Hír

Szalma Danira négy-öt hónap kihagyás vár

Szalma Danira négy-öt hónap kihagyás vár

AKADÉMIA
|
Hír
| sze 6.4.2022, Ján Ficza

Akadémiánk tehetsége a Ligetfalu elleni U19-es bajnoki mérkőzés 37. percében sérült meg.

"Sajnos ki kellett hagynom az Egyiptomi felkészülést az U19-es válogatottal, mivel nem éreztem magan fizikailag elég erősnek és nagy fájdalmaim voltak a térdemben. Nem tudtam volna 100%-os teljesítményt nyújtani a felkészülés alatt, igy az edzőimmel úgy döntöttünk, hogy jobb, ha az egészségemre összpontosítok és inkább itthon maradok." - mondta el Akadémiánk 18 éves növendéke.

A vizsgálat eredménye szerint negatív részleges oldalszakadása van, továbbá a meniszkusza is megsérült, kisebb csontrepedések vannak a térdében és az orvosok szerint nagy valószínűséggel az egyik keresztszalagja is sérült. Ezek megállapítására viszont további MRI vizsgálatokra lesz szükség. Előreláthatólag 4-5 hónapig is eltarthat mire újra pályára lephet, de ez változhat is, amennyiben jól halad a rehabilitació. Ha nem lépnek közbe egyéb komplikációk, akkor már hamarabb is megkezdheti az edzéseket.

"Nagyon szomorú, egyben csalódott is vagyok, mivel teljes erőbedobással készültem a júniusi U19-es Európa-bajnokságra, amit itt Szlovákiában endeznek meg, és sajnos a sérülés miatt úgy néz ki, hogy ki kell hagynom ezt a remek lehetőséget. De mindent megteszek annak érdekében hogy minél előbb felépüljek. Meg fogom mutatni, hogy erős vagyok, és egy semmi sem akadályozhat meg abban, hogy elérjem a céljaim." - tette hozzá Dani.

Kitartást és mihamarabbi felépülést kívánunk, Dani!

article_bannerarticle_banner