Hír

A 2024-es nyári felkészülés programja

A 2024-es nyári felkészülés programja

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 24.5.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Június 17-én, hétfőn kezdjük a 2024/25-ös idényre való felkészülést.

A Zsolna felett aratott szombati győzelmünkkel megvédtük a tavalyi ezüstérmünket és lezártuk a 2023/24-es szezont. A játékvezető hármas sípszója ugyanakkor a csapat nyári szünetének a kezdetét is jelentette, amely négy hétig tart.

Az új évad első edzésére ugyanis június 17-én, hétfőn gyűlnek össze a sárga-kékek a DAC Akadémián. Az Ammar Ramadan, Yhoan Andzouana, Oliver Jürgens hármasra válogatott kötelezettségek várnak, de a csapattársaik sem csak lazsálni fognak egy hónapig. „Az első hét a teljes pihenésről szól, majd a játékosoknak már egyéni edzésterveket kell teljesíteniük, amelyeket fokozatosan feltérképezünk és kiértékelünk. Célunk, hogy a közös felkészülés kezdetére mindannyian jó erőnléttel térjenek vissza, mert az első naptól kezdve a maximumon akarunk teljesíteni” árulta el Xisco Muñoz vezetőedző.

Az idei nyári felkészülés is hazai környezetben zajlik és négy előkészületi találkozó is színesíti. Eddig kettő van véglegesítve, a másik kettő esetében – a főpróbát beleértve – még néhány részletet tisztázni kell.

Ami biztos, hogy június 29-én, szombaton Bécsben az ottani élvonalbeli Austria ellen lépünk pályára, egy héttel később pedig a cseh első ligába való feljutásért zajló selejtezőben szereplő MFK Vyškov együttesét fogadjuk.

Az első tétmérkőzésre július 25-én kerül sor az Európa Konferencia Liga 2. selejtezőkörében, a visszavágót egy héttel később, augusztus 1-jén rendezik. Az ellenfél kilétét és a mérkőzések sorrendjét (otthon-idegenben) a június 19-i, szerdai sorsolás dönti majd el.

A Niké Liga 2024/25-ös új szezonja az utolsó júliusi hétvégén (július 26-28.) indul és a honi élvonal versenyszabályzata szerint a most befejeződött idény 10. helyezettje, vagyis a Kassa otthonában lépnénk pályára. Az első hazai összecsapását augusztus első hétvégéjén, pontosabban augusztus 4-én, vasárnap játszaná a DAC, amelyen az újonc Komárom lenne az ellenfél.

A DAC 1904 nyári felkészülésének a menetrendje:

Június 17., hétfő: a felkészülés kezdete, DAC Akadémia
Június 29., szombat: FK Austria Wien-DAC (Bécs)
Július 6., szombat: DAC-MFK Vyškov (DAC Akadémia)
Július 13., szombat: az ellenfél még nincs véglegesítve
Július 18/20., csütörtök/szombat: az ellenfél még nincs véglegesítve

article_bannerarticle_banner