Mérkőzés

Beszámoló: DAC 1904 - Kassa 1:3 (1:2)

Beszámoló: DAC 1904 - Kassa 1:3 (1:2)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| szo 26.10.2024, DAC 1904
article_banner
article_banner

Elúszott a három pont. Szombat este nem a sikerült a legjobb formánkat mutatnunk. Erőnkből mindössze egy tizenegyesből szerzett gólra futotta, míg a Kassa háromszor is betalált, és mindhárom pontot elvitte a MOL Arénából.

Három nappal a szerdai kupagyőzelem után ismét a Niké Ligában folytatódott számunkra a küzdelem. A MOL Arénába ezúttal kelet-szlovákiai ellenfél érkezett, méghozzá a Kassa csapata. Ebben a bajnoki évadban már másodjára mérkőztünk meg velünk, a nyitányon 2:2-es döntetlen született idegenben. Az egy pontot akkor Almási és Herc góljainak köszönhettük. Azóta viszont már túl vagyunk az alapszakasz első felén, és a szombati találkozót a harmadik helyről vártuk, míg ellenfelünk a hetediken állt tizenegy fordulót követően.

„Tisztelet a hősöknek!” – emelkedett a magasba a felirat az elején az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc áldozatainak emlékékre, majd Smolák játékvezető sípszavára elkezdődött a találkozó. Az első pillanatok egymás játékstílusának megismerésével teltek, de nem túl sokáig. A 6. percben ugyanis megszerezték a vezetést a kassaiak. Gallovič kihasználta a védelmünkben keletkezett rövidzárlatot, és közelről bevette Popović kapuját – 0:1. Lendületet adott a gól az ellenfelünknek, mert nem sokkal később Faško tesztelte a hálóvédőnket, aki nagyot nyújtózva ütötte ki a labdát.

A kassaiakat 5 hűséges szurkolójuk kísérte el a vendégbe, és a pályán zajló történések alapján ők tűntek boldogabbnak. A hazai B-középnek kevésbé tetszettek a látottak. Nem volt folyamatos a futball, hol ápolás, hol hosszú ideig tartó bedobás miatt állt a játék, hol pedig azért, mert egyszerre két labda került a pályára. Hiányzott a dinamika, de sajnos vendégeinket ez sem zavarta a második gól megszerzésében. Egy közvetett szabadrúgás után ismét Gallovič vette célba a kapunkat, és a hosszú sarokba gurított – 0:2. Ezen kívül már csak egy fontos momentuma volt az első félidőnek, az utolsó percben a javunkra ítélt büntető. Yapi beadását követően ért kassai kezet a labda, Smolák pedig határozottan fújt, majd a tizenegyespontra mutatott. A ráadás első percében Trusa állt a labda mögé, és nem hibázott – 1:2

Mindkét oldalon volt egy-egy csere a szünetben. Nálunk Mendez helyére Andzouana érkezett, és már az elején majdnem kiosztott egy gólpasszt, de a hosszúra ívelt labdáját Vitális a kapusba fejelte. Ami nem sikerült nekünk, az a vendégeknek összejött – tűnt így elsőre, ám a VAR szerint Miljanić lesen állt, mikor harmadszor is Popović háta mögé került a labda. A meg nem adott találat után megélénkült a támadójátékunk. Mindenekelőtt Yapi és Andzouana centerei jelentettek veszélyt, de a labda nem kereste az utat a hálóba. A B-közép mégis értékelte az igyekezetet, és hosszas csendbenlét után felharsant a „Mindent bele!” a kapu mögül.

A 74. percben egy ijesztő jelenetnek lehetett szemtanúja a mintegy 4 ezer fős közönség. Yapi senkitől sem zavartatva összeesett a pályán. Valószínűleg eszméletét vesztette, de azonnal érkezett az orvosi segítség. Végül hordágyon hagyta el a pályát, lelátói taps kíséretében. Később kiderült, agyrázkódást szenvedett – egy korábbi fejpárbaj következtében –, kórházba szállították, ahol 24 órán keresztül megfigyelik. Az első pillanatra ijesztőnek tűnő esetet követően ismét rövidebb ideig tartó ápolások, újabb cserék szabdalták a játékot, és a kassaiak – vezetésük tudatában – már az időt is húzták. Az utolsó tíz percben még megpróbáltunk rohamot indítani az egy pontért, de sajnos fordítva sült el a fegyver. A hosszabbításban jó helyről végezhetett el szabadrúgást az ellenfél, mintegy 20 méterről érkezett a labda, melyet Popović elsőre még kiütött, ám a kipattanót Gorosito már bevágta, és megpecsételte a sorsunkat – 1:3

Nem vagyunk könnyű helyzetben. Pontszámban beért minket a Kassa, de még mindig a negyedik helyen állunk. Javításra most nagyon hamar lehetőségünk nyílik, hiszen három nap múlva ismét odahaza játszunk. Kedden 18:00-kor az ötödik forduló elmaradt mérkőzésére kerül sor, melyen a Zólyombrézót látjuk vendégül.

Edzői értékelés:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Természetesen nem ez volt a legjobb teljesítmény a részünkről. Több olyan dolog is van, amit nem szeretnék kommentálni. Teljes erővel kell keresnünk a kiutat ebből a helyzetből. Ez nem a mi napunk volt. Nem a legjobb időszakunkban vagyunk. Erőt kell gyűjtenünk, hogy ezen változtatni tudjunk. Megértem a szurkolók frusztrációját, mert így, mint ma nem játszhatunk a jövőben.”

Roman Skuhravý (Kassa): „Edzőként először nyertem Dunaszerdahelyen, ez nagyszerű érzés. Még a balszerencsés nagymihályi mérkőzés után is hittem a csapatban. A 30. percig pontosan azt játszottuk, amit szeretnénk. A mérkőzés hátralévő része azonban mentális és fizikai szempontból is nehezebb volt. Visszahúzódtunk, és elvesztettük az önbizalmunkat. Emiatt a hazaiak sok pontrúgáshoz jutottak, amiket meg kellett oldanunk. Az öltözői gól, ami 2:1-re változtatta az állást, előhozta belőlem a „vadállatot”. A szünetben elég durván beszéltem a játékosaimmal, ezért később bocsánatot is kértem. Nem akartam, hogy féljünk a győzelemtől. A második félidőben jól léptünk pályára. Számomra a meg nem adott harmadik gólunk kérdéses volt. Az akarat erejével fantasztikus teljesítményt nyújtottunk. Szerencsével ugyan, de megvédtük az eredményt. Az eufória a már szabályosan szerzett harmadik gólunk után megérdemelt volt, és hiszem, hogy ez egy újabb lépés ahhoz, hogy rendszeresen versenyképesek legyünk az ilyen csapatokkal szemben.”

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

DAC 1904 - FC KOŠICE 1:3 (1:2)
Niké Liga, 12. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2024. 10. 26., 18:00
Játékvezetők: Smolák - Straka, Vitko
Nézőszám: 4047
Gólszerzők: 45+1., Trusa, ill. 6., 28. Gallovič, 93. Gorosito
Sárga lap: 25. Vitális, 34. Bajo, 88. Ortiz, 90. Brunetti, ill. 83. Šípoš
DAC 1904: Popović - Yapi (77. Gruszkowszki), Kacharaba, Ortiz, Brunetti, Mendez (46. Andzouana) - Vitális, Bajo, Herc (68. Ramadan) - Trusa (K), Bassey (57. Almási)
Kassa: Šípoš - Kružliak, Krivák (K), Jakubko (46. Gorosito) - Fabiš, Gallovič, Zsigmund, Magda (80. Sabolčík) - Faško (95. Varga) - Miljanič (77. Jones), Niarchos (77. Santos)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 49% : 51%
Lövések: kapura: 14:7, mellé: 7:0
Szabadrúgás: 19:28
Szöglet: 14:0
Les: 4:2

article_bannerarticle_banner
×
Odehrané v 18:00 | A csapat
DAC 1904
FC Kassa