Előzetes

Az Ipolyszalka - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

Az Ipolyszalka - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

A-CSAPAT
|
Előzetes
| ke 27.8.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

Szerdán 17:00 órától a VI. ligában szereplő Ipolyszalkai SE otthonában kezdi meg szereplését a DAC a 2024/25-ös kupaidényben.

Csatlakozás a szlovák kupa 56. kiírásához

Idén már a hazai kupasorozat, a Slovnaft Cup 56. idényét rendezik meg. Ez egyben a 11. olyan kupaszezon (2014/15-től), amikor is a küzdelmekbe a regionális bajnokságok résztvevői is bekapcsolódnak.

A két legfelső osztály együttesei ismét a 2. körben kezdik meg a szereplésüket, amely sorsolása a VI. ligában vitézkedő TJ Ipolyszalkát jelölte ki soros ellenfelünknek. Az előselejtező és az 1. forduló után 128 gárda maradt versenyben; az Ipolyszalka az ötödik ligás Párkány búcsúztatásával jutott el idáig. Az 500 néző előtt megrendezett régióderbi nem hozott gólt, azonban a büntetőpárbajban a játékosedző Šál Richard védencei voltak a sikeresebbek.

Ipolyszalkán, ahol szervezett keretek között 1938-tól kergetik a labdát, történelmük legnagyobb összecsapására készülnek. Első alkalommal a 2017/18-as idényben jelentkeztek be a szlovák kupába, azóta két alkalommal találkoztak harmadik ligás ellenféllel: 2022-ben a Nagyölved (Vežké Ludince), tavaly pedig a számunkra is jól ismert Kálnó (Kalinovo) együttesével csaptak össze a zöld-fehérek. Harmadjára tehát beteljesült számukra a nagy kívánság és a nagyjából ezer lakosú község története során tétmeccsen első alkalommal mérhetik össze tudásukat egy élvonalbeli csapattal.

Bár igaz, hogy a helyiek a mai napig szívesen gondolnak vissza a Ferencváros elleni barátságos találkozóra a 90-es évekből, amelynek színeiben akkor Détári Lajos is pályára lépett.

A legutóbbi szezonban a VI. liga saját csoportjának a 6. helyén végeztek, ami az eddigi legjobb eredményüket jelenti.

Ami a DAC-ot illeti, a Zólyombrézó elleni elhalasztott összecsapást követően a megszokott módban folytatódott a felkészülés.

„Maximális komolyággal állunk hozzá a találkozóhoz, ezt a kezdőcsapat összetétele is tükrözni fogja. Bár több sérültünk is van, semmit sem akarunk alábecsülni és a csapattól felelősségteljes hozzáállást várok az első perctől az utolsóig. Ugyanúgy készülünk a találkozóra, mint a többit tétmeccsre, videón is megnéztük az ellenfelet, elmagyaráztuk a játékosoknak, mit akarunk látni a pályán. Nagyon fontos számunkra a kupasorozat” – állapította meg Xisco Muñoz vezetőedző.

A DAC spanyol szakvezetője holnap kisebb-nagyobb gondok miatt nem számolhat Gruszkowski, Csinger, Redzic, Kacharaba, Almási, Herc, Dimun és Ramadan játékával sem, míg Kaša a győri ETO-hoz igazolt. Barišić már a csapattal edz, de a pályára lépése továbbra is kérdéses.

A versenysorozat jelenlegi lebonyolítási rendjének bevezetése óta holnap a 47. találkozónkat abszolváljuk, idegenben immár a harminckilencediket.

A Slovnaft Cup 2. fordulójának Ipolyszalkai SE – DAC 1904 mérkőzése 2024. augusztus 28-án, szerdán 17:00 órakor kezdődik, játékvezetők Kišš – Juhos, Slatárovič.

A Slovnaft Cup versenykiírása alapján egészen a negyeddöntőig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, azonnal büntetőpárbaj következik.

Mint minden tétmeccsről, holnap Ipolyszalkáról is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. Emellett a YouTube-csatornánkon élőben is megtekinthetik a kupaösszecsapást.

A holnapi párharc továbbjutójára a 3. fordulóban az MŠK Zselíz (VI. liga) – TJ Družstevník Nagyölved (III. liga) párosítás sikeresebbje vár. Az említett mérkőzést ugyanabban az időpontban rendezik, mint a DAC-ét, tehát holnap 17:00-tól. A 3. forduló hivatalos játéknapja 2024. szeptember 25-e.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

A hazai klub értesítése alapján a stadion kapui két és fél órával a találkozó előtt, tehát 14:30 órakor nyílnak. A 7 euróba kerülő belépőjegyek a stadionba való belépéskor lesznek megvásárolhatók. A 15 éven alatti gyerekek és a súlyos egészségkárosult kártyával rendelkezők számára a belépés ingyenes.

A DAC szurkolói számára nem lesz külön kijelölt, önálló vendégszektor. A stadion területén több büfé is nyitva lesz.

Parkolni a helyi alapiskola területén és a szabadtéri színpad mellett lesz lehetséges. Kérjük szurkolóinkat, hogy kövessék a rendezők utasításait.

article_bannerarticle_banner