Hír

Az új idény első mérkőzései

Az új idény első mérkőzései

AKADÉMIA
|
Hír
| ke 16.8.2022, KK

Augusztus 13-án a legidősebbek kezdték el a bajnokságot. Az U19-es srácok szombaton első körben az FC Petržalka együttesét fogadták a MOL Akadémia pályáján, majd az U17-es és U16-os csapatunk ezzel egyidőben Ligetfaluban vendégeskedett. A mérkőzések után felkértük az egyes korosztályok edzőit, hogy értékeljék az idény első mérkőzéseit.

Juraj Gombár vezetőedző DAC U19
U19 DAC – FC PETRŽALKA, 0:1

„A mérkőzés végeredménye nem úgy alakult számunkra, ahogy elterveztük. Az első félidőben a szervezett védekezéssel szemben nem igazán tudtuk érvényesíteni az akaratunkat. Ellenfelünk nagyon határozottan játszott, fizikai fölényüknek köszönhetően gyorsan beértek minket. Sok labdát vesztettünk a támadásépítések elején, ezeket jobban kellett volna megjátszanunk. Két nagy gólhelyzetet mégis kialakítottunk. A 8. percben egy szögletrúgást követően Raška találta el a vonalon álló kapust, a 34. percben pedig egy indítás után 3 a 2 ellen vezethettük a labdát a büntetőtőterületen belül, de Kmeťonak nem jött ki a befejezés. A második félidőben már veszélyesebbek voltunk. Megpróbáltuk nyomás alá helyezni ellenfelünket, ami sikerült is. Öt nagy helyzetet alakítottunk ki, de egyet sem sikerült gólra váltanunk. Az ellenfelünk csak kontratámadások után jutott el a kapunkig. Egy ilyen helyzetben sikerült kihasználniuk a hibánkat, és belőtték a mindent eldöntő gólt. Játékunkból hiányzott a minőség, a döntő pillanatokban pedig a higgadtság. Ha egy meccsen 11 szögletet és 6 szabadrúgást is elvégezhetsz, emellett van 7 helyzeted, akkor nem szabadna gól nélkül elhagynod a pályát.”

Balla Béla vezetőedző DAC U17
FC PETRŽALKA – DAC, 1:1
Góllövő: Nino Žiga - 50.min

„Az első bajnoki mérkőzésen az idei év legjobb teljesítményét nyújtottuk. Az eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett, hiszen nyerni szerettünk volna. Az első félidőben gyorsabban kellett volna reagálunk a labdavesztésekre, és a támadóharmadban is jobb döntésekre lett volna szükség. Kiegyenlített volt az első játékrész. A második félidőben aktívabbak, gyorsabbak és veszélyesebbek voltunk. Helyzeteket alakítottunk ki, de sajnos ezekből csak egy gól született. Van még hová fejlődnünk. Kíváncsian várom, mire leszünk képesek a további mérkőzéseken.”

Róbert Biegelbauer vezetőedző DAC U16
FC PETRŽALKA - DAC, 1:2
Góllövő: Sárközy György 22.min, Tibor Both - 60.min - büntető

„Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a bajnokságot. Érkeztek új játékosok, a többségük számára meg kell szokni az új közeget, valamint azt, hogy a diákból átkerültek az ifjúsági korosztályba. Szoros mérkőzés volt, az első félidőben mi játszottunk jobban, aktívabbak voltunk. Sajnos a második félidőben ezt már nem tudtuk hozni. Egy labdaszerzés utáni gyors letámadásból szereztünk gólt. A második félidőben az ellenfél lépett fel kezdeményezőbben, ennek ellenére sikerült növelni az előnyünket. Egy szép támadás során csatárunkat szabálytalanul szerelték a büntetőterületen belül. A tizenegyest értékesítve 2:0-ra módosítottuk az eredményt. Öt perccel később viszint hátvédünk kezére pattant a labda a tizenhatosban, és ellenünk is befújtak egy büntetőt, mellyel szépített az ellenfél. Az eredmény ezt követően már nem változott. Próbáltunk cserékkel frissíteni, de a játék már ne igazán hasonlított az első félidei teljesítményünkhöz, a győzelmet viszont már nem engedtük ki a kezünkből.”  

article_bannerarticle_banner