Interjú

Németh Krisztián értékelte a DAC hét rendezvénysorozatot

Németh Krisztián értékelte a DAC hét rendezvénysorozatot

AKADÉMIA
|
Interjú
| hé 12.9.2022, KK

Elérkezett a DAC hét utolsó napja, ahol a legkisebbek vették át a főszerepet. Délelőtt a DAC U9, U10 és U11 játszott az Érsekújvár növendékei ellen. A hangos szurkolástól és a buzdító szülőktől csak úgy zengett a MOL Aréna! Ebédszünet után a Kukkonia liga válogatott csapatai léptek pályára Felsőszeli, Somorja és a DAC kevert csoportja ellen. Emellett Németh Krisztián, az akadémia ifjúsági sportigazgatója értékeli a DAC hét rendezvénysorozatot. Igazi focidélután volt ez az élmény sok család számára!

A DAC 1904-Nagymihály bajnoki mérkőzés volt az utolsó, melyet a MOL Aréna régi gyepszőnyegén játszott az A csapatunk. A fűborítás teljes cseréje előtt azonban utánpótláscsapataink és szurkolóink is birtokba vehették egy időre a játékteret.

Többszáz fiatal játékosnak, szurkolóknak és családoknak nyílt esélye arra a DAC Hét alkalmából, hogy testközelből megtapasztalhassák, milyen a MOL Aréna gyepén állni, focizni vagy akár piknikezni. A programokból nem hiányozhattak akademistáink mérkőzései sem, akik egy hétre „bérbe vették” a stadion gyepét.

PaeDr. Németh Krisztián, az akadémia ifjúsági sportigazgatója értékelte az esemény rendezvényeit. Összesen 21 program került megrendezésrea a hét nap alatt.

Szeptember 5-11. között zajlottak a MOL Arénában a DAC hét rendezvényei.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a MOL Akadémia és a DAC, valamint az egész holding az ötlet, kezdeményezés mögé állt és egy csapatként igazi stadion-élményt tudtunk nyújtani azoknak, akik a legfontosabbak számunkra: az akadémia csapatainak, a szurkolóinknak, a régiónknak. Az akadémia összes csapata pályára léphetett a stadionban, és ezáltal felejthetetlen meccsélményekkel gazdagodhattak. Biztos vagyok benne, hogy úgy a győzelmek, mint a vereségek is óriási ösztönző erővel bírnak és pozitívan hatnak majd rájuk, a jövőjükre. Reméljük, ezek a fontos pillanatok szép emlékeket hagytak a legkisebbektől (U9) a legidősebbekig (U19) mindenkiben.

Emellett a rendezvény során a szurkolók, akik jóban-rosszban a klub mögött állnak, szintén kipróbálhatták milyen élmény a stadion gyepén focizni a Szurkolói kupa és a Skybox kupa keretein belül, és tényleg örömfoci zajlott mindkét eseményen.

Hosszútávon sokat jelent számunkra a régiónkban zajló foci felvirágoztatása. Szűkebb régiónkat képviselték a Kukkonia liga válogatott focistái az egész járásból. Szélesebb régiónkból a rendezvényre csatlakoztak hozzánk Érsekújvár, Somorja és Felsőszeli kis tehetségei is, akik a Kukkonia liga csapataival mérték össze erejüket. Hosszútávú együttműködésünk záloga, hogy hasonló élményekkel gazdagodjanak ezután is.

Külön kiemelném, legendás futballistánknak, Takács Istvánnak állított emléktornát. Emlékének tiszteletére sikerült megszervezni a dunaszerdahelyi alapiskolák osztályai számára ezt a tornát, ahova majd 1000 gyerek látogatott ki, és együtt szurkoltak társaiknak, akik a gyepen játszottak. Talán ezen a napon zengett leghangosabban a stadion. Biztos vagyok benne, hogy ez is egy nagy előrelépés klubunk helyi iskolákkal való együttműködésében, és új dimenziót nyitott a jövőre nézve.

Szeretnénk megköszönni a klub tulajdonosának, a játékosok, szülők és edzők nevében, hogy lehetővé tette ezt a fantasztikus hetet. A jövőben szeretnénk további hasonló eseményeket kezdeményezni, úgy mint a május 1-i Kukkonia Liga Sportnap, amire több ezer gyermek és szülő látogatott ki. Célunk, hogy ezekkel a kezdeményezésekkel a közösségünket folyamatosan építsük és erősítsük.”

article_bannerarticle_banner