Hír

2. liga, 26. forduló: FK Inter Bratislava - FC DAC 1904 0:1 (0:0)

2. liga, 26. forduló: FK Inter Bratislava - FC DAC 1904 0:1 (0:0)

AKADÉMIA
|
Hír
| va 17.5.2015, Nagy Krisztián

Bajnokcsapat! Idősebb ifijeink Roland Černák találatával 1:0 arányban győztek a pozsonyi Inter otthonában, és négy fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan előnnyel vezetik a II. liga nyugati csoportját.

FK Inter Bratislava - FC DAC 1904 0:1 (0:0)

2015.05.17., vasárnap, 10.00

Góllövő: 65. Černák

Játékvezető: Kočický - 100 néző

DAC U19: Olejník - Bazsó, Polák, Végh, Baksics - Kelemen, Nagy (46. Mészáros) - Csóka, Černák (79. Juhos), Tóth (63. Gacsal) - Matejka (85. Holeček)

Edzői értékelés

Németh Krisztián: „A múlt heti, Miava elleni győzelmünk azt jelentette, öt lehetőségünk nyílt eldönteni a bajnoki cím sorsát. Mindjárt első nekifutásra le szerettük volna zárni ezt a kérdést, úgyhogy győzni mentünk az Inter otthonába. Nem kezdtük jól a mérkőzést, az első félidőben a védelem többször is hibázott, és Olejník védéseinek köszönhettük, hogy 45 perc után 0:0 volt az állás. A második játékrészre egy teljesen új, kicserélt csapat lépett pályára és harminc perc alatt kidolgoztunk hét-nyolc helyzetet. A kapura legveszélyesebb Černák volt, aki kapufát is rúgott, majd egy gyönyörű keresztlövéssel eldöntötte a mérkőzést. A végjátékban kontroláltuk a játékot, megnyertük a meccset és a bajnokságot is négy fordulóval a vége előtt. Természetesen, célunk a feljutás. Az első részt teljesítettük, most már készülünk az osztályozóra az I. liga utolsó csapata ellen. Kíváncsian várjuk, kivel találkozunk a sorsdöntő mérkőzésen, amelyet valószínűleg június 17-én rendeznek, a papírforma szerint Rózsahegy vagy Szenc ellen. Ami nagyon fontos számunkra, hogy a DAC U19-es csapata tavaly ilyenkor a bennmaradásért küzdött a II. ligában, most pedig magabiztosan megnyerte ezt az osztályt. Ez nagy előrelépés és így szeretnénk haladni a jövőben is.“

Jövő vasárnap, május 24-én 10 órától Nyékvárkonyban a pozsonyi FKM Karlova Ves csapatát fogadja a DAC U19.

article_bannerarticle_banner