U16

U16-os csapatunk a III. Székelyföld OTP Bank Kupán

U16-os csapatunk a III. Székelyföld OTP Bank Kupán

AKADÉMIA
|
U16
| sze 7.8.2019, Rákócza Klaudia (text), FK Csíkszereda-facebook (foto)

U16-os csapatunk július 31. és augusztus 3. között a Csíkszeredán megrendezett III. Székelyföld OTP Bank Kupán szerepelt.

Az U17-es korosztály számára meghirdetett tornán klubunkat U16-os csapatunk képviselte, mely mindhárom mérkőzését 1:3-as eredménnyel zárta. „Ugyan nem sikerült mérkőzést nyernünk, mégis remek tapasztalatszerzési lehetőség volt ez a torna fiatal labdarúgóink számára, emellett pedig azt is meg tudták mutatni, hogy az idősebb kategóriával is fel tudják venni a versenyt” – nyilatkozta Kiss Igor, a DAC U16-os csapatának vezetőedzője, aki kiemelte játékosainak a Puskás Labdarúgó Akadémia ellen nyújtott teljesítményét. – „Egy igazán izgalmas mérkőzést játszottunk ellenük – sokáig 1:1-re álltunk, majd a 60. percben egy piroslapot kaptunk. Tíz játékossal is tartani tudtuk a tempót, de a végére sajnos fölénk kerekedtek, s 3:1-re győzedelmeskedtek. Összességében viszont elégedett vagyok csapatom teljesítményével, s bízom abban, hogy a helyszínen lejátszott színvonalas találkozók hozzájárulnak majd játékosaink fejlődéséhez.”

Csoportbeosztás:
A-csoport: FK Csíkszereda, TSC Topolya, Eszék
B-csoport: Puskás Labdarúgó Akadémia, DAC 1904, Munkács Futball Akadémia

Csoportmérkőzések:
Puskás Akadémia–DAC 3:1
Munkács–DAC 3:1

Helyosztók:
Az ötödik helyért: TSC Topolya–DAC 3:1
A harmadik helyért: Munkács Futball Akadémia–NK Eszék 3:1
Döntő: FK Csíkszereda–Puskás Labdarúgó Akadémia 1:1, (büntetőkkel – 5:3)

A torna végső sorrendje: 1. FK Csíkszereda, 2. Puskás Labdarúgó Akadémia, 3. Munkács Futball Akadémia, 4. NK Eszék, 5. TSC Topolya, 6. DAC 1904.

article_bannerarticle_banner