Hír

Véget ért a nyári szünet, indul az új szezon a DAC Akadémián

Véget ért a nyári szünet, indul az új szezon a DAC Akadémián

AKADÉMIA
|
Hír
| csü 11.8.2022, KK

Augusztus második hétvégéjén a korosztályos bajnokságokban is elkezdődnek a küzdelmek. Akadémiánk növendékei már egy hónappal az éles mérkőzések előtt megkezdték a folyamatos felkészülést. Nemzetközi tornákon és megannyi barátságos mérkőzésen vettek részt csapataink.

A nyári felkészülési időszak egyik fontos eseménye volt az U19-es korosztályban immár hetedik alkalommal megrendezett MOL Kukkonia Cup, melyet a Kárpát-medence legrangosabb utánpótlástornái közt tartanak számon. A hat országból érkezett nyolc csapat kiélezett csatákat, kőkemény párharcokat vívott egymással a négynapos versengés során, amely végül hazai győzelemmel zárult. U19-eseink a fináléban késhegyre menő küzdelemben 2:1-re legyőzték a Győri ETO együttesét.

Juraj Gombár vezetőedző az elért nagyszerű eredményt összegezve elmondta, a fő célunk továbbra is az, ami az elmúlt szezonban: felkészíteni a játékosainkat a felnőtt futballra. „Az elmúlt évben a 2003-as és 2004-es születésű U19-ben játszó srácok közül kilencen kerültek első vagy második ligás csapathoz. Ha a következő szezonban meg tudjuk közelíteni ezt a számot, akkor elégedettek leszünk” – nyilatkozta a győztes csapat trénere. Németh Krisztián, akadémiánk ifjúsági sportigazgatója pedig azt emelte ki, hogy a MOL Kukkonia Cup-on győztes U19-es csapatból kiöregedőknek ezután a felnőttek világában kell bizonyítaniuk, de hozzátette, hiszi, hogy képesek lesznek megugrani ezt az akadályt.

A hazai rendezésű utánpótlástorna sikeres végeztével a sárga-kék növendékek egy másik korosztályának Székelyföldre vezetett az útja, ahol az FK Csíkszereda látta vendégül a Kárpát medence U17-es csapatait, köztük a sárga-kék fiatalokat is. Az V. Székelyföld OTP Bank Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna végül a hazai piros-feketék győzelmével zárult.

Eközben a lányaink sem unatkoztak. Augusztus első hétvégéjén a MOL Fehérvárral mérkőztek meg hazai környezetben. Végig nagy volt a küzdelem, kétszer is bevettük a vendégek kapuját, a hármas sípszó után mégis ők örülhettek. Szomorúságnak azonban nyoma sem volt, már csak azért sem, mert ezt követően a lányok máris a diósgyőri tornára fókuszáltak, meghívást kaptak ugyanis az első alkalommal megrendezett DVTK Girls Cup-ra. Bögi László, a WU19-es csapat edzője magas színvonalúnak jellemezte a megmérettetést, melyen magyar és szerb klubokkal játszottak a lányok. „Idősebbekkel kellett megmérkőznünk, akik fizikailag és technikailag is fölénk kerekedtek. Ezzel együtt is pozitívan értékeljük a részvételünket, mivel sikerült külföldi csapatokkal, más játékstílusban futballozó együttesekkel is megmérettetnünk. Látjuk, hol kell még fejlődnünk, hogy az ilyen nemzetközi tornákon sikerrel szerepeljünk” – fogalmazott a torna után lánycsapatunk edzője.

A lányok diósgyőri szereplésével még korántsem zárult le a nyári felkészülési tornák sora. U15-ös fiaink nagy erőkkel készülnek a soron következő megmérettetésre, a TSC Cup-ra, melyre a szerbiai Topolyára kell elutazniuk. A legkisebbek számára pedig a következő hétvége jelent nagy kihívást. U12-es és az U10-es csapatunk Szombathelyre tart a Király Sportegyesület egynapos sportrendezvényére, míg az U9 és U11-es korosztályba tartozók hazai környezetben, a Future Tournaments nemzetközi tornán lépnek pályára.

Tökéletes főpróbának minősült a tegnapi nemzetközi felkészülési mérkőzés is, ahol a szlovák nemzeti U18-as keret tagja volt két játékosunk is, Michal Lukáč, kapus és Matúš Kucman, akik Magyarország ellen léptek pályára. U19-es támadónk "Kuco" a 61. percben lépett pályára, Michal viszont ezúttal nem avatkozott játékba. A sípszó elhangzása után 1:0-ás szlovák győzelemmel zárult a barátságos mérkőzés.

Ilyen felkészülési időszak előzte meg a bajnoki idényt, melyet augusztus 13-án a legidősebbek kezdenek el elsőként. Az U19-es srácok szombaton első körben az FC Petržalka együttesét fogadják a MOL Akadémia pályáján. U17-es és U16-os csapatunk ezzel egyidőben Ligetfaluban vendégeskedik.

Sikeres szezont kívánunk minden csapatunknak! Hajrá sárga-kékek, hajrá DAC!

article_bannerarticle_banner