Előzetes

A Fehérvár FC - DAC 1904 felkészülési mérkőzés előtt

A Fehérvár FC - DAC 1904 felkészülési mérkőzés előtt

A-CSAPAT
|
Előzetes
| pé 30.6.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Jön a nyári felkészülés negyedik találkozója, amely során a magyar NBI legutóbbi szezonja 10. helyezettjének az otthonában lépünk pályára. Az összecsapást szombaton 17:30 órai kezdettel rendezik nézők nélkül.

A Pohronie elleni 1:0-s győzelem (gólszerző: Leginus), a Brno (Ramadan) és a bukaresti Rapid (Risvanis) elleni 1:1-es döntetlent követően a nyári felkészülés negyedik mérkőzése vár együttesünkre, amelyen a magyar NBI tavalyi idényének a 10. helyezettjével, a Fehérvár FC-vel csapunk össze. A találkozót ellenfelünk otthonában, a MOL Aréna Sóstóban rendezik nézők nélkül, de a profiljainkon élőben közvetítjük a meccset.

A csaknem százezer lakosú Székesfehérvár csapatával egészen színes a közös történelmünk, amely már 1980 óta íródik. Ez összesen 16 felkészülési és 1 tétmérkőzést foglal magába. Míg a barátságos meccsek mérlege nekünk kedvez (6-6-4), az egyetlen tétmérkőzésen kiütéses vereséget szenvedtünk. 1993-ban a nyári Intertotó-kupa keretén belül ugyanis az akkor még Videoton Waltham néven futó ellenfelünk nagyarányú, 7:1-es sikert aratott (a mi gólunkat Pavol Diňa szerezte).

Legutóbb 1993 nyarán találkozott egymással a két csapat, akkor a Fehérvár 3:1-re nyert (gólszerzők: Nego 2, Juhász – Bilenkyi).

A 44 esztendős svéd vezetőedző, Bartosz Grzelak védencei múlt hétfőn, június 19-én kezdték meg az új idényre való felkészülést, holnap az első mérkőzésüket abszolválják. Egy héttel utánunk az NK Eszék (Osijek) csapatával találkoznak, a további meccsekről még folynak a tárgyalások.

Holnapi ellenfelünkről, a Fehérvár FC-ről itt találhatnak bővebb információkat.

„Egy újabb érdekes összecsapás és jó megmérettetés vár ránk, mert a szememben a Fehérvár annak ellenére is egy minőségi csapat jó játékosokkal, hogy a legutóbbi idényben elég rosszul szerepeltek. Valószínűsíthető, hogy már számolhatunk Kalmár és Čermák játékával is, akik teljes erőbedobással edzenek. Pinto és Ramadan is bevethető, továbbá boldogok vagyunk, amiért Gavrić fokozatosan együtt végzi a csapattal a játékos gyakorlatokat is. Rajta kívül Niarchos is hiányozni fog, aki a fizikoterápia és az erőnléti edzők közötti átmeneti szakaszban van” – ismertette Adrian Guľa vezetőedző, aki a felkészülés eddigi három összecsapása során két kapusnak és 30 mezőnyjátékosnak adott lehetőséget.

„Azt várjuk, hogy a teljesítményünk növekvő tendenciát mutat majd. A Rapid elleni első félidőben nagyon jó szakaszaink voltak. Bízom benne, hogy képesek leszünk ezt folytatni és hozzátesszük a jobb hatékonyságot. Szintén szükséges fejleszteni az új labdarúgók közötti együttműködést, célunk, hogy Čermák, Vitális és Kaša pályára kerüljön, hogy az egyes automatizmusokat és rendszerszintű elemeket meccskörnyezetben is kipróbáljuk. Remélhetőleg tehát egy színvonalas meccs lesz a holnapi, amelyen jó eredmény mellett jó teljesítményt is nyújtunk. Nagyon örülök, hogy annak ellenére is a fő stadionban lépünk pályára, hogy barátságos meccsről van szó, várhatóan jó paraméterekkel” – tette hozzá a sárga-kékek trénere, aki tegnap töltötte be a 48. életévét.

A Fehérvár FC – DAC 1904 felkészülési találkozót 2023. július 1-jén, szombaton 17:30 órai kezdettel rendezik a MOL Aréna Sóstó stadionban. Bár a meccs zártkapus lesz, a hivatalos YouTube-csatornánkon és a Facebook profilunkon élőben követhetik figyelemmel