Mérkőzés

Beszámoló: DAC 1904 - Trencsén 0:0

Beszámoló: DAC 1904 - Trencsén 0:0

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| va 10.12.2023, Kiss Balázs

Gól nélküli döntetlennel búcsúzunk az őszi szezonban a MOL Arénától. A Trencsén elleni mérkőzésre rányomta a bélyegét Barišić korai kiállítása, de így is sikerült hátul „lehúznunk a rolót”.

A Niké Liga 17. fordulójában a Trencsén csapata látogatott Dunaszerdahelyre, a 2023-as naptári év utolsó MOL Aréna-beli mérkőzésére. Csapatunk egész héten téli időjárási körülmények között készült a találkozóra: a hétközi hóesést követően vasárnap reggelre ismét többcentis friss hólepel fedte be a játékteret. A Trencsén hetedikként, mi ötödikként futottunk ki a meccs kezdetére a kiváló munkát végző pályagondnokok által megtisztított pályára, a kezdőnkben pedig két változás történt a múlt heti, besztercebányai mérkőzéshez képest: Káčer és Goure helyett Čermák és Barišić kapott lehetőséget.

A találkozó kezdetére köd ereszkedett a pályára, de a szurkolóbarátnak nem éppen nevezhető időjárás ellenére is hangos taps fogadta az öltözőből kivonuló játékosokat, akikre küzdelmes 90 perc várt. Támadóbb szellemben kezdte a mérkőzést az ellenfél: az 5. percben Gong került lövőhelyzetbe. Válaszként Vitális ijesztett rá egy lapos középreadással Vozinha kapusra.

A 21. percben emberhátrányba kerültünk. Barišić küzdött nagyot, hogy megszerezze a labdát, majd Gajdošsal csúszott össze. Smolák játékvezető a megmozdulást sárga lappal „díjazta”, de ezt követően a VAR jelzésére felülbírálta saját döntését, és pirosat adott a szerb támadónknak. Megfogyatkozva kellett folytatnunk a játékot. „Mindent bele!” – harsant fel a lelátóról a klasszikus buzdítás. A játékéktéren inkább a küzdelem volt a jellemző. A játékosok a pálya talajával, az időjárással és egymással is harcot vívtak. Popovićnak így is akadt dolga: a 30. percben Bariš technikás lövését védte, pár másodperccel később pedig Gong helyzeténél állt a labda útjába.

A 32. percben kényszerű cserét kellett végrehajtanunk. Andzouana combizma valószínűleg meghúzódott, és nem tudta folytatni a játékot. Muñoz edző Gruszkowskinak szavazott bizalmat. A 34. percben gólt szerezhetett volna a Trencsén: Bondarenko távoli bombája csattant a felső lécen Popović segédletével. Kapusunk az ismétléskor is jeleskedett, de ekkor már lest fújt a bíró. Néha állófocivá változott a játék. Az emberelőnynek köszönhetően a vendégek birtokolták többet a labdát, de az első félidőben nem tudták gólra váltani a fölényüket.

A második játékrész cserék nélkül kezdődött. Ritkább lett a köd, és ez mintha a helyzetek számának szaporodását is magával hozta volna, igaz, nem épp azon az oldalon, amelyen szerettük volna. Kozlovský beadásánál, majd Ibrahim csípős lövésénél Popović jeleskedett, Bariš bombájánál pedig mellé szállt a labda. Az 55. percben a mérkőzés addigi legnagyobb hazai helyzete maradt ki. Mendez beadása után előbb Trusa, majd Pinto lőhetett volna a kapuba, de mindkét esetben Vozinha jött ki győztesen a párharcból. Még ugyanabban a percben Popovićnak is mentenie kellett: egy léc alá tartó labdát paskolt ki szögletre.

A kimaradt lehetőségek után mindkét edző kettős cserét hajtott végre. A friss erők pályára küldése után is a vendégek lábán járt többet a labda. A 75. percben Soares elcsípett egy hátrafelé adott labdát, melyet azonnal rá is tekert, de Popović nagyot nyújtózva megmentette a csapatot. Ezt követően a csereként pályára lépő Niarchos került nagy helyzetbe, de sajnos nem élt a lehetőséggel, lövése méterekkel elkerülte a trencséni kaput. Még ennél is nagyobb lehetőség maradt ki a 83. percben, amikor Niarchos és Vitális összjátéka után utóbbi fejezte be a támadást egy lövéssel. A vendégek hálója viszont nem rezdült. Mintegy 70 percet emberhátrányban futballozva mégis sikerült itthon tartanunk az egyik pontot.

Múlt héten Besztercebányán, most idehaza játszottunk 0:0-s döntetlent. A vasárnapi mérkőzésen ráadásul 10 emberrel értük el mindezt, és említésre méltó az is, hogy zsinórban a harmadik mérkőzésen nem rezdült a hálónk. Az ötödik helyen állunk a tabellán, újabb pontokat pedig jövő héten az éllovas Slovan otthonában szerezhetünk. Kísérjük el idén utoljára is a csapatot az idegenbeli meccsre!

Edzői értékelés:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Mindkét csapat győzelmi ambíciókkal lépett pályára. A piros lap viszont egyértelműen megváltoztatta a helyzetet. A kiállítás után más rendszerben kezdtünk el játszani, nagyobb hangsúlyt fektettünk a biztonságra. Szerettük volna oltalom alatt tudni a kapunkat. Tudtuk, miben rejlik a Trencsén ereje, ezért igyekeztünk megállítani őket a széleken. Számomra fontos az egyensúly, és az, hogy ne kapjunk gólt. Ez zsinórban harmadszor is sikerült, még ha ma szenvedtünk is az emberhátrány miatt. Így is volt viszont két-három kiélezett helyzetünk, melyekből betalálhattunk volna, sőt akár meg is nyerhettük volna a meccset. Végeredményben azonban az egy pont mindkét csapat számára jónak mondható.”

Ilija Stolica (Trencsén): „Mindenekelőtt szeretném megköszönni a szívélyes fogadtatást, és azt a hangulatot, ami a stadionban fogadott. Nagyon jó érzés, amikor a szlovák ligában ilyen atmoszféra uralkodik egy stadionban. Gratulálok a hazai pályagondnokoknak, akik a kedvezőtlen téli időjárás ellenére is játékra alkalmassá tudták varázsolni a pályát, és bebizonyították, hogy ilyen feltételek mellett is lehet dolgozni. Gratulálok továbbá mindkét csapatnak, mert az első perctől kezdve igyekezett megszerezni a vezetést. Mindkét együttes a legjobbját igyekezett játszani, és meg akarta mutatni a saját játékstílusát. A csapatomon láttam, hogy dominálni akar, akár labdával, akár labda nélkül. A kiállítás természetesen olyan helyzetbe hozta a DAC-ot, amely során többet kellett védekeznie, mint ahogy azt eltervezte, és amilyen céllal pályára léptek a játékosai. Igyekeztünk kihasználni az emberelőnyt, de több tizenhatosba történő betörésre lett volna szükség ahhoz, hogy élni tudjunk a lehetőséggel.”


ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

DAC 1904 - AS TRENČÍN 0:0
Niké Liga, 17. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2023.12.10., 17:30
Játékvezetők: Smolák - Bednár, Vorel
Nézőszám: 3925
Sárga lap: 71. Brunetti, 85. Niarchos, ill. 38. Ibrahim, 67. Akila, 76. Bariš, 84. Gajdoš
Piros lap: 21. Barišić
DAC 1904: Popović - Pinto, Kaša, Brunetti, Mendez - Čermák (64. Káčer), Dimun, Vitális (92. Herc) - Trusa (64. Niarchos), Barišić, Andzouana (K) (32. Gruszkowski)
Trencsén: Dias - Kme, Bondarenko, Stojsavljević, Kozlovský (86. Skovajsa) - Bariš (K) - Ibrahim (64. Akila), Gajdoš (86. Hájovský) - Chuhwak (64. Sunday), Kupusović, Soares (91. Souza)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 29% : 71%
Lövések: kapura: 3:5, mellé: 3:10
Szabadrúgás: 21:6
Szöglet: 0:6
Les: 1:2

article_bannerarticle_banner