Hír

2014-2019, a negyedik év: Emlékezetes győzelmek és rekordsorozatok

2014-2019, a negyedik év: Emlékezetes győzelmek és rekordsorozatok

A-CSAPAT
|
Hír
| csü 7.3.2019, Nagy Krisztián

Világi Oszkár 2014. március 4-én lett a DAC többségi tulajdonosa. Sorozatunkban az azóta eltelt 5 év legfontosabb eseményeit elevenítjük fel. Ezúttal a negyedik év történéseiből mazsoláztunk.

Mámorító gól

2017. április 8-án csapatunk a Slovant fogadta teltházas Arénánkban – összesen 7139 jegy kelt el, ami az új stadion addigi nézőcsúcsa volt. A nagy érdeklődést az is növelte, hogy csapatunk 9, az égszínkékek pedig 7 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre a bajnokságban. A kiélezett összecsapást a 92. percben Šafranko fejesgólja döntötte el és koronázta meg.

Ismét történelmet írtunk

2017. április 14-én együttesünk a címvédő Trencsén otthonába látogatott. Az ottani 1:0-ás sikerünk is történelmi volt, hiszen Trencsénben korábban még pontot sem sikerült szereznünk. Pačinda góljával már a 14. percben vezetéshez jutottunk, és fegyelmezett játékkal meg is tudtuk tartani azt. Ez a húsvéti mérkőzés is része volt az ötrészes győzelmi- és tizenhatmeccses veretlenségi sorozatunknak. Mindkettő klubrekordnak számít az élvonalban.

László Csaba után Marco Rossi

A 2016/17-es szezont végül a 7. helyen zártuk, a kupától a negyeddöntőben búcsúztunk, egy Poprád elleni hazai vereséggel. László Csaba május végén távozott, helyére Marco Rossi érkezett, aki a Budapest Honvéd bajnoki címének megszerzése után csatlakozott együttesünkhöz.

Gólzáporos ünnep

2017. augusztus 20-án – Szent István-napján – a bajnok zsolnaiakat láttuk vendégül. Pačinda fejesével már a 15. percben vezetéshez jutottunk. A második félidőben Kalmár, majd Ljubicić is betalált (3:0), a vendégek azonban 2 góllal válaszolni tudtak (3:2). A végeredményt Divković 90. percben szerzett találata állította be (4:2).

Az új főtribün győztes avatója

Az új főtribün megnyitóján (2017. november 3.) ismét a Slovan volt az ellenfelünk. Nem akármilyen mérkőzésnek lehetett tanúja a teltházas (10 226 néző) Aréna közönsége. Az első félidőben a Slovan szerzett vezetést, de a második játékrész már nekünk kedvezett – előbb Pačinda, majd Kalmár örvendeztette meg szurkolóinkat (2:1).

A 2017/18-as őszi idényt a 4. helyen zártuk, amivel az utóbbi 24 év legjobb őszét produkáltuk.

A régi főtribün bontása

2018. január végén megkezdődtek a régi stadion főtribünjének bontási munkálatai. „Az egykori főtribün bontását több fázisra osztottuk, azzal a céllal, hogy a vendégszektor kialakításánál ne kelljen csökkenteni a DAC-drukkereknek fenntartott szektorok jelenlegi kapacitását. (…) Amint ezt az új részt meg tudjuk nyitni a vendégszurkolók számára, kezdődhet a régi főtribün még megmaradt részének a lebontása”nyilatkozta akkoriban Csápai Bernadett, a DAC Aréna Rt. elnökségi tagja.

article_bannerarticle_banner