Hír

Dömény Máté és Alex Mažár a szlovák U15-ös válogatottban

Dömény Máté és Alex Mažár a szlovák U15-ös válogatottban

AKADÉMIA
|
Hír
| csü 14.11.2019, Rákócza Klaudia

Novemberben a dunaszerdahelyi MOL Akadémia adott otthont a szlovák U15-ös válogatott összpontosításának és felkészülési mérkőzéseinek, melynek keretében sárga-kék labdarúgóink is játéklehetőséghez jutottak.

A szlovák U15-ös válogatott vezetőedzője, Martin Žamba november elején kijelölte keretét a Wales elleni felkészülési mérkőzésekre. Játékoskeretébe 3 sárga-kék fiatal – Dömény Máté (középpályás), Alex Mažár (középpályás) és tartalékként Angyal Botond (középpályás) is bekerült.

A MOL Akadémián megrendezett első mérkőzésen a szlovák válogatott egygólos vereséget szenvedett. A walesiek már a 12. percben vezetést szereztek, s előnyüket a mérkőzés végéig meg is tartották. Játékosunk, Alex Mažár végigjátszotta a találkozót.

Szlovákia U15–Wales U15 0:1 (0:1)
Gól: 12. Matondo
Szlovákia U15: Grúber - Mažár, Svoboda, Pávek, Blaško - Holíček, Hájovský (54. Mitro), Rehuš (63. Parilla) - Sauer (63. Masár), Važko, Marcelli (54. Praženka).

A második mérkőzésen a walesiek kétszer is vezetéshez jutottak, ám a szlovák válogatott az első és a második félidő végén is egyenlíteni tudott, s 2:2-es döntetlent ért el. Középpályásunk, Alex Mažár végigjátszotta a találkozót. Az első szlovák gól szerzőjét, Dömény Mátét – aki szabadrúgásból szerezte találatát – a 47. percben cserélték le. 

Szlovákia U15–Wales U15 2:2
Gólok: 40. Dömény, 80+ Marcelli - 34. Edwards, 49. Roberts
Szlovákia U15: Lukáč - Šalkovič, Mažár, Holíček, Ďatel (58. Blaško) - Mitro (47. Rehuš), Mikula (74. Hájovský), Parilla (58. Marcelli) - Dömény (47. Sauer), Masár (47. Važko), Praženka.

Dömény Máté szabadrúgásból szerzett gólja:

article_bannerarticle_banner