Hír

A DAC-karácsonyon díjaztuk a legjobbakat

A DAC-karácsonyon díjaztuk a legjobbakat

AKADÉMIA
|
Hír
| pé 9.12.2022, Kurucz,Kiss

A sárga-kékek hagyományos évzáró ünnepségén, a DAC-karácsonyon ezúttal sem maradt el a klubunk és az akadémiánk legjobb játékosainak megjutalmazása.

December 5-én a Dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ adott otthont a sárga-kék futballcsalád év végi ünnepének, a IX. DAC-karácsonynak. Az elmúlt két esztendőben a koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedések nem tették lehetővé a találkozást, s csak a virtuális térben követhettük az ünnepi műsort, ám a pandémia végeztével idén végre ismét örülhettünk a személyes jelenlétnek.

Az eseményen a növendékek, a klub és az akadémia vezetői és edzői, a játékosok szülei és barátai gyűltek össze a művelődési központ alkalomhoz illően feldíszített színháztermében, hogy kiértékeljék a mögöttünk hagyott újabb sikeres esztendőt, és díjazzák a legjobb játékosokat. Az ünnepi hangulatot a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola diákjai varázsolták meghitté, de a legnagyobb figyelem mégis a fiatal futballistáinkra irányult.

Az ünnepi szónoklatok során elhangzott, milyen fejlesztéseket végeztünk el idén a DAC Akadémián, s milyen sikereket értek el a létesítményben pallérozódó gyerekek. Ezek közül is kiemelkedő eredménynek számít az U14-es csapat tavaszi bajnoki címe, amely az első bajnoki arany az akadémia történetében. Felelevenítettük továbbá a rangos nemzetközi utánpótlástornákon való részvételt, és elégedettséggel nyugtáztuk a Kukkonia Liga, az Összetartozás Kupa és a Kukkonia Kupa sikereit és felejthetetlen pillanatait, akárcsak a Győri ETO-val való együttműködés megerősítését.

Filozófiánk szerint a legfontosabb a játokosok individuális felkészítése a profi futball kihívásaira. Így örömmel számoltunk be róla, hogy 2022-ben 12 akadémistánk kapott profi szerződést és hivatásos labdarúgóvá vált. Fiataljaink közül pedig 25-en kerültek be a korosztályos válogatottakba. Az általános értékelést az egyéni kiértékelés követte, amely során megjutalmaztuk az elmúlt évben legjobban teljesítő játékosokat.

A különböző kategóriák díjazottjai (az A csapat tagjait és az akadémistákat is beleértve):

Az ÉV JÁTÉKOSA: Nikola Krstović

Az ÉV TEHETSÉGE: Damián Kachút

Az ÉV GÓLJA:

1. Nikola Krstović (Vikingur-DAC)

2. Kalmár Zsolt (DAC-ViOn)

3. Sárközy György (U16), (Pohronie-DAC)

Az ÉV VÉDÉSE: 

1. Pavol Pásztor

2. Németh Attila

3. Botló Krištof

A 2022-ben kitüntetett utánpótlásjátékosok:

2004-2005: Szolgai Bálint, MikulᚠDemjanovič, Filip Raška

2006: Lami Adam, Nino Žiga, Tóth Adrián

2007: Both Tibor, Pavol Pásztor, Udvaros Nathan

2008: Fehér Máté, Majoros Dániel, Richard Grexa 

2009: Bősze Levente, LukᚠKuman, Matús Márk

2010: Ruzicska Dominik,Oliver Timoránsky, Szabó Bence

2011: Kukucs Dávid, Szabó István Boldizsár, Vas Benett

2012: Noel Kolínek, Németh Levente,Oliver Bober

2013: Csenkey Dávid, Görcs Alex, Szakál Bence

2014-2015: Csiba Ármin, Fekete Dávid, Miklós Gábor, Holík Ladislav

WU19: Kürthy Réka (2007) Lapos Tamara (2007) Bábics Lilianna (2005)

WU15: Hanka Kaláberová (2010) Bugár Nóra (2009) Horváth Rebeka (2008)

Ez az év hamarosan lezárul, de azon dolgozunk, hogy a győztes mentalitás és alázatos munka jövőre is hozzásegítsen bennünket a sikerekhez. Büszkék vagyunk akadémistainkra, akik szorgalmukkal és emberi tulajdonságaikkal példaképekké értek. Csak így tovább fiúk, jövőre is!

article_bannerarticle_banner