Hír

Újabb trófeát tudhat magáénak a DAC Akadémia

Újabb trófeát tudhat magáénak a DAC Akadémia

AKADÉMIA
|
Hír
| ke 6.12.2022, Kurucz,Kiss

U14-eseink nyerték a Kisvárdán megrendezett Szomszédvár-kupát, miután a nemzetközi utánpótlástorna döntőjében 4:2-re legyőzték az NK Osijek csapatát.

Rangos labdarúgótornának adott otthont a hétvégén Kisvárda, ahol a magyarországi akadémiák mellett a környező országok, a Kárpát-medencei Akadémiák Rendszerébe tartozó utánpótlásműhelyek vettek részt a Szomszédvár-kupa névre keresztelt eseményen. A tornát a Munkács Futball Akadémia szervezte, ám az Ukrajnát sújtó háború miatt nem a kárpátaljai városban rendezték meg a viadalt, hanem Kisvárdán, a Várda Labdarúgó Akadémián.

Az U14-es korosztály számára megrendezett háromnapos tornán két magyarországi futballakadémiáról, továbbá Szlovákiából, Horvátországból, Szerbiából, Romániából és Ukrajnából érkezett növendékek mérték össze futballtudásukat. A nyolc csapatot két csoportra osztották a szervezők. Akadémiánk fiataljai az A csoportban a Várda LA, a Topolya SC és az FK Csíkszereda csapatát kapták ellenfélül, míg a B csoportban a Puskás Akadémia FC, az NK Osijek, a Munkács FA, FC Košice játékosai küzdöttek meg egymással.

A csoportmeccsek alkalmával remekül szerepeltek fiataljaink, akik a két győzelemmel és egy döntetlennel az A csoport élén végeztek, s így kivívták maguknak a torna döntőjében való részvétel jogát. A vasárnapi fináléban a B csoportot megnyerő eszéki együttessel, az NK Osijek csapatával kellett szembenézniük a sárga-kékeknek. Jozef Paľo védencei végül meggyőző, 4:2-es győzelmet arattak, s megnyerték a Szomszédvár-kupát. A diadalt még örömtelibbé tette, hogy a torna gólkirálya is a mi csapatunkból került ki Bősze Levente személyében, aki összesen 7 gólt szerzett – a Topolya elleni 5:2-es győzelemből mesternégyessel vette ki a részét.

Gratulálunk a győzelemhez, fiúk!

A DAC U14 eredményei: 

2. december, péntek:

DAC 1904 – FK Csíkszereda 4:0

g: Vörös, Bősze, Angyal, Kuman

3. december, szombat:

Várda LA – DAC 1904 2:2

g: Vörös, Bősze

DAC 1904 – Topola SC 5:2

g: Bősze (4), Angyal

4. december, vasárnap, döntő:

DAC 1904 – NK Osijek 4:2

g: Angyal (2), Bősze, Vörös

A Szomszédvár-kupa végeredménye:

1. DAC 1904

2. NK Osijek (CRO)

3. FC Košice (SVK)

4. Várda LA (HUN)

5. Puskás Akadémia (HUN)

6. Topola SC (SRB)

7. FK Csíkszereda (ROU)

8. Mukačevo FA (UKR)

article_bannerarticle_banner