U15

TSC CUP 2019: A DAC U15 a 4. helyen zárt

TSC CUP 2019: A DAC U15 a 4. helyen zárt

AKADÉMIA
|
U15
| csü 8.8.2019, Rákócza Klaudia (text), FK TSC-facebook (foto)

U15-ös csapatunk augusztus 5. és augusztus 7. között a vajdasági Topolyában megrendezett TSC Cup 2019-en szerepelt, ahol a 4. helyen végzett. A torna legjobb góllövőjének járó címet sárga-kék játékosunk, Dömény Máté hódította el.

Fiatal játékosaink remek ütemben kezdték a tornát – első találkozójukon egygólos győzelmet arattak Csíkszereda felett. A második csoportmérkőzésen, a Partizan ellen már nehezebb dolguk volt. „Igazán erős ellenfelünk volt, mellyel kiegyenlített csatát vívtunk – 1:1-es állásnál volt 2-3 olyan helyzetünk, melyeket ki kellett volna használnunk. Mindez nem sikerült, a végén pedig a Partizan szerezte a győztes találatot. A 3. mérkőzésünkön viszont 3:0-ra legyőztük az FTC-t, s 6 ponttal zártuk csoportunkat. Ez egyben azt is jelentette, hogy a 3. helyért szálltunk csatába az Eszék csapatával. Ez az összecsapás is nagyon szoros volt – a félidőben 0:0-ra álltunk, s azt mondtam a játékosaimnak, hogy az első gól nagyon fontos lesz, hiszen aki szerzi, lélektani előnybe kerül. Ez sajnos az ellenfélnek sikerült, s végül 3:0-ra ők győztek” – nyilatkozta a torna kapcsán Balla Béla, a DAC U15-ös csapatának vezetőedzője, aki összeségében elégedett volt csapata teljesítményével.

„Úgy gondolom, minden mérkőzés kiegyenlített volt, s csupán az apró részletek bizonyultak döntőnek. Eredményes tornát zártunk, ahol játékosainknak lehetősége nyílt külföldi topcsapatok ellen is tapasztalatokat szerezni. Külön öröm számunkra, hogy egy díjat is sikerült begyűjteni – Dömény Máté lett ugyanis a torna legjobb góllövője.”

Csoportbeosztás:
A-csoport: DAC 1904, FK Csíkszereda, Partizan Belgrád, FTC
B-csoport: TSC Topolya, Munkács, Eszék, Puskás Akadémia

Csoportmérkőzéseink:
Csíkszereda–DAC 0:1
Partizan–DAC 2:1
FTC–DAC 0:3

Helyosztók:
A 7. helyért: TSC Topolya–Csíkszereda 1:2
Az 5. helyért: Munkács–FTC 0:2
A 3. helyért: DAC–Eszék 0:3
Döntő: Puskás Akadémia–Partizan 1:0

A torna végeredménye: 1. Puskás Akadémia, 2. Partizan, 3. Eszék, 4. DAC, 5. FTC, 6. Munkács, 7. Csíkszereda, 8. TSC Topolya.

article_bannerarticle_banner