1904 (1:2)

Gólszerzőink: Bugledits 2x

DAC 1904 – Sangiovanese (15:0)

Gólszerzőink: Németh 5x, Bugledits 2x, Vas 2x, Kocsis, Vincze, Szabó, Eliáš, Kohel, Čepo

DAC 1904 – Slavia Praha (3:0)

Gólszerzőink: Németh, Bugledits, Fekete

Mérkőzés az 5. helyért:

DAC 1904 – AS Roma (5:3)

Gólszerzőink: Kukucs 2x, Bugledits 2x, Vas

A torna legjobb góllövője: Bugledits Barnabás

A torna végeredménye:

1. Real Madrid CF

2. ACF Fiorentina

3. FC Juventus

4. FC PORTO

5. DAC 1904

6. AS Roma

7. AC Milan

8. SK Slavia Praha

article_bannerarticle_banner