Előzetes

A Vágsellye - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

A Vágsellye - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

A-CSAPAT
|
Előzetes
| ke 22.10.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

Szerdán 15:00 órától a III. liga hatodik helyezettje, az FK Slovan Duslo Vágsellye otthonában küzdünk meg a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjébe való bejutásért.

Jön együttesünk harmadik fellépése a Slovnaft Cup hazai kupasorozatában. Az első, amelyet a 2. forduló keretén belül abszolváltunk augusztus végén, a VI. ligás Ipolyszalka otthonában aratott 9:0-s sikerünkkel végződött (gólszerzők: Andzouana 2, Trusa 2, Bernát 2, Vitális, Bősze és Szendrei).

A 3. fordulóban egy Lévai járásbeli harmadosztályú gárda, a TJ Družstevník Nagyölved következett, amely otthonában szeptember 25-én 3:0-ra győzött a DAC. Trusa kétszer, Szendrei pedig egyszer volt eredményes.

A legjobb tizenhat közé jutást ismét a tágabb régiónkban és szintén a Nyugati III. liga egyik résztvevője ellen harcolhatjuk ki. A 4. forduló sorsolása ugyanis az FK Slovan Duslo Vágsellyét jelölte ki ellenfélül, amely jelenleg a bajnoki pontvadászat 6. helyén áll.

A Nyitrai kerületben található, 20 ezer lakossal rendelkező járási székhely az 1. fordulóban kezdte meg a kupaküzdelmeket és az eddigi három összecsapását egyaránt idegenben abszolválta. Sorrendben az ŠK Sopornya (Šoporňa, IV. liga, 3:2), a TJ Slavoj Bélaház (Boleráz, IV. liga, 2:1) és az ŠK Nagysurány (Šurany, V. liga, 1:0) együtteseit búcsúztatta.

A múlt hétvégét megelőzően edzőcserére került sor a „Vegyészeknél”: Andrej Štellárt a visszatérő Martin Babinec váltotta. Az első lépés nem volt számára sikeres, hiszen a vasárnapi hazai találkozón 0:1-es vereséget szenvedett a Récsétől (Rača) a Duslo.

A Vágsellyével a múltban rendszerint megmérkőztünk a II. ligában, az 1998 és 2013 közötti időszak 13 egymás elleni meccset hozott, amelyeken a mi szemszögünkből 4-4-5-ös a mérleg. A közös, 40 esztendős múlthoz tartozik még három összecsapás a Szlovák Kupában is, amelyek közül mindegyiket idegenben játszottuk. 1989 őszén az élvonalbeli DAC 2:0-s sikert aratott az akkor a másodosztályban szereplő Vágsellye otthonában. A fennmaradó két esetben mindkét csapat a második ligában futballozott: 2004-ben az 1:1-es döntetlent követően tizenegyespárbajban búcsúztunk, 2006 augusztusában pedig a Duslo 5:2 arányban diadalmaskodott.

A kék-fehérek jelenlegi játékoskeretében több, élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkező labdarúgó is megtalálható, beleértve neveltünket, Mészáros Andrást is.

A sárga-kékek legutóbbi három tétmérkőzésének a mérlege két döntetlen és egy vereség, így tehát jó esély nyílik arra holnap, hogy visszatérjünk a győztes útra. „A továbbjutás az egyértelmű célunk. A kupameccseknek megvan a maga varázsa, amikor is az alacsonyabb osztályú gárdák mindig igyekeznek a legjobbjukat nyújtani a favorit ellen és meglepetést akarnak okozni. Mi nem engedhetjük meg ezt, ezért rögtön az első perctől dominálnunk kell, a saját kapujuk elé szorítani a hazaiakat és jól kell sáfárkodnunk a gólhelyezetekkel, mert biztos vagyok benne, hogy többet is kidolgozunk. Az a tény is motivál minket, hogy a következő fordulóban a saját stadionunkban léphetünk pályára és mindegyik játékos tudatalattijában ott motoszkál, hogy a döntőt a MOL Arénában rendezik meg. Ez egy nagy lehetőség számunkra és az egész klub számára is” – jelentette ki a DAC magyar középpályása, Vitális Milán.

A kupasorozat jelenlegi lebonyolítási rendjének a bevezetése óta (2014/15) holnap a 49. mérkőzésünk következik, ebből már a 41. idegenben.

A Slovnaft Cup 4. fordulójában megrendezésre kerülő FK Slovan Duslo Vágsellye – DAC 1904 összecsapás 2024. október 23-án, szerdán 15:00 órakor kezdődik, játékvezetők Choreň – Roszbeck, Kardelis.

A Slovnaft Cup versenykiírása alapján egészen a negyeddöntőig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, azonnal büntetőpárbaj következik.

Akárcsak az összes tétmérkőzésünk esetében, holnap Vágsellyéről is élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk a weboldalunkon. Ezenkívül a találkozót a JOJ Šport televíziós csatornán is megtekinthetik.

A holnapi párharc továbbjutója az 5. fordulóban (nyolcaddöntő) a Besztercebányával találkozik, a saját stadionjában fogadva a katonákat.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

A hazai klub értesítése szerint a stadion kapui másfél órával a kezdés előtt, tehát 13:30-kor nyílnak.

A vendégszektorba szóló belépőjegyek előzetes értékesítése 2024. október 23-ig, szerda 12.00 óráig zajlik a DAC store-ban. Ezt követően a vágsellyei stadionnál lehet megvásárolni a jegyeket a vendégszektorba való belépést megelőzően. A jegyek árusításáról itt találhatnak bővebb információt.

A DAC szurkolói számára saját belépéssel rendelkező vendégszektor kerül kijelölésre. A stadiont a Nyitrára vezető főút felől lehet megközelíteni (Nyitrai utca). A stadion területén büfék és kellő számú szociális helyiség áll a szurkolók rendelkezésére.

A parkolás a stadion környékén lehetséges, a járművekkel érkezőket a szervezők igazítják el. Kérjük, kövessék az utasításaikat.

Mivel a vágsellyei stadiont kizárólag egy oldalról lehet megközelíteni, ezért javasoljuk szurkolóinknak, hogy időben érkezzenek a mérkőzésre.

article_bannerarticle_banner