Hír

Almási László a DAC-ban folytatja

Almási László a DAC-ban folytatja

A-CSAPAT
|
Hír
| sze 3.7.2024, Kiss, Fotók: Lelkes
article_banner
article_banner
article_banner

A dunaszerdahelyi származású támadó a cseh Baník Ostravától érkezik egyéves kölcsönjátékra, három további szezonra szóló opcióval.

A Niké Liga 2024/2025-ös szezonjában ismét sárga-kék mezt húz magára klubunk neveltje, Almási László, aki 2025 nyaráig szóló kölcsönszerződést kötött klubunkkal. A Baník Ostravától érkező 25 éves támadó klubváltásának egy esetleges átigazolási opció is a részét képezi.

Az 1999. március 6-án született Almási Dunaszerdahelyen nevelkedett. Hatéves volt, amikor elkezdett futballozni a DAC-ban, ahol 2005-től 2016-ig az utánpótlásban játszott. A felnőttek között elsőként a Szenice csapatában mutatkozott be, majd visszatért nevelőegyesületéhez. Kölcsönjátékosként futballozott Somorján, azt követően pedig Ligetfaluban. 2020-ban Rózsahegyre igazolt. A narancsmezesek színében 21 alkalommal lépett pályára és 8 találatig jutott. 2021-ben az orosz Akhmat Grozny együttesét erősítette kölcsönjátékosként. A rövid keleti kitérő után még ugyanebben az évben szerződést kötött a cseh élvonalban szereplő Baník Ostravával. A bányászcsapat színeiben 68 mérkőzésen 23 gólt szerzett. Az idei tavaszt Eszéken kezdte kölcsönjátékosként, a követkető szezonban viszont ismét a számára jól ismert sárga-kék mezt húzza magára. A 196 centiméter magas támadó 9 alkalommal volt a szlovák válogatott tagja.

„Amióta elmentem a DAC-ból, bejártam pár országot, több bajnokságban is futballoztam, így sok tapasztalattal térek most vissza. A két klub egyéves kölcsönjátékban egyezett meg egymással, opcióval. Örülök, hogy sikerült elintézni az átlépést, most már teljes erőmmel a futballra összpontosíthatok. Ostraván kezdtem el az edzésmunkát, az utóbbi napokban pedig egyénileg gyakoroltam. Az első tétmeccsünkig még három hét van hátra, remélem, addig még jobb formába lendülök. Egyénileg és csapatszinten is a legmagasabb célok vannak előttem: gólokkal szeretném segíteni a csapatot, hiszen ez a csatár dolga. A DAC-cal szeretnék minél tovább eljutni Európában, és a ligában is jól szerepelni. Csallóközi gyerek vagyok, minden családtagom és barátom itteni, nagy dolog számomra, hogy újra itt lehetek” – nyilatkozta a hazatért támadó.

„A klub és Laci jól ismerik egymást. Ő egy városunkból, az akadémiánkról, a közösségünkből származó srác, aki tudja, mit jelent sárga-kék mezben futballozni. Megteremtjük számára a megfelelő körülményeket, hogy a legjobb teljesítményt nyújthassa, hiszen pályafutása kulcsfontosságú éveihez közeledik. Fizikumának köszönhetően képes megtartani elől a labdát, összekötni a játékot, és veszélyes lehet az ütközések során. Sok sikert és sok szép pillanatot kívánunk neki itthon!” – üdvözölte Almásit újra sárga-kékben a klub ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

article_bannerarticle_banner