Mérkőzés

Beszámoló: Trencsén - DAC 1904 1:0 (0:0)

Beszámoló: Trencsén - DAC 1904 1:0 (0:0)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| szo 2.9.2023, Kiss Balázs

Ezúttal pont nélkül térünk haza Csák Máté vára alól. A mérkőzésre rányomta a bélyegét Risvanis korai kiállítása, a hazai fölény pedig a második félidőben érett góllá, melyre már nem tudtunk válaszolni.

A Besztercebányától elszenvedett hazai vereség után újabb kemény ellenfél várt Adrian Guža együttesére: a bajnokságot remekül kezdő Trencsén. A szerb Ilija Stolica irányította együttes a negyedik, míg mi az ötödik helyről vártuk az összecsapást. Az idegenbeli mérkőzésre a MOL Akadémia műfüves edzőpályáján készült a csapat, melynek kezdőjében két változás történt a legutóbbi felálláshoz képest: Pinto és Herc ezúttal padozott, Mendez és Niarchos pedig kezdőként lépett pályára. A DAC kispadján 50. tétmérkőzését abszolváló Adrian Guža mindenekelőtt jobban működő csapatszellemet és nagyobb küzdeni tudást várt el a fiúktól, akik ezúttal is 4-3-3-as hadrendben kezdték a mérkőzést.

Azt már az összecsapás előtt is tudtuk, hogy a Trencsénnek nagyon gyors szélsői vannak, Soares pedig igazolta is mindezt, mert a bal szélen bizony már a meccs elején versenyfutásra kényszerítette a védőinket. Az első próbálkozás a hazaiak nevéhez fűződik, de Gajdoš lövése nem talált kaput. A 12. percben Andzouana beadása után épp ő ajándékozott oda egy labdát Gavrićnak, aki egy lövőcsellel ajtó-ablak helyzetbe került, ám nem élt a lehetőséggel. Egy perc elteltével már Popović kapuja forgott veszélyben: Kozlovský becsapta a védőinket, Kupusović fülelte le a passzát, majd lőtt kapura, de Csingernek az utolsó pillanatban még összejött a mentés.

A 16. percben Trusa harcolt ki egy szögletet, melynek végén Dimun fejelt mellé. A szurkolásunkra ezúttal sem lehetett panasz, a csapatot elkísérő 136 vendégdrukker szórta a jól ismert rigmusokat, vendéghelyzetből azonban nem láttunk annyit, amennyit szerettünk volna. A 22. percben egy, a mérkőzést befolyásoló szabálytalanság történt. Risvanis a tizenhatos vonala előtt utolsó emberként elkaszálta Soarest, Marhefka játékvezető pedig némi konzultációt követően felmutatta középső védőnknek a piros lapot. A megítélt szabadrúgást Gajdoš durrantotta a sorfalba.

Adrian Guža kénytelen volt reagálni a kialakult helyzetre, ezért az élen beáldozta Niarchost, helyette pedig Kašát küldte pályára a védelem tengelyébe. A hazai „tüzéreknek” mintha kiadták volna a lőparancsot – rendre érkeztek a kemény bombák. Előbb Ibrahim próbálkozott távolról, majd Gong találta el a hálót tartó kapuvasat. A legnagyobb lehetőséget a 42. percben hagyta ki ellenfelünk: egy sarokrúgás után Popović azonban leért Bondarenko fejesére, így megmenekültünk a góltól. A félidő végét jelző sípszóig nyomás alatt tartott bennünket a Trencsén, Bondarenko egy újabb szöglet után ismét tisztán fejelhetett, de ezúttal sem rezdült a hálónk.

Csere egyik oldalon sem történt a szünetben, a félidő pedig hazai kontratámadással indult: Gong adott jó passzt Soaresnek, aki szerencsére megtette nekünk azt a szívességet, hogy elrontotta a ziccert. Három perccel később újabb hazai helyzet adódott, a beívelt labdát végül Kupusović küldte mellé, Gajdoš bombájánál pedig Popović öklözött. Nyomást helyeztek ránk az emberelőnyben futballozó trencséniek, betömörült a védelmünk. Adrian Guža a 66. percben kettős cserére szánta el magát: a sérült Ramadant Herc, Trusát pedig Čermák váltotta.

A hazaiak mezőnyfölénye a 69. percben érett góllá. Kme távoli lövése akad be a kapunkba – 1:0. Bő húsz percünk maradt, hogy kezdjünk valamit a kedvezőtlen eredménnyel. Emberhátrányban ez nem tűnt könnyű feladatnak. A 73. percben Popovićnak kellett fognia egy rövidsarokra érkezett lövést, a 77. percben pedig Kozlovský volt pontatlan. Ráfordultunk az utolsó 10 percre, amikor újabb két friss erő érkezett csapatunkba Vitális és Gruszkowski személyében. Majd jött egy újabb kiállítás, de ezúttal a hazai oldalon, Ibrahim ugyanis begyűjtötte a második sárga lapját. A játékosok számát tekintve a hajrára meglett az egál, már csak az eredménnyel kellett volna kezdenünk valamit.

Ekkor már a hazai drukkerek is hangosan buzdították a csapatukat, és néha az indulatok is megjelentek a pályán. A Trencsén nagyon szerette volna, ha Marhefka lefújja a meccset, az időhúzástól sem riadtak vissza. Bárhogy igyekeztünk, nem tudtunk veszélyt teremteni a kapujuk előtt, sőt Bariš felső lécen csattant bombájánál örülhettünk, hogy nem kaptunk újabb gólt.

Van úgy, hogy nem az elképzeléseink szerint alakulnak a dolgok. Ez a trencséni mérkőzés most ilyen volt. Risvanis kiállítása után emberhátrányba kerültünk, s bár a hajrában a hazaiak is megfogyatkoztak, az egygólos hátrányunkat már nem tudtuk letornázni. Kéthetes válogatott szünet következik, ezalatt rendet kell raknunk a fejekben, és maximális erőbedobással kell felkészülnünk a Slovan elleni hazai rangadóra.

Edzői értékelés:

Adrian Guža (DAC 1904): „Amíg egyenlő számban voltunk a pályán, sikerült meglepnünk a hazaiakat. Gavrićnak volt egy nagy helyzete, majd a Trencsén is gólt lőhetett volna, de összességében kiegyenlített volt a játék. A felesleges kiállítás kulcsfontosságú momentumnak bizonyult, amivel Risvanis nehéz helyzetbe hozott minket. Védekezésben jól zártuk le a területeket, de támadásban súlytalannak bizonyultunk. A szünetben megbeszéltük, hogyan lehetne többet is kihozni a meccsből, és ezt követően a támadásaink is aktívabbá váltak. Jól kezdtük a második félidőt, hiányzott azonban a jobb befejezés. Kár, hogy emberhátrányban egy könnyen elkerülhető gólt kaptunk. Úgy gondolom, elérhettük volna legalább a döntetlent. Az utolsó fázisban hiányzott a higgadt befejezés, bár Mendez, Čermák és további cserejátékosok is bejutottak a tizenhatosba. Keményen küzdöttünk, de nem voltunk könnyű helyzetben. Megfogyatkozva kellett játszanunk, olyan pályán, ahol teljes létszámban sem könnyű, a hazaiak ennek is köszönhetik az egygólos győzelmet.”

Ilija Stolica (Trencsén): „A legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot. A meccset jelentős mértékben befolyásolta a kiállítás. Attól kezdve egyértelműen ellenőrzésünk alatt tartottuk a játékot. Sok helyzet maradt kihasználatlan, a statisztikák is azt mutatják, hogy a lövések tekintetében fölényben voltunk. Húsz kísérletünk volt, míg a DAC-nak csak egy, és az sem talált kaput. Számomra az is fontos, hogy ennyien kijöttek a stadionba. Mérkőzésről mérkőzésre növekszik a nézőszám, és ez volt az egyik célunk, mikor elkezdtük a közös munkát. Most jön a válogatott szünet, több játékosunk is behívót kapott, mindnyájuknak sok sikert kívánok. Remélem, hogy mind egészségesen térnek vissza, és ismét a bajnokságra tudunk majd koncentrálni.”

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

AS TRENČÍN - DAC 1904 1:0 (0:0)
Niké Liga, 6. forduló, Štadión na Sihoti, Trencsén, 2023.09.02., 18:00
Játékvezetők: Marhefka - Jekkel, Štrbo
Nézőszám: 2427
Gólszerző: 69. Kme
Sárga lap: 80., 82. Ibrahim, 89. Bariš, ill. 38. Trusa, 60. Káčer, 75. Čermák
Piros lap: 23. Risvanis, 82. Ibrahim
DAC 1904: Popović - Andzouana, Risvanis, Csinger, Mendez - Káčer (81. Vitális), Dimun, Ramadan (66. Herc) - Trusa (66. Čermák), Niarchos (25. Kaša), Gavrić (K) (81. Gruszkowski)
AS Trenčín: Dias - Kme, Bondarenko, Stojsavljević, Kozlovský - Gajdoš (74. Hollý), Bariš (K), Ibrahim - Gong (91. Sunday), Kupusović (84. Akila), Soares

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 63% : 37%
Lövések: kapura: 7:0 , mellé: 15:3
Szabadrúgás: 11:14
Szöglet: 12:2
Les: 1:1

article_bannerarticle_banner