Hír

A kolumbiai Pablo Ortiz érkezik erősítésként a védelembe

A kolumbiai Pablo Ortiz érkezik erősítésként a védelembe

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 30.8.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

A huszonnégy éves kolumbiai hátvéd a dán bajnokcsapattól érkezik, 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá Dunaszerdahelyen.

Új erősítés a védelem közepébe! A DAC és a Midtjylland megegyezett a 24 esztendős és 190 cm magas belső védő, Pablo Ortiz átigazolásában, aki ezt követően 2028 nyaráig szóló kontraktust kötött klubunkkal.

Pablo Antonio Ortiz Cabezas (szül. 2000. június 8-án) a Csendes-óceán partján fekvő Tumaco városában látta meg a napvilágot. Itt kezdődött a labdarúgó-pályafutása is: 5 évesen a helyi ifjúsági klub, az Escuela JAC Tomaco játékosa lett. Tíz esztendővel később Caliba, az Escuela Harold Lozano együtteséhez távozott, 2017-ben pedig az Escuela JCO Medellín igazolta le. Tizennyolc évesen Kolumbia egyik legnagyobb csapata, a Club América de Cali szerződtette.

A piros-fehérek színeiben az élvonalbeli bajnokságban kezdte gyűjteni a rajtokat, öt alkalommal a Copa Libertadores versenysorozatában (a Bajnokok Ligája dél-amerikai megfelelője) is pályára lépett. 2022 januárjában a remek megfigyelőhálózatáról ismert dán FC Midtjylland csapott le rá. Először kölcsönjátékosként szerepelt Dániában, majd 2022 nyarán végleg is leigazolták. 2023 tavaszát a portugál CD Mafra csapatánál töltötte, ahol főként a 23 éven alatti együttesben kapott szerepet. Tavaly nyáron visszatért a Midtjyllandhoz, ahol a szezon elején három bajnoki találkozón lépett pályára, így neki is része volt a klubtörténelem negyedik bajnoki címében. Az Európa Konferencia Liga 3. előselejtezőjében, az Omonia Nikózia elleni visszavágón is futballozhatott. 2023 szeptemberének elején a Pardubice együtteséhez távozott kölcsönbe, ahol a kulcsemberek közé tartozott és a cseh élvonalban 22 találkozón lépett pályára.

„Egy remek klubhoz igazolok, amelynek kiváló a szurkolótábora és megvan a potenciálja azt illetően, hogy a bajnokság legjobb csapata legyen. Ezért nagyon boldog vagyok és bízom benne, hogy képes leszek a DAC segítségére lenni és a DAC is segíthet a személyes fejlődésemben. A klub már nagyjából egy hónapja intenzíven érdeklődött irántam, Xisco Muñoz vezetőedzővel is beszéltem, aki felvázolta a projektet és elmondta, hogy szeretne a csapatában tudni. Az új állomáshelyemen szívesen szerepelnék az európai kupasorozatokban és küzdenék meg a bajnoki címért” – jelentette ki a szerződése aláírását követően a DAC történelmének az első kolumbiai játékosa, aki a 26-os számú mez tulajdonosa lesz Dunaszerdahelyen.


„A jelenlegi idényre való tervek felvázolása során szerettünk volna erősödni a belső védő posztján. Pablo már egy ideje a kívánságlistánkon volt és boldogok vagyunk, hogy a hosszantartó tárgyalások átigazolásban csúcsosodtak ki annak ellenére is, hogy jónevű európai klubok is versenyben voltak a játékosért. Az atlétikai tulajdonságaival és a tudásával Pablo megfelel a pozícióra vonatkozó követelményeinknek és bízunk benne, hogy azonnal a gárda segítségére lesz. Sok sikert kívánok neki sárga-kékben” – tette hozzá a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

Pablo, üdvözölünk és sok sikert!

article_bannerarticle_banner